Bodrum Gündem

ÜNLÜ DENİZCİ SADUN BORO GÖKOVA OKLUK KOYUNDA ANILDI…

sadun boro ölümünün birinci yılında gökovada anıldı (1)

Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk olan ünlü denizci Sadun Boro’nun ölümünün birinci yılında gerçekleştirilen anma törenlerine Bodrum’u temsilen giden 14 kişilik ekip Bodrum’a döndü.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Türkiye’nin sivil amirali, yedi denizin Fatihi, ülkemizin gerçek çevrecisi Sadun Boro’yu sonsuzluğa uğurlayalı tam bir yıl geçti. Gazeteci Yazar Can Pulak; “O bir Türkiye sevdalısı, o bir Gökova aşığı, o bir çevre savaşçısıydı. Ömrü böyle geçti. Dilediği gibi yaşadı, dilediği yerde gözlerini kapadı, dilediği yerde toprağa verildi. Vasiyeti, Okluk’ta demirlediği 8 numaralı çam ağacının altına gömülmekti. Bakanlar Kurulu kararı çıkar çıkmaz, bu vasiyeti yerine gelecek.” cümleleri ile anlatıyor Sadun Boro’yu.

sadun boro ölümünün birinci yılında gökovada anıldı (2)4 Haziran Pazar günü Bodrum Denizciler Derneği STS Bodrum Okul Gemisi ile Bodrum’u temsil eden 14 kişilik bir grup Sadun Boro’yu anmak üzere Gökova’ya doğru denize açıldı. Bodrum’dan çıkan 14 kişilik ekip aynı gün saat 14:00’de Boro’nun çok sevdiği ve gömülmeyi vasiyet ettiği Okluk Koyuna ulaştı. Burada bulunan Deniz Kızı heykelinin önünde ilk anma töreni düzenlendi.

sadun boro ölümünün birinci yılında gökovada anıldı (5)5 Haziran günü saat 11:00’de vasiyetinde belirttiği Okluk Koyunda demirlediği noktada onlarca insan Sadun Boro’yu anmak üzere buluştu. Burada düzenlenen anma törenine Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Aksaz Deniz Üs Kurmay Başkanı Kurmay Albay Emre Sezenler, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Mete Çağlar, DTO Marmaris Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürü Emre Tümer, Sadun Boro’nun ailesi, sevenleri ve onlarca denizci dostu katıldı.

sadun_boro_1Can Pulak Sadun Boro’nun Gökova sevdasını yine şu cümleler ile anlatmış; “Gökova dediniz mi, yüreği ağzına gelirdi Sadun Baba’nın.O güzelim ormanların ve dünyada eşi yok dediği koylarımızın, vahşi rant iştahlarına kurban gitmesinden korkardı. Buraların siyasetçilerin ve bürokratların hataları sonucu heder edilmesinden ürkerdi. Geceleri gözüne uyku girmezdi anlayacağınız.

Sadun Boro’nun ölümünün birinci yılında Bodrum’u temsilen Okluk koyu ve şu ana mezarının bulunduğu Marmaris Karasöğüt’te gerçekleştirilen törenlerin ardından, akşam saatlerinde Bodrum’a geri döndüler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.