Bodrum Gündem

BODRUM’A HAYRAN KALDILAR…

BODRUM’A HAYRAN KALDILAR…
02.06.2016
0
A+
A-

İçerik İçerik2Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları işbirliğiyle Bodrum’un tüm dünyaya tanıtılması için yürütülen çalışmalar kapsamında ilçeye gelen son grupta İngiliz, İtalyan ve Amerikan gazeteciler yer aldı.

Bodrum Gündem Haber

Fransız, İngiliz ve Alman grupların ardından ilçeye gelen son grupta; İngiltere’den, İtalya’dan ve Amerika Birleşik Devletleri’nden gazeteci ve yazarlar ile seyahat acentesi yetkilileri yer aldı. Grup öncelikle Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi, Antik Tiyatro, Myndos Kapısı, Gümbet’teki yel değirmenleri gibi Bodrum’daki tarihi mekanları ziyaret etti. Ardından safari turu yaparak Bodrum’un kültürel ve yerel değerlerini tanımak için Karaova Bölgesini gezdi. Bodrum Guleti ile de Bodrum’un eşsiz koylarını gezip, yeşil ve mavi tonlarının buluştuğu doğal güzellikleri seyretme ve denize girme imkanını buldu. Yabancı gazeteciler, gezilerinin son gününde ise Yatağan’daki Stratonikeia Antik Kentini gezdi. Bodrum mandalinasından üretilen lokum başta olmak üzere birçok ürünü de görmek için Bodrum Mandalina Üreticiler Birliği’ni ziyaret etti.

“Bodrum çok etkileyici çok sakinleştirici…”

Bodrum’a hayran kalan yabancı misafirlerden Twomonkeystravelgroup.Com seyahat editörü Kach Medina “”Türkiye’nin birçok güzel bölgesinde bulundum ama Bodrum çok etkileyici çok sakinleştirici bir yer. Kaldığımız otelde muhteşem şekilde ağırlandık ve karşılandık.” dedi. Yine Twomonkeystravelgroup.Com’tan editör Jonathan Howe ise “Özellikle deniz ürünlerini ve balığa bayıldım. Birçok ülkeye göre burası çok daha kaliteli. Birçok bu kalitedeki yerlerde çok para öderken burada her şey daha ucuz.” dedi.

Asianlite.Com satış danışmanı Sadia Akbar, Bodrum’un muhteşem bir yer olduğunu ifade ederek, “Bu bölgede bizleri çok güzel karşılayan insanlar var. Şehir çok güzel, deniz harika, insanlar çok sıcakkanlı ve ben burada olmaktan dolayı çok mutluyum.” şeklinde konuştu. Parentingwithouttears.Com’un web host ve editörü Anne Coates, “Bizim için çok güzel bir karşılama hazırlandı. Şu an kaldığımız otel büyük aileler için muhteşem bir atmosferi var. Jeep safari çok güzel bir tecrübe oldu benim için. Bodrum’da gördüğümüz müzeler muhteşem, alışveriş yerleri çok güzel, sahiller çok güzel ve Türk yemekleri de çok güzel.” dedi.

“Kristal safir taşı gibi göz alıcı güzellikte bir denizi var…”

Türkiye’ye ve Bodrum’a ilk defa geldiğini belirten Yourholidaytv.Com’un seyahat editörü Marion Ainge ise memnuniyetini şu sözlerle açıkladı: “Burası muhteşem bir yer. İngilizlerin bir kısmı Bodrum’un sadece genç insanlar için olduğunu düşünüyorlar oysa öyle değil. Çok güzel bir karşılama yapıldı bizler için. Burası aileler için de çok güzel çok uygun bir yer. Bodrum’da kendimi çok güvenli hissettim. Kristal safir taşı gibi göz alıcı güzellikte bir denizi var.” Implausiblebog.Com’un seyahat editörü Shagufta Ahmed, “Bodrum muhteşem bir şehir” diyerek ayrıca “İçinde olduğumuz tekne de harika. Bodrum gerçekten tavsiye edilebilecek bir yer. Kesinlikle tekrar buraya geleceğim.” açıklamasını yaptı. Aynı firmada çalışan Implausiblebog.Com’da seyahat editörü olan Farrukh Younus, bu gezinin Bodrum’a ilk gelişi olduğunu söyleyerek, “Güneş, deniz, sahil muhteşem. Burada çok güzel dostluklar var. Buraya tekrar gelebilmek için şimdiden sabırsızlanıyorum.” dedi.

“Ailem ile tekrar buraya mutlaka geleceğim…”

Taking 5 and Practically Perfect Mums’tan yazar ve editör Jane Batt ise duygu ve düşüncelerini, “Her şey harika. Buradaki asıl nokta şu: insanlar çok cana yakın ve sıcak. Bizimle çok güzel ilgilendiler. Bodrum’a bayıldım ve ailem ile tekrar buraya mutlaka geleceğim.” sözleriyle açıkladı.

Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları işbirliğiyle 30 Mart 2016 tarihinden itibaren başlatılan Bodrum tanıtım çalışmaları, bu yıl için başarıyla tamamlandı. Çeşitli medya organlarından turizm seyahat gazetecisi ve yazarları, sosyal medya fenomenleri, internet bloggerları ve seyahat acentesi temsilcilerinden oluşan yüzlerce yabancı uyruklu misafir, iki ay boyunca Bodrum’da ağırlandı. Her bir grup için benzer niteliklere de sahip farklı tanıtım programları hazırlandı. Organizasyona; Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV), Bodrum Otelciler Derneği (BODER), TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu ve Bodrum Ticaret Odası gibi kurumlar ve turizmciler de destek oldu.

Başkan Kocadon: “Bodrum’u ülkelerinde, en iyi şekilde tanıtacaklarından eminim”

Aynı zamanda Bodrum Tanıtma Vakfı’nın da yönetim kurulu başkanı olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, açıklamasında; Bodrum Belediyesi olarak TAV Havalimanları Holding ile işbirliği içinde gerçekleştirdikleri bu organizasyonun, Bodrum için önemi bir turizm yatırımı olduğuna vurgu yaptı. TAV başta olmak üzere çalışmalara destek olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür eden Başkan Mehmet Kocadon, “Türkiye’nin dünyaya açılan en medeni kapısı Bodrumumuzu, tüm dünyanın yakından tanıması için bu yıl, büyük bir verim elde edeceğimize inandığımız bir çalışmaya imza attık. TAV Havalimanları Holding yetkilileri de bizlerle aynı inancı paylaşarak, çalışmalarımıza büyük çapta destek verdiler. Dünyada, turizmde yaşanan düşüşe rağmen bizler, Bodrum olarak, yılmadan yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bodrum’u tüm dünyaya tanıtmak için hazırladığımız bu organizasyon sayesinde, Bodrum’a davet ettiğimiz misafirlerimiz, en güzel duygularla Bodrum’dan ülkelerine döndüler. Bodrum ile ilgili ifade ettikleri bu güzel duygu ve düşüncelerini, edindikleri bilgi ve tecrübelerini,  en kısa zamanda çalıştıkları mecralarda; gerek internet medyası yoluyla gerek basılı ve görsel yayınlarda, kendi ülkelerinden yapacakları yayınlar ile yansıtacaklarından şüphem yok.

Konakladıkları süre içerisinde, Bodrum yarımadasının tarihi ve kültürel geçmişi hakkında bilgi sahibi olarak, Bodrum’un doğal güzelliklerini, konaklama sektörümüzdeki her bütçeye uygun farklı seçenekleri ve yaz kış yaşayan şehir olarak Bodrum’daki turizm çeşitliliğini yakından tanıma fırsatını buldular. Bir yandan yurt içi ve yurt dışı fuarlarına katılımlarımızı sürdürürken, bir yandan Bodrum’u tanıtım çalışmalarımızı farklı ülkelerden grupları davet ederek devam ettirmek için turizmcilerimizle ve kurumlarımızla yine güç birliği yapacağız. Bodrum’da herkesin kendi Bodrum’unu yaşadığını, tarihin babası Bodrum doğumlu Herodot’tan günümüze Bodrum’un bir dünya kenti olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Sanatıyla kültürüyle doğal güzellikleriyle ve yerel değerleriyle Bodrum’un bir turizm kentinden çok daha büyük nitelikleri olan bir destinasyon olduğunu herkese anlatmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Gazeteciler, Bodrum ziyaretleri sırasında kişisel sosyal medya hesaplarından Bodrum zamanı anlamındaki #timeforbodrum hashtagiyle çektikleri fotoğraf ve videoları paylaşarak tanıtımlarına ülkelerine dönmeden önce başladılar.

İçerik2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.