Bodrum Gündem

BEDİA DİPŞO’DAN 10. KİŞİSEL SERGİ…

19.05.2016
0
A+
A-

IMG_1148Türkiye’nin önde gelen ressamlarından Bedia Dipşo’nun 10. kişisel sergisi   Zeynep Sanat Galerisi’de yapılan kokteyle sanat severlerle buluştu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sergide sanatçı Bedia Dipşo’nun çoğu yağlı boyadan oluşan 16 adet çalışması bulunuyor. Sergideki resimler kaligrafi, soyut manzaralar gibi farklı konseptlerden oluşan bir derleme.

Sanatçı Bedia Dipşo, 10. Kişisel sergisi ile ilgili olarak şunları söyledi “Bu serginin konsepti farklı kavramlardan oluşuyor. Zaten benim sanatımla haşır neşir olurken kullandığım bazı kavramlar var. Bunlar hareket, ışık, espas, leke, boşluk, doluluk ve ritim gibi gibi kavramlar. Bunları zaman zaman resmimin içine dahil ediyorum. Belli bir kavram üzerinde onunla ilgili ısrar ediyorum ve bir seri ortaya çıkıyor. Bu sergideki resimler farklı dönemlerden seçki yapmayı arzu ettim ama ilk kez sergiledim. Kaligrafi, soyut manzaralar gibi farklı konseptler üzerine oturmuş bir derleme oldu bu sergim. Burada 16 adet resmim var. Büyük çoğunluğu yağlı boya. Bazılarında karışık malzeme kullandım, bazılarında akrilikle çalışılmış. Bodrum’da daha önce 2005 yılında Gümüşlük’te Mesut Pekerli’nin pek çok faaliyet yaptığı bir kilisede bir sergi açmıştım. O da çok keyifli geçmişti. Bu ikinci kişisel sergim ve bundan sonra da böyle devam ederim diye düşünüyorum.” Dedi. Bedia Dipşo resim hayatına geleneksel figür çalışmaları ile başlamış, daha sonraki yıllarda bu figürleri parçalayarak oluşturduğu yeni kompozisyon kurgusunu soyut çalışma noktasına taşımış.

Dipşo’nun sanatı, yapılanma süreci içinde gelişmiş, şekillenip kendini bulurken sanatçı daima arayış içinde olduğunun altını çizmekte.

 

Yorumlar

  1. Devrim dedi ki:

    Tebrik ediyorum Bedia Hanım, saygı ve selamlar..