Bodrum Gündem

BODRUM’UN İLK LİSANSLI KENTSEL DÖNÜŞÜM FİRMASI HİZMETE GİRDİ…

bodrumun ilk lisanslı kentsel dönüşüm firması (4)

Bodrum’un ilk lisanslı kentsel dönüşüm firması AGM Mühendislik, Mimarlık ve Kentsel Dönüşüm hizmete girdi. Açılışı Bodrum Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı birlikte yaptı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Ortakent’te Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün karşısında hizmete giren, AGM Mühendislik Bodrum’da, Kentsel Dönüşüm kanunu çerçevesinde eski binaların yenilenmesi için bireysel başvuru yapanlara hizmet verecek.

“Bodrum’un Kentsel Dönüşüm avantajı ile herkes riskli yapılarını yenileyebilir.” şeklinde Kentsel Dönüşüm tarifini yapan AGM Mühendislik ortaklarından Ayşegül Semerci Güneş Bakanlık tarafından Muğla’da deprem riski taşıyan binaların bir envanter çalışmasını yapmadığını, bu nedenle Muğla ilinde bireysel başvurular ile kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Son dönemlerde gündeme giren ve özellikle sosyal medyada da çokça yer alan Kentsel Dönüşüm yeni yürürlüğe giren 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun olarak biliniyor. Türkiye’nin mezra, köy, kasaba, ilçe, şehir gibi her yerinde, eski, ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkıldı – yıkılacak durumdaki evler bu kanun ile Devletin sağlamış olduğu yapım kredisi, kira yardımı, belediye harç – vergi avantajlarını da kullanarak yeniden yapılabiliyor.

bodrumun ilk lisanslı kentsel dönüşüm firması (1)Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Çiğdem Demiralp, iş adamları, mimar ve mühendislerin katıldığı, AGM Mühendisliğin açılış kokteylinde konuşan Semerci şunları söyledi; “Bu gün burada lisanslı kentsel dönüşüm firmamızın açılışının sevincini siz değerli dostlar ile paylaşmak üzere toplandık. Kentsel dönüşüm Türkiye’de ki eski, depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış tüm binaları kapsamaktadır. Kentsel dönüşüm için binadan bir kişinin firmamıza başvurması yeterlidir.”

Mülk sahipleri kentsel dönüşüm kredisi ile evlerini yenileyebileceklerini ifade eden Semerci mülk sahiplerinin 18 ay boyunca kira yardımı alabileceklerini de sözlerine ekledi.

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise şöyle konuştu; “Burada konu ile ilgili çok güzel açıklama yapıldı. Ben hep bunu savunmuşumdur. Özellikle Bodrum yarım adasındaki yarım kalmış o kadar çok kentsel dönüşüme girecek toplu konutlarımız var ki. Bu günün şartlarına göre değerlendirdiğimizde bu kentsel değişim ile kooperatiflerimiz Bodrum turizmine katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

Daha sonra Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, firma sahipleri Ayşegül Semerci Güneş ve Gökhan Güneş, AGM Mühendislik, Mimarlık ve Kentsel Dönüşüm ofisinin açılışını yaptılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.