Bodrum Gündem

MASALLAR YAŞASIN, TEKNOLOJİYE TESLİM OLMASIN…

13346869_1727954950805463_4520009494293676994_n4006 TUBİTAK Projesine Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri birbirinden güzel projelerle hazırlandılar. Okul bahçesinde gerçekleştirilen bilim fuarında öğrenciler hem doyasıya eğlendi hem de projelerini anlatma imkanı buldular.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlayan “TÜBİTAK Bilim Fuarları”,  Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde devam etti.

 Emin Geçin “Başarı Hayal Kuranlarındır”…

Okul bahçesinde düzenlenen bilim fuarına İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, okul müdürü Cemil Göğercin, öğretmenler, öğrenciler ve velilerden yoğun katılım oldu.

Fen Bilgisi öğretmeni Hafize Korkmaz’ın açılış konuşmasının ardından ilçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin şunları söyledi “Bugün burada yüzden fazla eserin, projenin sergilendiğine şahit olacağız. Bizim için gurur verici bir tablo. Küçük mucitlerimizin yetiştiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Sevgili gençler şunu aklınızdan çıkarmayın; başarı sadece birilerine ait bir durum değildir. Başarı sadece çalışanlarındır ve tesadüf değildir, hayal kuranlarındır. Biz gündüz görevlerini yapıp akşam rahat uyuyan gençler istemiyoruz. Bizler gündüz görevini tam yapıp, bütün sorumluluklarını yerine getiren ve gece yatağa yattığı zaman da bunu daha iyi nasıl yapardım diye uykuları kaçan gençler istiyoruz. “

Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Cemil Göğercin, okul olarak 120 proje ile fuara hazırlandıklarını kaydetti. Göğercin “Öğrencilerimizin bilime yönelmelerini sağlamak amacımız. Onların boş zamanlarını değerlendirerek yaratıcı düşüncelerini geliştirmektir. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. “ dedi.

“Masallar Yaşasın, Teknolojiye Teslim Olmasın”…

TÜBİTAK Bilim Fuarları,na Cumhuriyet Ortaokulu 5B sınıfı öğrencileri yerel değerler üzerinden kurguladıkları küçük hikayeleri ve giydikleri masal kahramanları kostümleri ile renk kattılar. 5B sınıfının hazırladığı bu hikayeleri bir kitap haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden okulun Türkçe ve sınıf öğretmeni Gönül Ay “Masallar yaşasın, teknolojiye teslim olmasın diye ‘Masal Masal İçinde, Cumhuriyet Çocukları Masal İçinde’ diye bir proje yaptık. Masal kahramanlarını Bodrum Kalesinden okulumuza kadar ağırlamakla ilgili bir projeydi bu. Çocuklar masallarını yazdılar, beğenilenlerini kitaplaştırdık. Okul içinde kahraman kostümleri giymiş öğrencilerle bir Bodrum Kalesi havasını yaratmaya çalıştık” dedi.

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 4006 TUBİTAK Bilim Fuarında, ziyaretçiler okul öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli dans gösterileri ve müzik dinletisi eşliğinde fuarı Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.