Bodrum Gündem

MÜZELER GÜNÜNDE GEÇMİŞE YOLCULUK…

müzeler günü (13)18 Mayıs Dünya Müzeler Günü Bodrum da çeşitli etkinlikler ile kutlandı.
Bodrum Gündem Haber
Gün boyunca Bodrum Kalesinde düzenlenen etkinliklerde özellikle Yarımada’da bulunan çeşitli mahalle ve köy ilkokul öğrencileri düzenlenen organizasyon ile Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesini gezdiler.Arkeologlar tarafından öğrencilere müzede yer alan eserlerin geçmişteki kullanım ve fonksiyonlarını görsel çizim ve çeşitli örnekler ile anlatıldı. Bugünün çanta, su ve sıvı kaplarının yerine kullanılan anfora adlı kilden yapılan testiler gösterildi, çocuklara geçmişte Zeytinyağı ve üzüm suyunun nasıl elde edilip saklandığı kullanılan araç gereçlerle anlatıldı.
Öğrenciler daha sonra Bodrum tarihinde önemli yeri olan Mouzeleos’un kuzeni prenses Ada’nın lahitinde bulunan altın taç, küpe gibi antik takıların benzerlerini yaldız kaplı kartonlardan keserek yaptılar. Müzeler haftası kutlamaları öğrenciler için eğlenceli bir etkinliğe dönüştü.
Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesinde bu yılın teması ise “Müzeler ve Kültürel Peyzaj” olarak belirlendi.
Öğleden sonra düzenlenen müze çalışma sunumlarında Müze Müdür Vekili Tayfun Selçuk’un konuşmasının ardından, Halikarnassos Doğu nekropolü kazısını Seda Deniz Kesici, Aspat Strobilos çalışmalarını Banu Özler, Sualtı Keşifleri’ni Güner Özler, Restorasyon ve Konservasyon Uygulama Prensiplerini Sinem Köstak tarafından yapılan sunumlarla anlatıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.