Bodrum Gündem

BODRUM’A TURİZM FAKÜLTESİ LAZIM

BODRUM’A TURİZM FAKÜLTESİ LAZIM
11.06.2016
0
A+
A-

f58ae693-35a2-47c4-9520-b96ab8d0dd55Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Bodrum Gündem Haber 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar yaz sonunda yapmayı planladıkları kongreden bahsederek, “17. Ulusal Turizm Kongresi’ni 20-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Güvercinlikte düzenleyeceğiz. Kongremizin ana teması akademi-sektör buluşması. Türkiye genelinden bir çok turizm fakültesi dekanı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, özel sektörden bir çok işletme ve otel genel müdürleri ile STK başkanları ve bir çok turizm paydaşı bu kongrede bir araya gelecek. Sayın Bakanımızdan da randevu aldık onun da katılmasını istiyoruz. Kongrede, akademi-sektör adı altında sektörün içinden geçtiği sıkıntılı durumu masaya yatırıp diğer bilimsel etkinliklerden biraz daha farklı olarak yapacağımız panellerle sektörün önemli konularını konuşup bakanlığa ve ilgili birimlere çözüm önerilerinde bulunmak istiyoruz “dedi.

Prof. Dr. Ozan Bahar ayrıca Başkan Kocadon’a ‘Farklı Boyutları ile Sürdürülebilir Turizm’ isimli kitabını hediye etti. Kitap ile ilgili bilgi veren Bahar, “Yaptığımız araştırmaya göre, bölgeye gelen turistlerin % 80’i sürdürülebirliğe, çevreye ve korunmuş bir doğaya çok önem veriyor, ‘Ben daha fazla ücret ödemeye razıyım, yeter ki bozulmamış bir doğa ve deniz olsun’ istiyor. Kitapta bu gibi konulardan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

Bodrum’a bir Turizm Fakültesi

Prof. Dr. Bahar, Bodrum’a bir Turizm Fakültesi kazandırmak istediklerini ifade ederek, “Ortakent’te üniversitemize ait olan yer üzerinde, bir dernek kurup, imece usulüyle bir Turizm Fakültesi inşa etmek istiyoruz. Bu bölgeyi yaz ve kış erasmus öğrencilerini  -hem lisans hem de lisans üstü- getirelim. Muğla’ya gelen her öğrenci kişi başı2000-3000 euro para bırakacak. Amacımız böylece Bodrum’da turizmi de eğitimi de öne çıkartmak” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ziyaretlerinden dolayı Prof. Dr. Ozan Bahar’a teşekkür ederek, turizm ve eğitim ile ilgili her konuda kendilerini ellerinden geldiği kadar destekleyeceklerini söyledi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.