Bodrum Gündem

GENÇ FOTOĞRAFÇILAR ÖDÜLLERİNİ ALDI…

muğla gazeteciler cemiyeti fotoğraf yarışması 2016 (12)

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ile Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ve il genelindeki lise öğrencileri arasında düzenlenen “Yeşil ve Mavi – Keşfet Muğla’nı” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere, fotoğraf makinesi ödülleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında düzenlenen törenle verildi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Gazeteciler Cemiyeti ile Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, il genelindeki lise öğrencilerinin duygu, düşünce ve yaratıcılıklarını görsel sanat çalışmalarıyla sergileyebilmeleri ve bunun yanında gazetecilik mesleğine yönelik farkındalıklarının arttırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen “Yeşil ve Mavi – Keşfet Muğla’nı” konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği Köyceğiz Fen Lisesi’nden Alperen Koyuncu, ikinciliği Muğla 75. Yıl Fen Lisesi’nden Merve Nur Pala ve üçüncülüğü Gülben Nur Yeter elde etti.

Öğrenciler, Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından profesyonel fotoğraf makinası ile ödüllendirildi. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı günü, Muğla protokolünün elinden aldı.

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Sınırsızlık Meydanı’nda düzenlenen törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Müftü Abdurrahman Koçak, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Top, Muğlaspor Kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

muğla gazeteciler cemiyeti fotoğraf yarışması 2016 (7)Düzenlenen törende konuşan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, “İl genelindeki lise öğrencileri arasında düzenlediğimiz yarışmada, gazetecilik mesleğinde bir farkındalık oluşturulması ve bunun yanında sanatsal yönlerinde bir arttırmaya yönelik bir çalışmaydı. Umarız bunda başarılı olmuşuzdur. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci’ye ve tüm Milli Eğitim Müdürlüğü personellerine, yönetim kurulu üyelerimize ve bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmalardaki tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımızın devam edeceğini bir kez daha belirtmek istiyorum. Dereceye giren öğrencilerimize de aldıkları makinalarla güzel anları kaydetmeyi ve o anlarda da bizleri hatırlamalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz. Belki fotoğraflara sığmayacak kadar güzellikler içerisindeyiz. Gönlünde güzellikler olan öğrencilerimize de gördüklerinizi kadrajlara sığdırın dedik ve bunun sonucunda da ortaya çok güzel eserler çıktı. Muğla’mızı onlar tanıtacak. Katkısı olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ne, AR-GE Ekibimize ve katılan gençlere teşekkür ediyorum.”

muğla gazeteciler cemiyeti fotoğraf yarışması 2016 (8)Muğla Valisi Amir Çiçek ise yaptığı konuşmada, “İçinde yaşadığımız bu çevre her şeyiyle çok güzel. Bu güzellikleri gençlerimizin görmeleri, fotoğraf haline getirmeleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı bu ortak proje beni heyecanlandırdı. Dereceye giren, girmeyen tüm eserler çok güzel. Bu projede paydaş olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanı daha ilk yılında olmasına rağmen böyle projeler üretmesi bizi gerçekten mutlu etti ve bu tür projelerin devam edeceğinin de sinyalini verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ne böylesine güzel bir proje ürettikleri için ve projeye katılan gençlerimizi de cesaretlerinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada birinci olan Alperen Koyuncu’nun ödülünü Muğla Valisi Amir Çiçek, ikinci Merve Nur Pala’nın ödülünü CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, üçüncü Gülben Nur Yeter’in ödülünü ise Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün takdim etti.

Dereceye giren üç eserin yanı sıra yarışmaya katılan eserlerden seçilen fotoğraflar da gün boyunca Sınırsızlık Meydanı’nda sergilendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.