Bodrum Gündem

ESKİ KARISINI ÖLDÜREN ZANLI TUTUKLANDI…

ESKİ KARISINI ÖLDÜREN ZANLI TUTUKLANDI…
bodrumda eski karısını öldüren koca tutuklandı (3)
Bodrum’da işlenen kadın cinayetinin zanlısı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 29 yaşındaki Ayşegül Aslan’ı silahla öldüren ve çamaşırhane sahibi Halil Elik’i ağır yaralayan zanlı Hüdaverdi S.’nin soğukkanlılığı dikkatlerden kaçmadı.
Bodrum Gündem Haber
Eski eşini öldürüp, kadının çalıştığı iş yerinin sahibini de silahla ağır yaraladıktan sonra kaçarken Jandarma ekiplerince yakalanan zanlı sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
29 yaşındaki Ayşegül Aslan’ı silahla öldüren ve çamaşırhane sahibi Halil Elik’i ağır yaralayan zanlı Hüdaverdi S. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri tamamlandıktan sonra adliye getirildi. Soğukkanlılığı ile dikkat çeken zanlı Hüdaverdi S. gazetecilerin, “Pişman mısınız, Neden öldürdünüz?” sorularını cevapsız bıraktı.
bodrumda eski karısını öldüren koca tutuklandı (2)AVUKATINDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA!
Zanlının adliyeye girişinden önce açıklamada bulunan Hüdaverdi S.’nin avukatı Mehmet Boro, olayda ağır tahrik olduğunu iddia ederek; “Şüpheliyi savunmuyorum. Gerçeğin ortaya çıkması için katkı sağlamaya çalışıyorum. Bir avukatın da asli görevi avukatlık kanununa göre budur. Herhangi birini savunmak değil gerçeğin olduğu gibi ortaya çıkması için yargılamaya katkıda bulunmaktır. Avukatlık kanunu 2 ve 34 bunu gerektirir. Avukat burada hakkın adaletin tarafıdır. Bu olayda kişi kendisini evli olarak kabul ediyor. Bir çocuğu var ve bu çocuk da kendi adına kayıtlı. Ağır tahrik olduğunu düşünüyor. Her insanın da başına gelebilir bu. İnsanoğlu her türlü duyguya sahiptir. Ağır tahrik altında yapılmış bir eylemdir” dedi.
bodrumda eski karısını öldüren koca tutuklandı (4)ARALARINDA DİNİ NİKAH VAR…
Ayşegül Aslan ile Hüdaverdi S. arasında dini nikah bulunduğunu ileri süren Avukat Boro; “Dini usullere göre evlenmiş ve boşanma da olmamış. Yani yapılan evlenme usulüne göre boşanma usulü uygulanmamış. Boşanılmamış. Fiili ayrılık olmuş ancak boşanma olmamış. Resmi nikah yok. Ancak burada kişinin inanç sistemine göre kişi kendini evli olarak kabul ediyor. Burada inanç sistemleri önemlidir, herkesin değişik inanç sistemi olabilir. Buna göre kendisi evli olarak kabul ediliyor” ifadelerini kullandı.
Avukat Mehmet Boro’ya yöneltilen, “Olayın işleniş şeklinin ağır tahrik altında olduğunu mu düşünüyorsunuz? sorusuna şöyle cevap verdi:
“Burada her insanın tahrik edilme derecesi farklıdır. Bu kişi de bundan olmuştur. Her insanın başına da gelebilir bu. Kişinin öldürme niyeti olduğuna dair herhangi bir delil yoktur. Kişi eşinin çocuğuna annelik yapmasını istemektedir. Eldeki delillere göre, burada çocuk unsuru çok önemlidir”
Cumhuriyet Savcılığında sorgulanan zanlı, tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, Hüdaverdi S.’nin “Kasten Adam Öldürme” suçundan tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan zanlı Muğla kapalı cezaevine kapatıldı.
Göltürkbükü Mahallesi’nde yaşanan ve Ayşegül Aslan’ın olay yerinde hayatını kaybettiği olayda ağır yaralanan işletme sahibinin tedavisi ise hala sürüyor. Acıbadem Bodrum Hastanesi yoğun bakım servisinde yatan Halil Elik’in hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.