Bodrum Gündem

SADUN BORO YAŞAMAYA DEVAM EDECEK…

SADUN BORO YAŞAMAYA DEVAM EDECEK…
sadun boro adı verildi (1)
Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ünlü Türk Denizcisi Sadun Boro’nun ismi, yapımına Eylül ayında başlanacak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi’ne veriliyor. Böylece Sadun Bora ismi ölümsüzlecek…
Bodrum Gündem Haber
2011 yılından beri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde faaliyetine devam eden Bodrum Denizcilik Meslek Yüksek Okulu için tahsis edilen İçmeler Mevkii’nde denize sıfır konumdaki araziye önceki gün üzerinde Sadun Boro’nun isminin yer aldığı tabelanın dikim töreni gerçekleştirildi.
İçmeler Mevkii’nde yapılacak olan yerleşkenin tabela dikimi törenine katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli, Sadun Boro isminin bu yerleşkeyle ölümsüzleşeceğini söyledi.
Altı dönüm arazi üzerine yapılacak ve 5,5 milyon liraya malolacak yerleşkenin tabela dikim törenine Prof. Dr. Tuncay Kuleli’nin yanısıra Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, TURMEPA Koordinatörü Ethem Güzelgün ve öğretim üyeleri katıldı.
Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Tuncay Kuleli, geçtiğimiz yıl Marmaris’te yaşamını yitiren ünlü Türk Denizcisi Sadun Boro’nun Türk Denizciliğinin hem karakter olarak hem de amatör denizcinin ruhu olarak çok önemli eserler bıraktığını anlatarak şunları söyledi: “Bodrum’da denizcilik eğitimi verecek olan meslek yüksekokulumuzun içinde olduğu yerleşkeyle Sadun Boro ismini ölümsüzleştirmek istedik. Belki Türkiye’de ilk defa denizcilik ile ilgili eğitim veren bir kuruma Sadun Boro isminin yaşatılması ile ilgili yapmış olduğumuz bir faaliyet”
sadun boro adı verildi (2)Eylül ayında yapımına başlanacak ve 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak söz konusu kampüsün özelliklerinden de bahseden Kuleli; “6 bin metrekarelik bir kampüs olacak. İçerisinde yüzme havuzlarının, kafeteryaların, öğrenciler için sosyal donatı alanları, uygulama laboratuvarları gibi imkanlarımız olacak. İki yıl içinde hayata geçmesi planlanıyor. Bu vesileyle ben Muğla Üniversitesi Rektörlüğü’ne çok teşekkür ediyorum. Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu müdürü olarak da Sadun Boro’nun isminin olduğu bir yerleşkede öğrencilerimizle birlikte bir denizci yetiştirme ayrı bir keyif olacağını düşünüyorum. Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2011 yılında açılmış olup 2012 yılında eğitime başladı, öğrencilerini aldı. Yani Bodrum’da beş yıldır Denizcilik Meslek Yüksekokulu yüksek denizcilik eğitimini vermeye devam ediyor. Geçen mayıs ayında da dördüncü mezunlarımız verdik. Yat kaptanı yetiştiriyoruz fakat Sadun Boro yerleşkesine geçtiğimiz zaman sadece yat kaptanıyla kalmayacağız, deniz turizmi bölümü, yat inşaatı bölümü gibi bölümlerimize de öğrenci alacağız. Bununla ilgili altyapı hazırlıklarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.
sadun boro---Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz ise bu yerleşkede yetişecek genç denizcilerin bayrağımızı dünya sularında dolaştırmasını dileyerek; “Genç denizcilerin yetişeceği bir okula üstadımız olarak kabul ettiğimiz rahmetli Sadun Boro abimizin isminin verilmesi bizim için çok anlamlı. Ümit ederim ki burada yetişecek genç denizcilerimiz de onun kadar cesaretli olur ve bayrağımızı dünya sularında dolaştırır” dedi.
Tabela dikiminde ilk harcı ise Prof. Dr. Tuncay Kuleli ile Arif Yılmaz birlikte attı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.