Bodrum Gündem

İNGİLİZ GAZETECİLER STRATONİKEA’DA ZEYTİNYAĞI TADIMI YAPTI…

muğla gazeteciler cemiyeti ingiliz gazeteciler ile strotonikia (5)

Bodrum Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle Muğla’ya gelen İngiliz gazeteciler, Stratonikea’yı gezerek, üretilen yağları tattılar. Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, meslektaşlarıyla iş birliği içinde hareket etmek ve bu tür çalışmalara yön vermek için ilerleyen zamanlarda yapılacak projeler için İngiliz gazetecileri davet etti.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları işbirliği ile düzenlenen bir etkinlik kapsamında Muğla’da bulunan İngiliz gazeteciler Yatağan’a geldi. Stratonikea Antik Kentine gelen yaklaşık 20 kişilik ekibi Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Gürbüz ve Ferit Topaloğlu karşıladı.

muğla gazeteciler cemiyeti ingiliz gazeteciler ile strotonikia (6)Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz Stratonikea Antik Kenti ve Yatağan hakkında bilgiler verdi. Başkan Yardımcısı Oğuz konuşmasında “İlçemiz 50 bin nüfuslu, tarihi, kültürü ve coğrafyasıyla ön plana çıkan bir yer. Stratonikea dünyanın en büyük mermer antik kenti. Türkiye’de mermer sektörünün %30’unu Muğla, bunun da %15’ini Yatağan karşılıyor. Ayrıca zeytinyağı konusunda da ön plana çıkan bir ilçeyiz. Bu konuda Japonya ve Amerika’da birincilik elde edildi” ifadelerine yer verdi.

Arkeolog eşliğinde Stratonikea’yı gezen İngiliz gazeteciler bölge hakkında bilgiler aldı. Kazı evi ve müze deposu olarak kullanılan Hasan Şar Evi’ne gelindiğinde ise üretilen zeytinyağlarının tanıtımı ve tadımı yapıldı.

muğla gazeteciler cemiyeti ingiliz gazeteciler ile strotonikia (4)Yapılan ziyaret hakkında görüşlerini aktaran Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Sizleri Muğla’da görmekten ve misafir etmekten dolayı çok mutluyuz, bizde sizlerle aynı gemide yolculuk eden meslektaşlarınızız. Mesleğimizin zorluklarını çok yakından bilen insanlarsınız. Bu anlamda önemli bir görevi ifşa ettiğimizi de söyleyebilirim. Kamuoyunun doğru haberlerle bilgilendirilmesini önemsiyor, bu anlamda hepinizin bu ehliyete sahip olduğunuzdan şüphemiz yok.”

Cemiyet hakkında da bilgiler veren Başkan Akbulut, bir yıldır yaptıkları faaliyetlerden de kısaca bahsetti. Gazetecilik mesleği hakkında bir farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Akbulut, bu konuda çalışmalar yaptıklarını ve bu yöndeki çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

MGC Başkanı Akbulut, Muğla Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarıyla iş birliği içinde hareket etmek ve bu tür çalışmalara yön vermek için ilerleyen zamanlarda yapılacak projeler için İngiliz gazetecileri davet etti.

Gezi, İngiliz Gazeteciler, Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.