Bodrum Gündem

ÇOCUKLAR ÖLÜRSE SORUMLUSU KİM OLACAK?

ÇOCUKLAR ÖLÜRSE SORUMLUSU KİM OLACAK?
azmakbaşı çocuk parkı içindeki trafo tehlikesi (2)
Geçtiğimiz günlerde Cevat Şakir Mahallesi sakinlerinin çocuk parkında bulunan trafoya gösterdiği tepkilerinin ardından, Azmakbaşı’nda bir çocuk parkı içinde bulunan bakımsız trafoya da dikkat çekiliyor. Çocuk parklarına konulan trafolar için bölgede yaşayanlar “Konulacak başka bir yer yok mu?” diye soruyor.
Bodrum Gündem Haber
Atatürk İlköğretim Okulunun hemen yanı başında yer alan çocuk parkı içindeki trafo bölge sakinlerini korkuturken, özellikle çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bölge sakinleri etrafı demir çitlerle çevrili olmasına rağmen trafonun çocukları için tehlike arz ettiğini söyleyerek, trafonun bölgeden kaldırılmasını talep ettiler. Bölge sakinleri “Konulacak başka bir yer yok mu?” diyerek isyan ediyorlar. 
azmakbaşı çocuk parkı içindeki trafo tehlikesi (1)Bölgede hizmet veren bir işletmenin sahibi olan Barbaros Dinç, trafo ile ilgili şunları söyledi; “Çocuklar burada top oynadığı zaman top trafonun içine kaçıyor. Çocuklar da trafonun etrafındaki teli parçalayarak içine girmeye çalışıyorlar. Çoğu zaman komşum ve ben çocukları içeriden çıkarmaya çalışıyoruz. Çok büyük tehlike. Bir an önce bu trafonun buradan kalkmasını istiyoruz. Madem bu çocuklar bizim geleceğimiz, bunun da gereğini yerine getirmemiz gerekiyor” 
azmakbaşı çocuk parkı içindeki trafo tehlikesi (3)Çocuk parkı etrafındaki motor yoğunluğundan da şikayet eden Dinç; “Çocuk parkının etrafına bakarsanız motor parkı. Motor parkını da belediyenin bir an önce engellemesi lazım. Çocuk parkı mıdır, motor parkı mıdır yoksa trafo parkı mıdır? Onu biz de bilmiyoruz. Üstüne üstlük trafonun yanında bir de okul var. Bu sorun trafonun ister ufaltılarak veya taşınabiliyorsa daha uygun bir yere taşınarak çözülebilir. Çünkü bunun bir tarafında çocuk parkı, bir tarafında okul var. Çocukların içinde bu. Bir an önce bunun bir çaresinin bulunması lazım” diye konuştu.
Cemile Çetin isimli bir vatandaş ise çocuk parkı içinde trafonun olamaması gerektiğini belirterek “Kaç tane çocuğu ben çıkardım trafonun içinden. Bir taraftan da trafonun içinde temizlik dahi yok. Otlar büyümüş içinde. Yılanlar çıkacak içinden” dedi.
azmakbaşı çocuk parkı içindeki trafo tehlikesi (4)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.