Bodrum Gündem

BODRUM’UN GURURU OLDU…

30.05.2016
0
A+
A-
Alpay Koca yaptığı Akıllı Baston ile görme engelli vatandaşlara ışık olacak (2)
Bodrum’daki 7. sınıf öğrencisi Alpay Koca yaptığı “Akıllı Baston” ile görme engelli vatandaşlara ışık olmayı amaçlıyor. Kaymakam Dr.Gödekmerdan “İnşallah bundan sonra da Ulusumuza, insanlarımıza, devletimize yararlı çalışmalarınız devam eder.” dedi.
Bodrum Gündem Haber
Mahinur-Cemal Uslu Ortaokulu 7. sınıfta okuyan Alpay Koca, TÜBİTAK 4006 Bilim fuarı kapsamında yaptığı proje ile büyük dikkat çekti. Koca’nın, bastona yerleştirdiği düzenek ile görme engelli kişiyi konuşarak uyaran sistem sayesinde engelliler artık sokaklarda rahatça dolaşabilecekler.
Alpay Koca yaptığı Akıllı Baston ile görme engelli vatandaşlara ışık olacak (3)Konuşarak uyaran ilk baston olma özelliği taşıyan icadı ile sabah saatlerinde Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ı ziyaret eden Alpay Koca’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin, Okul Müdür Vekili Şehnaz Özcan ve Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Verda Tekinay eşlik etti.
Yaptığı icattan dolayı öğrenciyi tebrik eden Kaymakam Gödekmerdan, gurur duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Hem toplumumuz, hem sizler, hem de ilçemiz adına böyle güzel projeler ürettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da Ulusumuza, insanlarımıza, devletimize yararlı çalışmalarınız devam eder. Hocalarınıza sizlere çok teşekkür ediyoruz”
Bodrum’da pırıl pırıl öğrenciler olduğunu belirten Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, bilim, sanat ve spor alanında başarı elde eden öğrencilerle gurur duyduklarını, Bodrum’un bu konularda önemli bir altyapısı ve potansiyeli olduğunu sözlerine ekledi.
Alpay Koca yaptığı Akıllı Baston ile görme engelli vatandaşlara ışık olacak (1)Ziyarette konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin ise Bodrum’daki diğer okullarda da insan hayatını kolaylaştıran önemli projelerin yapıldığını, öğrencilerin çok güzel projelere imza attıklarını ifade etti.
İcadın sahibi Alpay Koca ise ziyarette, yaptığı akıllı bastonu tanıttı. Koca, bastonun üzerindeki sensörün geri gönderdiği ses dalgalarının önündeki engele kaç metre kaldığını söylediğini belirterek, bastonu daha da geliştirmeyi planladığını söyledi.
Ziyaret sonunda Kaymakam Gödekmerdan başarılı öğrenciyi tablet bilgisayarla ödüllendirdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.