Bodrum Gündem

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI AĞIR CEZALIK ETTİ!

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI AĞIR CEZALIK ETTİ!
sosyal-medyadaki-paylaşım-ağır-cezalık-oldu
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde çalışan Sosyolog Aydın Öztürk’ün terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan yargılaması, KESK’e bağlı sendikaları harekete geçirdi.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde çalışan Sosyolog Aydın Öztürk’ün Facebook’taki paylaşımlarından dolayı hakkında açılan dava bugün Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Mahkemeyi gözlemci olarak, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu MYK Üyesi Ramazan Gürbüz, Büro Emekçileri Sendikası-BES Genel Başkanı Fikret Aslan ile BES Genel Sekreteri Davut Balıkçı Ankara’dan, Aydın BES Şube Başkanı Musa Ekici’de sabah saatlerinde Aydın’dan gelerek Bodrum Adliyesinde görülen davayı izledi. Sabah saat 11.00’de başlayan duruşma yaklaşık 1.5 saat sürdü. Mahkeme Başkanı, davanın 8 Eylül tarihine ertelenmesine karar verdi.
Duruşmanın ardından Adliye önünde gazetecilere açıklamada bulunan KESK MYK Üyesi Ramazan Gürbüz, siyasi iktidarın kendisine muhalif tüm kesimleri çeşitli suçlamalarla ötekileştirdiğini iddia ederek “Hedef muhalefeti sindirmek ve AKP’nin devletleşmesine zemin hazırlayacak hukuk tanımaz yasa tanımaz bir tarzı sürdürmek” diye konuştu.
Özellikle KESK’e bağlı sendikaların üyelerine yönelik son dönemlerde bilinçli bir tasfiye etme ve ötekileştirme süreci yürütüldüğünü ileri süren Gürbüz, “Yandaş sendikaları ile süreç götürme peşindeler. Ancak kurulduğu günden bugüne emek, barış ve demokrasi zeminini her yerde sürdüren KESK bundan sonra da aynı tavrına kararlılıkla devam edecektir. AKP, KESK’i bitiremeyecektir” dedi.
Sosyolog-Aydın-Öztürk-ağır-cezada-yargılanıyorHakkında, terör örgütü propagandası yapmaktan dava açılan Sosyolog Aydın Öztürk’de Facebook’ta yaptığı paylaşımlarından dolayı böyle bir sürecin başlatıldığını ifade ederek şunları söyledi; “Sürecin aktörlerinin medyaya yansıyan açıklamalarını paylaştım diye propaganda suçu isnat edildi. Bunu kabul etmiyorum elbette. Düşünceyi ifade etmek suç olmamalı, olamaz. Bu yüzden biz düşüncelerimizi ifade etmeye devam edeceğiz. Bu insan olmanın gereğidir. Bunun yargılama konusu yapılması kabul edilemez bir şeydir” diye konuştu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.