Bodrum Gündem

HALA ÇÖZÜM YOK…

HALA ÇÖZÜM YOK…
şah-caddesi-için-çözüm-bulunamadı
Bitez Mahallesi Şah Caddesi’nde arazi sahibi Mimar Zehra Öncü’nün Bodrum Belediyesi’ne açtığı davayı kazanarak, Şah Caddesini trafiğe kapatmasının üzerinden, yaklaşık bir buçuk ay geçti. Lakin hala mülk sahibi ve Şah Caddesinde bulunan esnafı tatmin edecek bir çözüm bulunamadı.
Bodrum Gündem Haber
İki taraflı çıkmaz yol haline gelen caddede, bir taraftan trafik keşmekeşi yaşanırken, diğer taraftan da esnaf ve oteller zor durumda. Esnaf ve ahali bu soruna bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyor.
Caddenin geçtiği mülkün sahibi Mimar Zehra Öncü, belediyeye karşı 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesini kazanınca, 27 Nisan tarihinde Şah Caddesini trafiğe kapatmıştı. Yaklaşık bir buçuk aydır trafiğe kapalı olan caddeye zincir çekilerek üzerinde “ÖZEL MÜLKTÜR Bu yol Bodrum 1. Asliye Hukuk Mah. 2012/218E, 2015/437 sayılı kararı gereğince KAPATILMIŞTIR” yazılı tabela asıldı. Böylelikle cadde araç trafiğine kapatılmış oldu. Sadece yayalar ve motosikletlilerin kullanabildiği caddeden geçen motosikletlerin de, caddeye girebilmek için kaldırımı aşması gerekiyor. Kapatılan iki noktada yapılan parklar ise ayrı bir sorun teşkil ediyor. Yolun kapanmasıyla işleri büyük zarar gören ve sezonu nasıl geçireceklerini kara kara düşünen bölge esnafı Zehra Öncü’den en azından sezon sonuna kadar caddeyi açmasını talep ediyor. Bölgede şu anda adeta bir kaos yaşanıyor.
bitez-şah-caddesi-trafiğe-kapatıldı-(7)ESNAF ve AHALİ MUHATAP BULAMIYOR…
Cadde üzerinde işletmesi bulunan Gürsel Büyükkaya sorunun çözümü için, hiçbir şekilde muhatap bulamadıklarını ifade ederek; “Belediyeden bize hiçbir şekilde bilgi verilmiyor. Bayan haklı olabilir, ama bizim esnaf olarak sorunumuz; muhatap bulamıyoruz. Hanımefendi de bulunamıyormuş, biz de bulamıyoruz. Şu an hiç bilgimiz yok. 60 tane kaşeli imza toplayıp Kaymakamlığa ve Belediye’ye verdik. Bundan da hiçbir şekilde netice alamadık” dedi.
BELEDİYENİN ELİNDEN GELEN BİR ŞEY YOK…
Bölgedeki esnafla birlikte sorunlarını anlatmak üzere son yapılan meclis toplantısına da gittiklerini söyleyen Büyükkaya; “Biz buradaki esnaflarla en son yapılan meclis toplantısına gittik, görüşümüzü bildirdik. Toplantıda arazinin sahibi hanımefendi de vardı. Belediye başkanının söylediği şu; bununla ilgili bizim elimizde olan hiçbir şey yok. Hanımefendi isterse açar, isterse açamaz. Ama biz onunla uygun olursa görüşeceğiz. Neticeyi bir şekilde hızlandırmak açısından onunla konuşacağız” diyor.” diye konuştu.
BARİ ÇIKMAZ SOKAK TABELASI KONSUN…
Bölgedeki bir başka esnaf Alkın Telser ise trafik keşmekeşinin yaşandığı bölgeye en azından bir çıkmaz sokak tabelasının konulmasını isteyerek; “Çıkmaz sokak tabelası konmadı şu an. En azından bir önlem alınması babında, bu durum halloluncaya kadar buradaki sıkıntımızı bir nebze çözer diye umuyorum. Burası gerçekten otoparka döndü. Dükkanlarımızın önünde devamlı araçlar duruyor ve dükkanlarımız görünmüyor. Gönül istiyor ki yol tekrar açılsın eski haline dönsün. Bu yolun kapanmasının esnafa çok büyük zararları oldu” ifadelerini kullandı.
şah-caddesi-için-çözüm-bulunamadı-1ESNAF MÜLK SAHİBİNDEN RİCADA BULUNDU…
Telser, sezonu bu şekilde geçirirlerse mağdur olacaklarını belirterek mülk sahibi Zehra Öncü’den ise şu ricada bulundu: “Zehra hanımı biz hukuksal olarak haklı görüyoruz. Hanımefendiden talebimiz şöyle olabilir; en azından yaz sonuna kadar, bu piyasa durgunluğunu rahat rahat aşabilmemiz için bütün hakları kendi üstüne baki kalmak koşuluyla, kasım ayına kadar bu yolu eski haline çevirtip, güzergahın açılması doğrultusunda yardımcı olursa gerçekten çok daha iyi olacağına inanıyorum”
Öte yandan kapatılan caddede meydana gelebilecek acil bir durumda 112, polis, itfaiye gibi ekiplerin bölgeye nasıl ulaşacağı da ayrı bir problem gibi görünüyor.
Yorumlar

  1. Adalet Öncü dedi ki:

    Muhatabım değilsin dediği Mal Sahibinden Ricada Bulunmasın .Esnaf önce ruhsatını sorsun kaçak dükkanlarda oturmasın .Esnaflık Şakilik Midir?