Bodrum Gündem

MUTLU KEÇİ İLKOKULUNDA DOĞA ve BARIŞ KONSERİ…

mutlu keçi barış ve doğa şarkıları konseri (8)

Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nin (BBOM), Bodrum-Yahşi’deki ilkokulu “Mutlu Keçi”nin okulun kuruluşunun üçüncü yılında, çocuklar, aileler ve destekçiler çocuk şarkıları konseri için bir araya geldiler.

Serdar Anlağan/Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un ılıman havasında, şekerrenk bir gün batımında, çocuklar neşeyle oynayıp, şarkılar söyleyerek dans ederken, anne-babalar zor günlerden sinen karamsarlıktan kısa bir süreliğine de olsa uzaklaştılar. “Mutlu Keçi” ilkokulda ilk defa böyle bir kalabalık toplandığı ifade edilirken, konseri yaklaşık iki yüz kişi izledi.

Çocuklar için şarkılar üreten, konserler yapan ve sadece çocuk şarkıları yayınlayan “Şubadap Radyo”yu yürüten Şubadap Çocuk Grubu, Praksis Müzik Kolektifi‘nin bir parçası. Şubadap Çocuk, şimdiye dek 3 albüm üretti. İlk albüm barışın, kardeşliğin, sorgulama ve düş kurmanın albümü “Bilmiş Çocuğun Şarkıları”,  ikincisi, “Evrim müfredattan çıkarılıyorsa repertuvara girer” şiârıyla yayınladıkları “Dinonun Şarkıları” albümü oldu. Üçüncüsü ise bu yıl 17 Nisan’da da yayınladıkları “Gökyüzü Kimin?” albümü.

Grup konserde “Baltalar Elimizde dönemi kapandı” diyerek, “Çocuklar için Doğa ve Ekoloji Şarkıları” olarak nitelendirdikleri albümlerinden bir bölümüne yer verirken,  Mutlu Keçi çocukları da “Çekirdeksiz Domates” şarkısını seslendirdiler.

Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nin kurucularından ve öncülerinden Burak Ülman “Alternatif Eğitim-Demokratik Yönetim-Ekolojik Duruş-Özgün Finansman İlkeleri” üzerine kurulu BBOM Eğitim Modeli’nin ilk meyvesi. Okulun temel amacı, çocukların birey olduğu kabulü ve rehberlik anlayışıyla, mutlu ve özgür çocukluk sürecini olabildiğince uzatmak.” dedi.

BBOM Bodrum Mutlu Keçi İlkokulu, kâr amacı gütmeyen bir eğitim kooperatifi tarafından yönetiliyor, finansman ebeveynlerin katkı payı ile sağlanıyor, her ailenin yönetimde eşit söz hakkı ve sorumluluğu bulunuyor. Okuldaki öğrencilerin % 30’u tam-yarım-çeyrek burs ile bedelsiz eğitiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.