Bodrum Gündem

GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ŞOV YAPIYORLAR…

GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ŞOV YAPIYORLAR…

recai seymen chp bodrum ilçe başkanı (5)

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen AK Pati Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün Mumcular, Sazköy Mahallesi, Akdam Mevkiine yapılacak “Evsel Katı Atık Depolama Tesisi” ile ilgili 15 Mayıs günü köylüler ile birlikte kesilecek ağaçlara sarılarak “Altında kimin imzası olursa olsun, bu ağaçların kesilmesine karşıyız.” Şeklindeki açıklamasını tamamen şov olarak nitelendirdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçen haftalarda Bodrum gündemini meşgul eden en önemli konulardan birisi olan Mumcular, Sazköy Mahallesi, Akdam Mevkiine yapılacak “Evsel Katı Atık Depolama Tesisi” ile ilgili olarak AK Parti ve CHP arasındaki tartışmalar devam ediyor.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün 15 Mayıs Pazar günü köylüler ile birlikte ağaçlara sarılarak “Altında kimin imzası olursa olsun, bu ağaçların kesilmesine karşıyız.” şeklindeki açıklamalarına karşı, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı bir basın açıklaması düzenledi.

recai seymen chp bodrum ilçe başkanı (2)MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK ŞOV YAPIYOR…

Basın açıklamasının başında AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün TOKİ ve Külliye’nin gündemden düşmesi için bu açıklamayı yaptığını iddia ederek şunları söyledi;

“Mumcular Sazköy Mahallesi Akdam Mevkiine yapılacak olan katı atık depolama tesisi sanki bugün ortaya çıkmış, Büyükşehir Belediyemiz tarafından sessiz sedasız projelendirilmiş, yerel halkın bilgisi haricinde, ağaç katliamına yol açacak şekilde ve vahşi depolama alanı olarak yapılacağı şeklindeki açıklamalar sanıyoruz kendisinin, partisinin geçmiş yıllardaki çalışmalarını benimsemediği veya partisinin siyasi çalışmalarını takip etmediği ya da kuvvetle muhtemeldir ki; konu ile olarak sanal gündem yaratarak Bodrum’da Yerel halkın haklı olarak tepkisini ortaya koyduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen, Yahşi sahilinde yapılması planlanan Külliye projesini gündemden düşürmeye çalışmak olduğunu düşünüyoruz.”

recai seymen chp bodrum ilçe başkanı (4)KENDİ PARTİSİNİN PROJESİNE DE KARŞI ÇIKIYOR…

Öztürk’ün bu projeye neden karşı çıktığına çok şaşırdığını kaydeden Başkan Seymen açıklamasını şu sözler ile sürdürdü; “Katı Atık Projesinin gelişim süreci incelendiğinde, Bodrum Yarımadasının tamamını kapsayan bu projesinin AB hibe finansı ile karşılanacak şekilde yapılmasının planlandığı, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta tarafından Bakanlık ile Bodrum Belediye başkanı ve BOYAB Başkanı Mehmet Kocadon, AB Komisyon Türkiye delegasyonu üyesi Virme Vımparı arasında mutabakatın imzalandığı, AKP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden’in, bu imza törenine katılarak katı atık tesisine destek demeçleri arşivlerdedir. (Bu dönemde Nihat Öztürk AKP Muğla il başkanıdır.) Bugün Nihat Öztürk’ün bilinçli olarak gündem saptırmaya yönelik açıklamasını şaşkınlıkla karşılıyoruz. Katı atık projesinin 7-8 yıllık geçmişi ve gelişim süreci olduğu, bu süre zarfında birtakım bürokratik engeller nedeni ile Avrupa Birliği hibe fonlarının kullanılamadığı ve şu an Bodruma acilen gerekli olan bu projeye,  Muğla Büyükşehir Belediyemiz tarafından sahip çıkılarak, Bodrum’a yatırım yapılacak olması ve yine Büyükşehir Belediye Başkanlığı bütçesi ile yapılması  sorun mu teşkil etmektedir?”

recai seymen chp bodrum ilçe başkanı (1)ÇEVREYE ZARARLI BİR PROJE OLSAYDI O AĞAÇLARA BİZ SARILIRDIK…

Söz konusu projenin yeri ile ilgili olarak, herhangi bir değişiklik olmadığını vurgulayan Seymen “Hatta bölgede Arkeolojik Sit Alanı olan bir kısım, proje kapsamı dışına alınarak kültür varlıklarımız koruma altına alınmıştır.” dedi.

Başkan Seymen ülkemizde ve yerelde çevreye ve doğaya en çok sahip çıkan partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu kaydederek basın açıklamasına şöyle devam etti; “Bodrumda Pina Yarımadasında katledilen ağaçlara, ÇED raporu almaksızın yapılacak RESlere, Külliye projelerine nasıl tepki koyuyor isek, Katı Atık projesinin Bodrum için gereksiz ve çevre katline yol açacak proje olduğunu düşünceydik, ilk başta biz tepkimizi koyar, o ağaçların gövdelerine sarılan bizler olurduk. Projenin yapım sürecinde ağaç kesileceği doğrudur ancak bir kar-zarar karşılaştırılması yapıldığında projenin aciliyetle Bodruma kazandırılması aksi halde Torba ve Peksimette bulunan, sağlıksız ve her türlü çevre tehlikesine yol açabilecek vahşi depolama sistemi ile yol alınamayacağı da ortadadır. Yapılacak proje ile tesiste çöpler en son teknolojik sisteme göre depolanacak, belli aşamaya gelindiğinde geri kazanım ile birlikte elektrik üretimi yapabilecek şekilde faaliyete geçecektir”

çöp dağları 1KEŞKE TORBA VEYA PEKSİMET’İ GÖRDÜKTEN SONRA AÇIKLAMA YAPSAYDI…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Öztürk’ün Torba veya Peksimet’te bulunan vahşi çöp döküm alanlarını görmeden bir açıklama yaptığını vurgulayarak, basın açıklamasını şu sözler ile tamamladı; “AKP Muğla milletvekili Nihat Öztürk keşke bu açıklamasını Mumcular’da değil de, Torba veya Peksimette bulunan çöp döküm alanındaki vahşeti ve çevre kirliliğini görerek yapsaydı. Belki aynı düşüncede olmayacaktı.” 

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen daha sonra gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtladı. 18 Mayıs itibarı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün Torba’da “Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri kazanım Tesisinin açılışını yapacağının bilgisini verdi.

bodrum cop yangin 3 int

Yorumlar

  1. Fikret Karataş dedi ki:

    Bu partinin Bodrum Belediyeler birliğindekiiz bırakamayan üyesine sorup danışarak konuşsaydı AKP.lilerin Milletvekili , söylediklerinin tam tersini söyleyebilirdi. Bu konuda çok zengin olan Belediyeler Birliği arşivinin kendisine verilip öğrenmesini ve bu konudaki bilgisizliğini aşmasını sağlamak gerekir. Bu hayrı C.H.P. işleyebilir. Bilgi sahibi olmadan fikir üretmek böyle şaşkına çevirir insanları..
    Külliye olayı başlı başına bir safsatayı anlatır. Safsata, katı atık fasa fiso su ile güçlendirilmeye çalışılıyor. Ortakentte yapılacak olan ne külliye, ne ibadethane ne de camidir.
    Yaptığı basın toplantısında Seymen Başkan doğruları söyleyip alın ortasına çakmış. Doz daha da artırılsa bizler de o denli güçlü destek görevlisi sayacağız kendimizi.
    Cami ve Toki olayı insaf ve dürüstlükle ilgisi olmayan bir provokasyon olgusudur