Bodrum Gündem

BODRUM’DA “PARALEL” OPERASYONU…

BODRUM’DA “PARALEL” OPERASYONU…
son-dakika-gif-1Gün içerisinde Ege bölgesinde birçok ilde olduğu gibi Muğla merkezinde yapılan ve 13 kişinin göz altına alındığı Paralel Yapı iddialarına yönelik operasyonlar, akşam üstü saatlerinde Bodrum’a kaydırıldı.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum’da çeşitli adreslere düzenlenen baskınlara çok sayıda polis ekibinin katıldığı bildiriliyor. Muğla Valiliği’nden öğleden sonra yapılan basın açıklamasında “Son zamanlarda Ülke genelinde düzenlenen operasyonlarla legal görünümlü FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasının Ülke güvenliği için tehdit unsuru olduğundan hareketle Muğla merkez ve ilçelerinde yapılanmanın deşifre edilmesi amacıyla, Emniyet Müdürlüğümüz KOM, TEM ve İstihbarat Şubelerince ortaklaşa yapılan çalışmalar tamamlanarak 17.05.2016 günü ‘Suç İşlemek için Örgüt Kurma ve Üye Olma, Örgüte Finansal Destek Sağlamak, Milli, Dini ve İnsani Duyguları istismar etmek suretiyle Himmet adı altında Yardım toplama gibi” suçların işlendiği iddiasıyla ev, işyerleri ve şirketler de aramalar gerçekleştirildiği açıklanmıştı.
Siber ve Bilişim suçlarıyla ilgili teknik ekiplerin de yer aldığı, yaklaşık 100 polisin katılımıyla gerçekleşen operasyonun ilk adresi Konacık Mahallesi’ndeki özel okul oldu. Bugün saat 17.30’da okula gelen ekipler, bilgisayarları inceledi. Bilgisayarlara el konulurken, operasyon kapsamında kentteki 10’a yakın işadamının ev ve işyerlerinde de arama yapıldı.
Okulu temsilen konuşan avukat Şakir Açıkgöz, “Mahkeme kararıyla yapılan bir arama gerçekleştiriliyor. Biz de saygı duyuyoruz. Okula yapılan bağışlarla ilgili de inceleme yapılıyor. Şimdilik bu kadar söyleyebilirim, olay daha çok yeni” dedi.
Operasyonun detayıyla ilgili bilgi verilmezken, altı ayrı noktada daha kontrol yapıldığı öğrenildi. Şuan için herhangi bir gözaltı olmadığı belirtildi.

Ayrıntılar ilerleyen saatlerde gelecek…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.