Bodrum Gündem

HAVADAN SUDAN VE TOPRAKTAN KONUŞTULAR…

tema-bodrum-haluk-ortaç-heredot-3-yaş-akademisi

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında  TEMA Bodrum Gönüllüleri ile Heredot 3. Yaş Akademisi Derneği üyeleri  “Suyu, Toprağı, Havayı Konuşalım” toplantısı gerçekleştirdiler.

Bodrum Gündem Haber

Çocuklardan, gençlere ve yetişkinlere kadar, kadın, erkek çevreye duyarlı her insana yönelik etkinlikleri ile dikkatleri üzerine toplayan TEMA Bodrum Gönüllülerinin ilköğretim okullarında gerçekleştirdiği “Doğa için çal, söyle, oyna” etkinliğinin ardından, yaşamlarının üçüncü aşamasına ulaşan, entelektüel birikimleri, yaşama sevinçleri, üretkenlikleri, kültür ve sanat etkinlikleri ile dikkat çeken ve Bodrum’un en önemli STK’larından birisi olan 3.Yaş Heredot Akademisi üyeleri ile bir araya geldi.

“Suyu, Toprağı, Havayı Konuşalım” konulu toplantıda konuşan TEMA Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç TEMA’nın çalışmaları ve ülkemizde ve dünyada yaşanan temel çevre sorunları konularda Heredot 3. Yaş Akademisi Derneği üyelerine sunum yaptı.

TEMA ve MAvi Çizgi anaokul (5)Oasis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantı öncesi bilgi veren TEMA Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç; “Bugün Türkiye’deki doğal varlıklarımızı konuşacağız. Suyu, toprağı, havayı konuşacağız. Dolayısıyla Bodrum’un yerel sorunlarını konuşacağız. Farkındalıklarımızı dikkatlerimizi buralara çekeceğiz. Yaşanan olumsuzlukları değerlendireceğiz. Son dönemlerde biliyorsunuz Bodrum’un hazine arazileri, yerel yönetimlerin elindeki envantere kayıt olan yerlerde, orman arazilerinde gerçekten hiç hoş olmayan birtakım tahribatlar söz konusu. Bu tahribatlar giderek hızını arttırıyor ve geri dönülemez bir boyuta ulaşıyor. Dolayısıyla örgütlenmek çok önemli. Ne kadar örgütlü olursak, sivil toplum kuruluşları ne kadar güçlü olursa yasalara karşı, politikacılara karşı, onların yapmış olduğu girişimlere karşı o kadar etkili olacağımız biliyoruz. Bugün de Heredot Akademisi ile bu bilinç için buradayız. Onlara bize bu imkanı verdiğinden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Heredot Üçüncü Yaş Akademisi kuruluşunun 5yılı (1)Heredot 3. Yaş Akademisi Derneği’nin kurucu başkanı Selçuk Şahin ise; “Bizim yaş grubumuz artık emeklilik çağına gelmiş çalışma devresini geçirmiş ama hayatta aktif kalmak isteyen insanların derneği. Bu vesileyle değerli çalışmalarından dolayı Haluk Bey’e rica ettik. Yaptıkları çalışmaları bize anlatacaklar” şeklinde konuştu.

TEMA Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç TEMA’nın gerçekleştirdiği konferansta TEMA’nın çalışmalarının yanı sıra, ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan toprak erozyonunun önlenmesi için neler yapılabileceği, hava ve sularımızın gün geçtikçe kirlendiği ve bu konuda hangi önlemlerin alınabileceğini anlatırken, katılımcılar da çevre konusunda görüşlerini dile getirdiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.