Bodrum Gündem

BODRUM TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU…

Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü türkiye şampiyonu oldu (19)

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Türkiye Şampiyonası 03 – 05 Haziran 2016 tarihleri arasında Konya-Akşehir’de gerçekleştirildi. Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü 13 ekip arasından birinciliği kazandı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Minikler Geleneksel düzenlemeli dal Türkiye Halk Oyunları Şampiyonasında, 91.40 puanla Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü birinciliği kazandı. 13 ekip katıldığı şampiyonada birinciliği kazanan ekip ve eğitmenleri Akın Rüştü Fetvacı Çiğdem Özcan, Mehmet Özcan Zehra Bilgin, Özge Özen, Seyda Şevk, Öner Karaca geçen sene olduğu gibi Bodrumlulara büyük bir gurur yaşattı.

Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü türkiye şampiyonu oldu (1)Sabah saatlerinde Bodrum otogarına gelen şampiyonları aileleri ve Bodrumlular davul zurnalar ile karşıladı. Başarılarını aileleri ile kucaklaşarak paylaşan şampiyon miniklerin ve öğretmenlerin mutlulukları adeta yüzlerinden okunuyordu.

Şampiyon olan Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübünün oyuncuları ve eğitmenleri Belediye Meydanına kadar yürüdüler. Yol boyunca esnaf alkışlar ve ıslıklar ile sevgi gösterilerinde bulundular. Yoldan geçen turistler ise Türk bayrakları ve şampiyonluk kupası ile yürüyen korteji şaşkınlıkla izlerken, bazıları bu anı kameraları ile kayda aldılar.

Şampiyon Karya Çiçekleri, eğitmenler, veliler ve Bodrumlular hep birlikte Bodrum Belediye Meydanındaki Atatürk anıtının önüne gelerek kupaları ile birlikte basın mensuplarına poz verdiler. Burada “Şampiyon Bodrum” sloganları ile meydanı adeta inleten Karya Çiçekleri parmakları ile bir işareti yaptılar.

Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü türkiye şampiyonu oldu AKŞEHİR (1)Karya Çiçekleri kulübünün kurucusu, hocaların hocası olarak da bilinen Akın Rüştü Fetvacı duygularını şöyle dile getirdi; Bodrum gönüllülerinin, Bodrum sevdalılarının, Bodrum kültürüne sevdalılarının, Bodrum aşıklarının ve bu aşkın öyküye dönüşmüş halidir. Bu coşku, bu sevda büyüyerek gidiyor. İnşallah bundan sonra daha da büyük başarılara imzalar atacağız. Burada emeği geçen bir sürü insan var. Biz sadece bu işin görünen yüzüyüz, ama bu işin arka planındaki en büyük destekçilerimiz velilerimizdir. Onların dışında, Kaymakamlığımızın, Belediyemizin ve kamuoyunun büyük destekleri var. Bu genç, minik kardeşlerimiz 8 aydır yılmadan çalışıyorlar. Birde bu işin proje kahramanları hocalarımız var. Beraberce 8 aydır bıkmadan usanmadan çalışıyoruz. Çok yorulduğumuz zamanlar oldu ama yılmadan çalıştık, vazgeçmedik. Herkese teşekkür ediyoruz. El birliği ile çalışınca başarı kazanmak kaçınılmaz oluyor. Biz Bodrum markasını bu şekilde yüceltebiliyoruz. Sadece kültür alanında değil diğer alanlarda da Bodrum markasının yükseltilmesini yetkililerimizden istiyoruz”

Daha sonra söz olan Karya Çiçeklerinin eğitmeni Çiğdem Özcan ise mutluluğunu şu sözler ile paylaştı; “Çok mutlu ve gururluyuz. İki yıldır büyük başarılar elde etmekteyiz.Tabi bu başarılar tek başına olmuyor. Başkanımız, Kaymakamımız, Milli Eğitim Müdürümüz ve okul müdürlerimiz, bize destek veren bütün kurumlara ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Biz onları çok seviyoruz, onlarında bizi çok sevdiğini biliyoruz.” 

Şampiyon olmaktan dolayı mutluluklarını aileleri ve Bodrumlular ile paylaşan Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü oyuncuları ise çok çalıştıklarını, birinci olmayı çok istediklerini ve başardıklarını söylediler.

Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü türkiye şampiyonu oldu (22)Bodrum Belediye Meydanından şampiyonları eşi ile birlikte karşılayan Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan ise Bodrumlu şampiyonların bu başarısından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Bu gençlerimiz zaten bizim kültürümüzü çok güzel yansıtıyorlardı. İlk önce il birincisi sonra Ege Bölge birincisi şimdide Türkiye birincisi oldular. Onları gönülden tebrik ediyoruz. Gerçekten uyum içerisinde halkoyunlarımızı çok güzel bir şekilde oynuyorlar. Bundan sonrada ilçemizi güzel bir şekilde temsil edecekler. Kendilerini tebrik ediyorum”

Türkiye Şampiyonu olan Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü Bodrumlular ve veliler için belediye meydanında küçük bir gösteri yaptılar.

Yorumlar

  1. Cumhur Gündüz dedi ki:

    50.000 (!) kere tebrikler…