Bodrum Gündem

İçerik11Bodrum Özel Merter Eğitim Kurumları avukatı Şakir Açıkgöz, önceki gün Bodrum’da gerçekleştirilen Paralel yapılanma iddialarına karşı operasyonla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Özel Merter Eğitim Kurumları avukatı Şakir Açıkgöz, eğitim kurumuna yönelik yapılan söz konusu operasyonla iligli olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında “Terör örgütü olduğu iddia edilen FETÖ/PDY örgütüne kurban parası, öğrencilere burs adı altında para topladığı gerekçesi ile 17.05.2016 günü akşam vakti, Bodrum Sulh Ceza Mahkemesinin arama ve suç unsuru taşıyan delillere el koyma kararı gereğince, emniyet güçleri tarafından işlem yapılmıştır. Bu aramalar sonucunda müvekkil Eğitim Kurumun, kurban, burs vs. adı altında para topladığına dair bir belgeye rastlanmamıştır.” dedi.

Bodrum Özel Merter Eğitim Kurumları avukatı Şakir Açıkgöz’ün basınla paylaştığı yazılı basın açıklasının detayları şöyle ;

-Basında çıkan haberlerden duyulduğu üzere, Ülke genelinde artık rutin  hale gelen Eğitim kurumlarının incelenmesi olayı ile ilgili, Bodrum’da eğitim ve öğretimde gösterdiği başarılarla adından sıkça söz ettiren müvekkil Merter Eğitim Kurumlarının, terör örgütü olduğu iddia edilen FETÖ/PDY örgütüne kurban parası, öğrencilere burs adı altında para topladığı gerekçesi ile 17.05.2016 günü akşam vakti, Bodrum Sulh Ceza Mahkemesinin arama ve suç unsuru taşıyan delillere el koyma kararı gereğince, emniyet güçleri tarafından işlem yapılmıştır.

-Öncelikle müvekkil Eğitim kurumlarının terör örgütü olduğu iddia edilen FETÖ/PDY örgütü ile hukukî veya fiilî olarak hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Ayrıca; Kurban parası ve burs toplamak; TCK’da suç olarak tanımlanmasa da, bu iddialara dayalı olarak yapılan aramalar sonucunda da müvekkil Eğitim Kurumun, kurban, burs vs. adı altında para topladığına dair bir belgeye rastlanmamıştır.

-Müvekkil Merter Eğitim Kurumları kurulduğu günden beri tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiş, Ülkemizin ve Bodrumun Eğitim ve öğretim seviyesinin yükselmesi ve gelişimi için çalışmış ve çalışmaktadır.

-Müvekkil Merter Eğitim Kurumlarının maruz kaldığı sürecin hukukiliğini tartışmak bile Hukuki açıdan abesle iştigal ve Eğitim Kurumu açısından zaman kaybı olup, Müvekkil Eğitim Kurumlarının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da eğitim ve öğretim hayatına başarılarını artırarak devam edeceğini Bodrum Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

BODRUM ÖZEL MERTER EĞİTİM KURUMLARI

Vekili: Avukat Şakir AÇIKGÖZ

.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.