Bodrum Gündem

ÇİFTLİKTEN PLAJA BODRUM  

IMG_1759Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği ile Colorado Üniversitesi iş birliği ile  “Çiftlikten Plaja Planlama Öneri ve Rapor Sunuşu”  konulu toplantı Bodrum Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği ile Colorado Üniversitesi işbirliğinde “Çiftlikten Plaja Planlama Öneri ve Rapor Sunuşu” konulu toplantı Bodrum Ticaret Odası Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Mimar Odası Bodrum Şube Başkanı Cevat Kalfa, İKK Bodrum ilçe Sekreteri Şehabettin Doğan, Bodrum Belediyesi İmar İşleri Müdürü Gamze Esedoğlu, mimarlar, inşaat mühendisleri ve vatandaşlar katıldı.

Colorado Üniversitesi’nin yaz etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ilkinde Bodrum sahillerindeki turizmin tarım bölgelerine, tarım bölgelerinde oluşturulacak turizmin de sahillere katkısı incelendi.

Colorado Üniversitesi Planlama Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr.Korkut Onaran başkanlığında Bodrum’da inceleme yapan öğrenciler, yaptıkları çalışmalarda elde ettikleri bulguları ve çalışma yöntemleri ile ilgili bilgilendirme yaptılar.

Konu ile ilgili sorularımızı cevaplayan Colorado Üniversitesi Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Korkut Onaran 2000’li yıllardan beri zaman zaman ülkemize gelip Datça, Kapadokya ve Bodrum’da çeşitli bilimsel araştırmalar yaptıklarını bu seneki konularının da planlama olduğunu kaydettiği konuşmasına şöyle devam etti; “Bizim başlıca amacımız eğitim. Fakat planlamayı öğrenmenin en iyi yolu güncel bir konu seçip onun üstünde çalışmak. Bodrum’u seçtik. Ben değişik gurupları geçtiğimiz yıllarda da getirmiştim. Bu yılın konusu “Çiftlikten Plaja Bodrum” dedik adına. Bir turizm modeli. Yemek turizmi olsun, bahçeden tabağa olsun bu tür turizm. Plajlardaki etkinlikler tarımı nasıl destekleyebilir, bu tür etkinlikler plajdakini nasıl destekleyebilir konu bu. Bunun gerçek olmasını umuyoruz ve bunu amaçlıyoruz. Birbirinden farklı gerçeklikler yan yana Bodrum’da. Bugün baktığımız zaman yine de işte Bitez olsun, Turgutreis olsun, Yalıkavak olsun pek çok bahçe var, yavaş yavaş yapılaşmakta. Ama bugün tam zamanı buna başlamanın. Bir de Mumcular Karaova’ya baktığımız zaman orada da değişik ziraat, tarım bir arada barınmakta ve biz burada bir potansiyel görüyoruz. Bu yeni belediye örgütlenmesi ile hem sorunlar getiriyor ama bazı fırsatlar da getiriyor. Yani bütün ilçeye bir arada bakabilme fırsatını getiriyor. Dolayısı ile zor tabi ama zor olması ümitsiz olmamızı gerektirmiyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.