Bodrum Gündem

ÖĞRENCİLER GÖKYÜZÜNÜ KEŞFETTİ…

Bodrum Bahçeşehir Okulları öğrencileri ve velileri Gökyüzü Şenliği (7)

 

Bodrum Bahçeşehir Okulları öğrencileri ve velileri Gökyüzü Şenliği’nde Ay, Jüpiter ve Satürn’ü izledi. Bodrum Bahçeşehir Okul Müdürü Barış Anıl, “Bodrum Bahçeşehir Okulları olarak hedefimiz, analitik düşünebilen, sorun çözebilen, özgüveni yüksek, araştırmacı ve yaratıcı bireyler yetiştirebilmek.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Bahçeşehir Okulları öğrencileri, bilim etkinlikleri kapsamında;  Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nden emekli Prof. Dr. Ethem Derman, Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden emekli Prof. Dr. Zeynel Tunca ve Gökyüzü Fotoğrafçısı Kubilay Akdemir’i okullarında ağırladı.

“7’den 77’ye Gökbilim”, “Gökyüzünde Hareket Var” ve “Güneş Tutulmaları” başlıklarından oluşan ve yaklaşık iki buçuk saat süren bir konferans veren konuklar, öğrenciler tarafından büyük ilgi ile takip edildi. Gökyüzündeki keşiflerin süreçleri, tutulma avcılarının serüvenleri ve gökyüzü hareketlerini adeta görsel bir şölen eşliğinde işleyen öğrenciler merak ettikleri pek çok sorunun cevabını da alma fırsatı yakaladılar. Öğrenciler, konuklarına kendi tasarladıkları ve üzerlerinde gezegen sembolleri bulunan yastıkları hediye etti. Birbirinden ilginç soru ve cevaplarla son bulan konferansın ardından akşam saatlerinde tüm öğrenci ve veliler Ay, Jüpiter ve Satürn gözlemi için okul bahçesinde bir araya geldi.

Bodrum Bahçeşehir Okulları öğrencileri ve velileri Gökyüzü Şenliği (12)VELİLER DE ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE GÖKYÜZÜNÜ KEŞFETTİLER…

Yoğun bir katılımın olduğu ve gece geç saatlere kadar devam eden gözlemde, okul bahçesine kurulan teleskoplarla gökyüzü gözlemi yapıldı. Öğrenciler kadar, velilerin de merakla katıldığı gözlem sonunda Okul Müdürü Barış Anıl, “Bodrum Bahçeşehir Okulları olarak hedefimiz, analitik düşünebilen, sorun çözebilen, özgüveni yüksek, araştırmacı ve yaratıcı bireyler yetiştirebilmek. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimize sadece teorik bilgiler değil aynı zamanda bilgilerini kullanarak pratik yapabilecekleri, gözlem yoluyla da öğrenebilecekleri ortamları sağlamaya çalışıyoruz. Uzay bilimleri, insanlık ve ülke yararına kullanılabilecek, evrensel bilgileri içeren önemli bir bilim dalı. Bu konu öğrencilerimizin de büyük ilgisini çekmekte, Nisan ayında İzmir Uzay Kampına katılan öğrencilerimiz şimdi de Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde görev yapan ve astronom yetiştiren profesörlerinden çok değerli bilgiler alma fırsatı buldular. Aynı zamanda Ay, Jüpiter ve Satürn gözlemi ile unutamayacakları bir gün yaşadılar.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.