Bodrum Gündem

DOĞA İÇİN ÇALIP SÖYLEDİLER…

doğa için şarkılar söylediler (7)

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, TEMA Bodrum Gönüllüleri ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “Doğa için çal, söyle, oyna” etkinliğinde onlarca çocuk doğa için şarkılar söyledi. TEMA Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç bu etkinliklerdeki amaçlarının Türkiye topraklarında yaşanan erozyona karşı bir farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Birleşmiş Milletler Örgütü 1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede, 5 Haziran tarihinin “Dünya Çevre Günü” olmasını oybirliği ile kabul etti. O tarihten bu yana çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını geliştirmek ve politik ilgiyi arttırmak üzere dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Bodrum’da da her sene olduğu gibi 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden ilki Bitez Gülümser Mehmet Danacı ilköğretim Okulu bahçesinde, TEMA Bodrum Gönüllüleri ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “Doğa için çal, söyle, oyna” etkinliği oldu.

doğa için şarkılar söylediler (6)AMAÇ; TOPRAK EROSYONU FARKINDALIĞINI YARATMAK…

TEMA Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç etkinlikler ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “5 Haziran Dünya Çevre günü dünyanın her yerinde olduğu gibi yaşadığımız topraklarda da kutlanıyor. 5 Haziran Dünya Çevre Gününü diğer günlerden farklı yapmak için, müzik kattık, oyun kattık, şarkılar, türküler kattık. Ondan dolayı okullarımızın destek vererek yaptığımız bu etkinliğe “Doğa için Çal, Oyna, Söyle” adını verdik. Okullarımızın çok emeği geçti. Korolarımız, orkestralarımız, halk oyunları gruplarımız, darama ve tiyatrocu arkadaşlarımız katıldı. Güzel bir etkinlik oldu. Amacımız Türkiye topraklarında yaşanan erozyona karşı bir farkındalık yaratmaktı. Bunu yaptığımızı zannediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Sabah saatlerinde başlayan 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri gün boyu bir çok okulun öğrencileri tarafından hazırlanan müzik, tiyatro ve folklor gösterileri ile akşam saatlerine kadar sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.