Bodrum Gündem

RAMAZAN’DA ZAYIFLAMAK İÇİN ÖNERİLER…

RAMAZAN’DA ZAYIFLAMAK İÇİN ÖNERİLER…

ramazanda-zayıflamanın-ipuçları

Acıbadem Bodrum Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Piroğlu Durgut, Ramazan’da zayıflamayı sağlayacak ipuçları verdi.

Bodrum Gündem Haber

Yaz mevsimi ile birlikte gelen Ramazan, oruç tutan kişiler için pek kolay geçmiyor. Sıcak havaların yanı sıra iftardan sahur bitimine dek beslenmeyi dengelemek önem teşkil ediyor. Uzun süren açlık metabolizmayı yavaşlatarak kilo alımına sebep oluyor. Ancak tüketilen gıdalarda bazı kurallara uyulursa Ramazan’da kilo vermek de mümkün olabiliyor.

İşte ipuçları;

ramazanda-zayıflamanın-ipuçları-bodrum-gündem-11Ödem atmak için 2,5 litre su için…

Oruç tutulan saatlerde yaşanan su kaybı vücutta ödem oluşmasına neden olabiliyor. Bu ödemi atmak için iftar ve sahur arasında mutlaka 2,5 litre su içilmesi gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Piroğlu Durgut, iftardan sonra içilmesi önerilen bitki çayları hakkında şu bilgileri veriyor: “Tarçın çayı şeker dengesini düzenleyerek yemekten sonra uyku hali oluşmasının önüne geçiyor. Yüksek tansiyon sorunu olan kişilerin günde 1 fincan yeşil çay tüketmesi ise tansiyonu düşürmeye yarıyor.”

ramazanda-zayıflamanın-ipuçları-bodrum-gündem-12Baharat kullanımına dikkat!

Acı pul biber, kişniş, zencefil gibi baharatlar iştahı artırıyor. Bu sebeple baharat olarak sindirime yardımcı olan kimyon tüketilmesi öneriliyor. Bunun yanı sıra yemeklerde nane kullanılması, enerji düzeyinin artmasına destek oluyor.

ramazanda-zayıflamanın-ipuçları-bodrum-gündem-13Ana yemekten önce 20 dakika bekleyin…

İftar veya sahurda sebze çorbası içmek sindirimi rahatlatıyor. Havanın sıcak olduğu günlerde taze naneli yoğurt çorbası da öneriliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Durgut, “Çorba ile açılan orucun ardından yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra ana yemeğe geçilmesi hem sindirime, hem de beyin ve mide arasındaki doyma sinyallerinin gönderilmesine destek oluyor. Bu sayede gereğinden fazla yemenin de önüne geçiliyor” diyor.

ramazanda-zayıflamanın-ipuçları-bodrum-gündem-14Tam tahıllı ekmek tok tutuyor…

Gün içerisinde fazla acıkmamak için tam tahıllı ekmek ve çiğ sebze tüketilmesi öneriliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Piroğlu Durgut, oruç tutulan saatler boyunca besin almayan mideye yüklenmemek gerektiği için yenilen her şeyin iyi çiğnenmesi gerektiğini söylüyor. Böylelikle sindirim daha rahat gerçekleşiyor.

ramazanda-zayıflamanın-ipuçları-bodrum-gündem-15Tatlı yerine meyve tercih edin…

Hamurlu ve şerbetli tatlılar kan şekerini olumsuz etkilediğinden hafif ve serin tatlılar tüketilmesi öneriliyor. Kana yavaş karışan bu tatlılar acıkma hissini azaltmaya yarıyor. Ancak tatlı isteğinin mümkün olabildiğince meyvelerle karşılanmasının her zaman daha sağlıklı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Durgut, tokluk hissini artıran fındık ve Omega-3 zengini cevizin de hem sahurda hem de iftarda tüketilmesini öneriyor. İki öğünde de 2 tam ceviz ve 5 fındık yeterli oluyor.

ramazanda-zayıflamanın-ipuçları-bodrum-gündem-16Yürüyüşle halsizliğin önüne geçin…

İftar ve sahurda tüketilen proteinler tokluğu artırmasının yanı sıra metabolizmayı da hızlandırarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Kas kaybına da engel olan protein tüketimi, halsizlik sorununu ortadan kaldırıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Durgut, iftardan 30 dakika sonra 30-45 dakikalık yürüyüş yapmanın da endorfin hormonunu artırarak halsizlik ve uyku halinin kaybolmasını sağladığını söylüyor. Her gün düzenli yürüyüş yapmak hem kilo almayı engelliyor hem de sindirimi kolaylaştırıyor.

ramazanda-zayıflamanın-ipuçları-bodrum-gündem-17Detoks çayı ile ödem atın

½ demet maydanoz,

1 adet limon,

1 tatlı kaşığı bal ve

1 çay kaşığı tarçın

Tüm malzemeler 1 litre kaynamış suyun içinde demleyin. Her gün tüketilmesi gereken 2,5 litre suyun 1 litresini bu karışımdan sağlayarak ödemlerinizden kurtulun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.