Bodrum Gündem

BESLE KARGAYI, OYSUN GÖZÜNÜ…

sağlık çalışanlarına şiddete karşı bodrum eylem (3)

Bodrum Devlet Hastanesi’nde görevli 51 yaşındaki tomografi teknisyeni Tahsin Kızılırmak’ın, daha önce trafik kazasında yaralanarak geldiği hastanede 2 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edilen ve kontrollerini yaptırmak için gelen 19 yaşındaki E.B. tarafından tartaklanması, sağlık çalışanları tarafından hastane önünde protesto edildi.
Bodrum Gündem Haber

Geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen kazada ağır yaralanan E.B., Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen E.B., iki ay yoğun bakımda kaldı. İki ayın sonunda sağlığına kavuşan E.B. taburcu edildi.
Sağlık kontrolleri için Bodrum Devlet Hastanesi’ne gelen E.B., iddialara göre; tomografi çektirmek için sıra numarası almadan röntgen odasına girerek, tomografisinin çekilmesini istedi. Tomografi teknisyeni Tahsin Kızılırmak, sıra numarası alması için E.B.’yi uyardı. Ancak E.B., ısrar edince aralarında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından daha fazla gerginlik olmaması için E.B.’nin tomografisi çekildi. Tomografinin çekilmesini ardından E.B., Kızılırmak’ın boğazına sarılıp, suratına yumruk attı. Burnu iki yerinden kırılan Kızılırmak, kanlar içinde kaldı. Araya giren hastane çalışanları E.B.’yi etkisiz hale getirip, hastane polisine teslim etti. Gözaltına alınan E.B., Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.B., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
sağlık çalışanlarına şiddete karşı bodrum eylem (4)SAĞLIK ÇALIŞANLARI İSYAN EDİYOR…
Hasta tarafından Kızılırmak’a yapılan saldırı, Bodrum Devlet Hastanesi önünde ‘Şiddetten gına geldi’ adı altında yapılan eylemle, kınandı. ‘Gına geldi, bu öfke neden?’, ‘Verirken şifa karşılığı sopa’, ‘Yetmedi mi daha’, ‘Şiddet varsa biz yokuz’ ve ‘Hepimiz aynı taraftayız’ yazılı dövizlerle eylem yapan hastane personeline, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oğuz Şahin, Başhekim Yardımcısı Dr. Orhan Yüce’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 90 doktor ve sağlık çalışanın katıldığı eylemde ayakta durmakta güçlük çeken, tomografi teknisyeni Tahsin Kızılırmak, yaşadıklarını ağlayarak anlattı.
Kalp ve şeker hastası olduğunu, üç kez by-pass geçirdiğini belirten Kızılırmak, “E.B., tarafından darp edilince bir anda kanlar içinde kaldım, Arkadaşlarım ve vatandaşlar araya girmeseydi beni öldürecekti, kendisinden şikayetçi oldum. Yaşıyorsam şans eseri yaşıyorum” dedi.
sağlık çalışanlarına şiddete karşı bodrum eylem (5)Hastane çalışanları adına konuşan Sosyal Hizmetler Uzmanı Arzu Yıldırım’da Kızılırmak’a öldürmeye kast derecesinde şiddet uygulandığını belirterek; “Bu olayın hukuki olarak suç teşkil ediyor olmasını bırakın, toplumsal değerlerimize dahi aykırı. Son yıllarda sayı ve doz olarak artarak devam eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, artık çalışanlarda motivasyon düşüklüğü ve tükenmişliğe yol açmaktadır.” dedi.
Yıldırım’ın açıklamasının ardından hastane çalışanları eylemlerini alkışlı protesto ile tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.