Bodrum Gündem

OY BİRLİĞİ İLE TÜRKAN SAYLAN ADI VERİLDİ…

OY BİRLİĞİ İLE TÜRKAN SAYLAN ADI VERİLDİ…

bodrum belediye meclisi haziran 2016 toplantısı (2)

Bodrum Belediye Meclisinin 2016 yılı Haziran ayı olağan toplantısı Konacık mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Meclis Toplantısının en önemli kararı ise Tepecik Kafenin sökülerek yeşil alan yapılan bölgeye oy birliği ile Türkan Saylan adının verilmesi oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Meclisinin 2016 yılı Haziran ayı olağan toplantısında beş gündem maddesi ile her zamanki gibi Konacık mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde toplandı. Meclis toplantısını CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, CHP Muğla Gençlik Örgütü Başkanı Tufan erkan Yakar, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Melek Yılmaz, AK Parti Başkan Yardımcısı Yener Çelik ve yaklaşık 50 civarında yurttaş izledi.  Geçtiğimiz hafta CHP’den istifa eden Bodrum belediyesi Meclis Üyesi Güneri Günaydın’ın toplantıya katılmadığı görüldü.

bodrum belediye meclisi haziran 2016 toplantısı (1)CHP VE MHP ÖNERGELERİ OY BİRLİĞİ İLE GÜNDEME ALINDI…

Toplantının başında CHP ve MHP tarafından verilen önergelerin gündeme alınması oylandı. İki önerge de oy birliği ile kabul edildi. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Birinci madde olan, Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ait gider bütçesinden toplam 350.000,00-TL’nin alınarak, Özel Kalem Müdürlüğü bütçesine aktarımı oy birliği ile geçerken, ikinci maddede yer alan ve komisyonca ret kararı verilen, Akçaalan, Bahçelievler ve Karabağ Mahallelerinin adlarının önüne Turgutreis ibaresinin konulması talebi, komisyonun kararı ile uygun görülmediği ifade edildi. Komisyonun ret kararı doğrultusunda kabul edilmedi. 3-4 ve 5. gündem maddeleri ise oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra verilen önergelerin görüşülmesine geçildi. İlk olarak CHP grubu tarafından verilen önerge okundu

bodrum belediye meclisi haziran 2016 toplantısı (10)PROF.DR.TÜRKAN SAYLAN ADI OY BİRLİĞİ İLE VERİLDİ…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi’nin verdiği dilekçeye istinaden; Dünyanın en eski hastalığı olan Cüzzam hastalığının tedavisini bulan. Türkiye’yi karış karış gezerek bu hastalığı ülkemizden silen, bu çalışması ile Gandi Ödülünü alan ve kurucuları arasında olduğu ÇYDD yolu ile binlerce öğrenciye eğitim desteği sağlayan, Türk Bilim Kadını Prof.Dr.Türkan Saylan adının Tepecik Camii yanında bulunan yeşil alana verilmesi ve hakkında yazılacak Türkçe ve İngilizce bir metnin yer aldığı bir kaidenin de bulundurulması hususu görüşüldü.

Burada söz alan Meclis üyesi Taner Uslu kendisinin de ÇYDD bursu ile okuduğunu hatırlatarak, adının verilmesi ile bir nebze de olsa borçlarının ödenebileceğini kaydetti. MHP grubundan meclis üyesi Mustafa Paşalı’da bu önergeyi veren CHP grubunu tebrik ederek çok isabetli bir karar olduğunu söyledi.

CHP ve MHP’li meclis üyelerini oyları ile Türk Bilim Kadını Prof.Dr.Türkan Saylan adının Tepecik Camii yanında bulunan yeşil alana verilmesi kabul edildi.

Başkan Kocadon özellikle İngilizce metnin büyük yaptırılmasını önerdi. Başkan Kocadon, Müslüman ülkelerden de büyük bilim insanlarının çıkabildiğinin gelen yabancı turistlerce görülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

bodrum belediye meclisi haziran 2016 toplantısı (9)ÇÖPLERİN KAYNAĞINDA AYRIŞTIRILSIN…

MHP grubu tarafından verilen 7. gündem maddesinde “Bodrum Belediyesince özellikle evsel katı atıkların kaynağında ayrıştırılması için “Atık Eylem Planı”  hazırlanması ve vatandaşın bu konuda bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların yapılması hakkındaki talep görüşüldü. Başkan Kocadon konu ile ilgili şöyle konuştu; “Biliyorsunuz Bodrum’da vahşi depolamadan çok çekiyoruz. Turizm Alt Yapı Birliğinden, bu güne kadar hep uğraştığımız bir konu. Şimdi Büyükşehre devir oldu, onlarda çalışmalarını devam ettiriyorlar. İnşallah en kısa zamanda da Bodrum bu vahşi depolamadan kurtulur. Tabi çok güzel bir önerge. Bodrum gibi medeni bir yerde, çok geç kalınmış. Çok önceden başlamalıydık. Hatta okullarda bu işin öğretilmesi lazım. Yine de nerden başlasak kar.”

bodrum belediye meclisi haziran 2016 toplantısı (13)GÜNDEM DIŞI TALEPLER KONUŞULDU…

Daha sonra oylamaya sunuldu ve MHP’nin önergesi oy birliği ile kabul edildi.

MHP Meclis üyesi Erdinç Tekinkaya’da söz alarak Yalıkavak Dirmil Mahallesi sakinlerinin Dirmil isminin değiştirilerek, Gökçebel ismi olmasını istediğini aktardı. Başkan Kocadon bu talebi olumlu karşılayarak, ilgili personelin çalışma yapması talimatını verdi.

RES ile ilgili karşı eylemler yapanlardan bir yurttaş söz alarak RES’ler ile ilgili olarak Kent Konseyi tarafından bir önerge verildiği mecliste görüşülmesi istendiği ifade edildi. Ancak Başkan Kocadon, böyle bir önergenin gelmediğini söyledi. Söz alan Mehmet Çilsal ise Kent Konseyi tarafından alınan kararların gündeme alınması konusunda daha hassasiyet göstererek, önemsenmesini istedi.

Başkan Kocadon meclis toplantısının sonunda, kalp krizi sonucu vefat eden Dilek Cebeci’yi de rahmet ile anarak ailesine başsağlığı diledi.

bodrum belediye meclisi haziran 2016 toplantısı (14)ÇYDD BAŞKANI ve SAYLAN’IN KARDEŞİ KARARDAN DOLAYI ÇOK MUTLU…

Türk Bilim Kadını Prof.Dr.Türkan Saylan adının Tepecik Camii yanında bulunan yeşil alana verilmesi kabul edilmesi ile ilgili olarak, Bodrum’da yaşamını sürdüren Türkan Saylan’ın erkek kardeşi Gündüz Saylan çok mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “O kadar mutluyum ki tarif edemem. Dünyaya mal olmuş bir bilim kadının burada isminin anılması, bizi Çağdaş Yaşamı hepimizi çok mutlu etti. Sağ olsunlar var olsunlar.”

ÇYDD Bodrum Şubesi Başkanı Nadiye Sarıtosun ise duygularını şöyle ifade etti; “Derneğim adına bu önerinin burada kabul edilmesi, Türk Bilim kadınına vefa borcumuzun ödendiği anlamına geliyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.