Bodrum Gündem

ÇÖP TESİSİNE DEĞİL, YERİNE KARŞIYIZ…

Ak Parti Milletvekili Nihat Öztürk Akdam Köyünde Basın Açıklaması (7)

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk Mumcular, Akdam’da yapılacak olan Katı Atık Tesisi Projesine karşı olmadıklarını, yerine karşı olduklarını yineledi. Katı Atık Tesisi yapılacak bölgede incelemelerde bulunan Öztürk “Burada bulunan ağaçları yaz döneminde kestirmeyeceğiz. En azından altı ay kazandık. Sonrasına bakacağız.” dedi.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve İlçe Yönetim kurulu üyeleri bölge ahalisi ile birlikte Mumcular-Sazköy-Akdam mevkiinde bir basın açıklaması yaptı. Bodrum Katı Atık Tesisine karşı olmadıkları dile getiren Öztürk, “Muğla Büyükşehir Belediyesi başka bir yer bulsun, bizde destek verelim” dedi.

Ak Parti Milletvekili Nihat Öztürk Akdam Köyünde Basın Açıklaması (6)BU TESİSLERİN BİR YERLERE YAPILMASI LAZIM…

AK parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk basın açıklaması başlamadan önce CHP tarafından dağıtılan broşürü istedi. Söz konusu broşürde İl Başkanlığı döneminde yapılmasına destek verdiği bu projeye neden şimdi karşı çıktığının anlatıldığı ifade ediliyor. Öztürk konuşmasına şöyle başladı; “Burada bana göre vahşi, Katı Atık Depolama Tesisi ile ilgili partimizin görüşlerini, özellikle vatandaşlarımızın da bu konudaki hassasiyetlerini buradan anlatmaya ve dikkatleri buraya çekmeye çalıştık. Biz elimizden geldiğince buraya dikkat çekmeye çalıştıkça, birileri de özellikle buralara bakmamak ilgili çaba sarf ediyor. Aslında biz tesislere falan karşı değiliz. Çöp Depolama Tesisleri günümüzde komplike tesislerdir ve hakikaten yapılması gerekir. Çünkü vatandaşımızın sağlığını direkt olarak etkileyen unsurlardır bunlar. Biz ne çöp depolama karşıyız, ne de entegre tesislere. Bunun bir yerlerde yapılması lazım.”

Ak Parti Milletvekili Nihat Öztürk Akdam Köyünde Basın Açıklaması (5)ÇEVRE ÖRGÜTLERİ NEDEN SUSUYOR?..

Öztürk Türkiye’nin yeşile karşı çok hassas olduğuna dikkat çekerek Cerrattepe ve Gezi olaylarına atıfta bulunarak, burada çevre örgütlerinin sustuğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Mevzu Bodrum-Mumcular ve Sazköy olunca, izliyorum yaklaşık bir aydan bu yana, özellikle konuşması gerekenlerin; Büyükşehir Belediye Başkanının, kimin sorumluluk sahasına giriyorsa onların burası ile ilgili konuştuğuna ben şahit olmadım. Bizim birinci hassasiyetimiz şu; Burada 7 bin ağaç kesiliyor mu, kesilmiyor mu? Orman işletmemizin bir yazısı var, 7 bin çam ağacı kesilecektir, diyor. Yeni bir gelişme daha söyleyeyim, Büyükşehir Belediyesi birkaç gün önce ivedilikle bu ağaçları kesin, niye bekliyorsunuz şeklindeki yazısı da var. Şu an göstermek istemiyorum. Millet ayaklanmadan şu ağaçları kesinde bizde çöplüğü yapalım diyen yazıları var. Zamanı gelince de o yazıları ortaya koyarız.”

YOK DERLERSE GÖSTERİRİM…

Neden göstermiyorsunuz bu yazıyı şeklindeki sorumuza ise Öztürk şu yanıtı verdi; “Bu gün doğru olmaz. Bu gün başka şeyler göstereceğim. Söylediğim şey var diyorsam vardır. Yok diye birisi söylerse çıkar akşam gösteririm. Ama ben söylüyorsam bir şeyi vardır. Milletvekili belgesiz konuşmaz.”

Ak Parti Milletvekili Nihat Öztürk Akdam Köyünde Basın Açıklaması (9)O TÖRENDE VARDIM…

CHP tarafından dağıtılan fotoğrafın ne anlama geldiğini de açıklayan Öztürk şunları söyledi; “Avrupa fonlarından Muğla’ya bir para geldi. 30 Milyon dolar civarında bir para. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte biz bir proje ürettik. Dedik ki Bodrum Torba’da çöp kokuları ve orası ciddi sıkıntı. Dedik ki Bodrum’a yakışmıyor bu çöp alanı. Hem buradaki çöpleri toplayalım, hem de bunları ayrıştıralım. Buradan da belediyemiz para kazansın. Biz böyle bir tesis kuracaktık. Bertaraf tesisi kuracaktık. Bu fotoğrafta bu proje için gelen paranın imza kısmı. Bu proje daha sonra olmadı. Evet yer yine burasıydı. Bakanlığımıza burada tarihi eser olduğu yönünde, il kültür kurulunun kararı var. Burada arkeolojik kalıntılar var ve siz burada çöp toplama tesisi yapamazsınız diye. Bize başka bir yer gösterin dediler. Biz derken bu proje Bodrum belediyesi tarafından yürütülüyordu. Burada kalıntı var, burada yapılamaz denildiği için bu projeden vazgeçildi.”

Öztürk, o dönemde entegre bir tesis yapılacağını, ancak şimdi ise Muğla Büyükşehir Belediyesi kendi bütçesi ile ve 7 bin ağaç kesilerek Katı Atık Düzenli Depolama sahası yapılacağını söyledi.

Ak Parti Milletvekili Nihat Öztürk Akdam Köyünde Basın Açıklaması (4)BİZ ŞOV YAPMIYORUZ, BİZ ŞOVU 1 KASIMDA YAPTIK…

Biz şov yapmıyoruz diyen Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü; “Biz şov, mov yapmıyoruz. Biz iktidar partisiyiz. Mumculara’a TOKİ yapılmasın diyenler şov yapıyorlar. Aşağıda bunun için imza stantları açanlar şov yapıyorlar. Mumcular’da TOKİ yapılmasın diyerek, her konuda konuşan, 7 bin ağaç kesilirken tek sesi çıkmayan çevreci dernekleri, bilmem ne örgütleri, hepsi şov yapıyorlar. Ama biz buradan şunu da anladık. Çevreci derneklerinin sırtını bir yere dayamaması lazım. Tamamen çevre hassasiyeti ile doğa hassasiyeti ile karşısındaki muhatabı kim olursa olsun, ortaya çıkıp iki kelam laf edebilmesi lazım. 7 Bin ağaç kesilirken iki laf edemeyenlerden çevreci derneği de olmaz, konsey, monsey de olmaz kardeşim.”

Öztürk yeni bir çevre derneği kuracaklarını da sözlerine ekledi.

YAZ BOYUNCA AĞAÇ KESTİRMEYECEĞİZ…

Öztürk hukuka gerekli başvurularını da yaptıklarını ifade ederek buranın SİT olduğunu iddia etti. Öztürk konuşmasına şöyle devam etti; “Orman Bakanlığına başvurumuzu yaptık. Kardeşim bu ağaçları kesemezsiniz. Yaz ortasında hele hiç kesemezsiniz. Kıvılcım çıkar, sıcaklık var, yangın çıkar. Dilekçemizi verdik, onlar da haklı gördüler. Kardeşim burada yaz boyunca ağaç kesilmez. Allah izin verirse Çed ile ilgili de bütün girişimlerimizi yapıyoruz. İdari mahkemeye de başvurduk. Bu konunun sürekli takipçisiyiz.”

Ak Parti Milletvekili Nihat Öztürk Akdam Köyünde Basın Açıklaması (1)TESİSE SONUNA KARŞIYIZ DEMİYORUZ…

Öztürk şov yapmadıklarını tekrarlayarak konuşmasını şöyle tamamladı; “Biz bu tesise sonuna kadar karşıyız falan demiyoruz. Biz yerine karşıyız. Biz Büyükşehir ve Bodrum belediyemizin olumlu her adımında yanındayız. Muğla için yaptıkları her şeye sonuna kadar destek vereceğiz. Bu konu ile alakalı da doğru yer gösterirlerse, onunda sonuna kadar yanında oluruz.”

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk, Bodrum yerel mimari yapısına uygun ve ihtiyacı olan vatandaşlar için TOKİ yapılacağını söyledi. TOKİ ile ilgili olarak Bodrum’da beş noktanın belirlendiğini ve son kararın da kısa bir süre sonra belirleneceğini sözlerine ekledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk açıklamasının ardından bölge ahalisi ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Yorumlar

  1. birol oymaklı dedi ki:

    gerçekten amacınız 7000 ağacı kurtarmak ise ülkenin bir çok yerinde ve özellikle istanbul 3. köprü için milyona yakın ağaç kesilirken neredeydiniz???bende ağaç kesilmesin isterim ama sırf karşıtlık olsun diye bu yapılanı kabul etmiyorum. belediye akpnin elinde olsa gıkınız çıkarmıydı çok merak ediyorum? saygılarımla.