Bodrum Gündem

ŞEHİT CENAZESİNDE MÜFTÜ KRİZİ…

şehit binbaşı kıvanç cesur muğlada toprağa verildi (11)

Van’ın Çaldıran İlçesi’nde teröristlerin kurduğu hain pusuda zırhlı askeri araca bombalı ve roketatarlı saldırısında bulunulmuştu. Bu hain pusuda 5 askeriyle birlikte şehit düşen Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur on binlerce yurttaşın katıldığı bir törenle, baba ocağı Muğla’da toprağa verildi.

Bodrum Gündem Haber
Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenazesi, Van’daki törenin ardından memleketi Muğla’ya gönderildi. Havayoluyla Milas – Bodrum Havalimanı’na getirilen Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenazesi, daha sonra Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’deki Emir Beyazıt Mahallesi’ndeki baba evinin önüne getirildi.
Burada askerlerin omuzlarında bir süre taşıdığı şehit binbaşının cenazesi, daha sonra baba evinini önünde kurulan masaya konuldu. Oğlunun cenazesini bekleyen anne Feriştah Cesur, tabutu elini açarak karşıladı.
Eşiyle aynı uçakta Muğla’ye gelen Seda Cesur ise 1,5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur’u, görevlilerin isteğine rağmen biran olsun kucağından indirmedi.

şehit binbaşı kıvanç cesur muğlada toprağa verildi (12)MÜFTÜ ATATÜRK ve SİLAH ARKADAŞLARINA DUADA YER VERMEDİ…
Şehit binbaşı için Kur’an okunmasından ve dua edilmesi sırasında Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile şehitlerin anılmadığı yönünde tepki verilirken Muğla İl Müftüsü Abdurahman Koçak bu tavrından dolayı protesto edildi.

Şehit Binbaşı Cesur’un çocukluk arkadaşı olan Gazeteci Mustafa İnci sosyal medyadaki hesabından Şehit Cenazesinde Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için Fatiha diyemeyen tepkilere rağmen ‘Atatürk’ diyemeyen Muğla İl Müftüsü Abdurahman Koçak’ı protesto ediyor ve kınıyorum” şeklinde tepkisini dile getirirken, bir başka gazeteci-yazar Halil Uyanık ise tepkisini “Şehidimizin toprağa verilmesi sırasında, okunan duaların bağışlanması sırasında Atatürk’ün adının geçmemesi halkı çileden çıkarmıştır. Halk Müftüye tepki koyarken, belediye başkanlarının seyirci kalması, olayı daha da üzücü kılmıştır.” şeklinde koydu.

şehit binbaşı kıvanç cesur muğlada toprağa verildi (8)Daha sonra şehit cenazesi, on binlerce yurttaşın eşliğinde  askeri tören ile İnönü Caddesindeki Kurşunlu Cami’ne götürüldü. Şehit binbaşının cenazesi, yol boyunca Türk bayrakları asılı ev ve işyerinden çıkan vatandaşlar tarafından gözyaşı ve alkışlarla karşılandı.

Kurşunlu Camiinde kılınan ikindi namazının ardından şehit binbaşının cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.