Bodrum Gündem

BODRUM’DA 700 ÖĞRENCİLİ OKULA SU VERİLEMİYOR…

Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokul Müdürü Mehmet Ali Durmuş açıklama (5)

Ünlü iş adamı Mehmet Ali Aydınlar tarafından vefat eden evladı adına yaptırdığı ve Bodrum’un en modern okullarından birisi olan, Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokuluna yüksekte kaldığı için yıllardan bu yana su verilemediği için taşıma su ile 700 öğrencinin kullanma suyu ihtiyacı karşılanmaya çalışılıyor. Susuz kalan okul yöneticileri, öğretmenleri ve öğrenciler bahane değil çözüm istiyorlar.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un en modern okullarından birisi olan ve ünlü iş adamı Mehmet Ali Aydınlar tarafından vefat eden evladı adına yaptırdığı okul yıllardır susuz. Bodrum’un orta yerinde susuz kalan Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokulu müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri, “Bodrum gibi bir yerde ve bu çağda su sorunu çözülemiyor.” diyerek isyan ediyorlar. Defalarca MUSKİ İlçe ve İlde bulunan yetkililer ile temas kurarak şikayetlerini dile getiren Kerem Aydınlar Ortaokul Müdürü Mehmet Ali Durmuş “Yetkililer okulun su deposundan yüksekte olduğu için bu sorunun yaşandığını söylüyorlar, ama çağımızdaki bu teknolojiye karşın çözüm bulmuyorlar. Taşıma su ile 700 öğrencimizin kullanma suyu ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz”  dedi.

Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokul Müdürü Mehmet Ali Durmuş açıklama (1)TAŞIMA SU İLE 700 ÖĞRENCİNİN İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR…

Çok uzun bir süredir bu sorunun yaşandığı ve bu sorunun bir an önce çözülmesi için her yere gerekli yazışmaları yaparak başvurulduğunu kaydeden okul müdürü Durmuş şöyle konuştu; “Okulumuzun kullanma suyu ile ilgili. Yaklaşık bir buçuk yıldır buradayım. Bir buçuk yıldan bu yana su sorunumuz hep var. Okulumuzun 27 tonluk bir deposu var. O depoyu doldurup kullanma yöntemini seçmişler şimdiye kadar. Ama düzenli su gelemiyor. Burası biraz yüksek olduğu söylendi. Çözüm bulmak için hem buradaki MUSKİ’nin şube müdürü ile hem de ildekiler ile zaman zaman görüşüyoruz. Yazışmalar da yaptık. Ama bir türlü çözüm olmadı. Okulumuzda sürekli susuzluk yaşanıyor ve bu susuzluk nedeni ile öğrencilerimiz, ki 700 öğrenci var, sıkıntı çekiyor. Onun dışında okulun yeşillendirilmesini yapamıyoruz. Yani kısacası bütün yazışmalara, çalışmalara ve görüşmelere rağmen, su sorunumuz bir türlü çözülemedi.”

Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokul Müdürü Mehmet Ali Durmuş açıklama (2)YÜKSEKTE KALIYORSUNUZ BAHANESİ VAR, AMA ÇÖZÜM YOK…

MUSKİ yetkililerinin okulun yüksekte kalmasından dolayı, su pompalayamadıklarını söylediklerini bilgisini veren Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokul Müdürü Mehmet Ali Durmuş açıklamasına şöyle devam etti; “MUSKİ Yetkililerinden aldığım bilgiye göre, su deposunun yüksekliği ile bizim okulun yüksekliği eş seviyedeymiş. Oradan buraya gelemiyormuş. Ama bu çağda buna bir çözüm bulunması lazım. Onu bekliyoruz. Artık öğrenci velilerinden de şikayet gelmeye başladı. Şu anda bilerek öğrencileri ve velileri bu tarafa almadım. Gördüğünüz gibi depoya şu anda su dolduruyoruz. Taşıma su ile 700 öğrencinin kullanma suyunu karşılamaya çalışıyoruz. Hoş bir durum değil.”

Tanker ile okulun deposuna su taşıyan okul müdürü bu sorunun en kısa çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi MUSKİ’den yardım bekliyor. Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler bahane değil, çözüm istiyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.