Bodrum Gündem

PROF.DR.ÖZER OZANKAYA İLE DERSİMİZ ATATÜRK…

Prof_Dr_Özer_Ozankaya_konferansı (7)

“Türk Devrimi ve Yüksek Öğretim Gençliği” konulu araştırmasıyla bilinen, Türk Toplum Bilimci (Sosyolog), akademisyen Prof.Dr.Özer Ozankaya, Cumhuriyet Halk Evlerinin çocuklarına Atatürk ve Atatürkçülük konulu bir konferans verdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Evleri “Türk Devrimi ve Yüksek Öğretim Gençliği” konulu araştırmasıyla bilinen, Türk Toplum Bilimci (Sosyolog), akademisyen Prof.Dr.Özer Ozankaya konferansı düzenledi. Cumhuriyet Halk Evlerine devam eden öğrenciler ve velilerinde katıldığı Atatürk ve Atatürkçülük konulu konferansa Bodrum Belediye Meclis üyesi Funda Akçalı, CHP Yönetim Kurulu üyesi Ender Taşören, ÇYDD geçmiş dönem başkanı Meral Saraçbaşı ile CHE’nin gönüllü öğretmenleri de katıldılar.

Prof_Dr_Özer_Ozankaya_konferansı (14)Atatürk ve Atatürkçülük ile Kurtuluş Savaşı sürecini anlatan Prof.Dr.Özer Ozankaya’yı öğrenciler adeta soru yağmuruna tuttular. Atatürkçülüğün en önemli ilkesinin soru sormak ve sorgulamak olduğuna dikkat çeken Prof. Ozankaya konferansı ile ilgili olarak şunları söyledi; “Atatürkümüzün gençler tarafından en iyi biçimde anlaşılması gereğini dile getireceğim. Özünde özgürlük olduğunu, gençler özgürlük kavramını ne kadar güzel kavrarlarsa, hem o kadar çok Atatürk’ün yolunda olacaklar, hem de Cumhuriyetimize, yurdumuza, ulusal bağımsızlığımıza o kadar bilinçle, güçle sahip çıkacaklarına inanıyorum. Atatürk’ü bilerek ve anlayarak benimsemek gerekir.”

Çocuklar da Prof.Dr.Özer Ozankaya konferansında çeşitli sorular sorarak katkı koydular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.