Bodrum Gündem

DUAYEN GAZETECİ PROF.HALUK ŞAHİN BODRUM’DA…

DUAYEN GAZETECİ PROF.HALUK ŞAHİN BODRUM’DA…
haluk sahin ve ugur dundar kitap imza 2
Duayen Gazeteci Prof.Dr.Haluk Şahin Ermeni teröristlerin Türk diplomatlarına karşı işledikleri ilk cinayeti inceleyen, “Unutulmuş Bir Suikastın Anatomisi” adlı kitabını tanıtmak ve tartışmak üzere bir günlüğüne Bodrum’a geliyor.
20 Haziran Pazartesi için günün programı şöyle:
10.00- 10.45: Oasis İmge Kitapevi :Kitap İmza ve tanışma.
11.00- 12.30: 3.Yaş Bodrum Herodot Akademisi üyelerine ve kamuya açık sunum (İngilizce). Oasis Konferans Salonu (THY Ofisi altı)
17.00- 19.00: Türk-Ermeni İlişkileri. Kamuya açık sunum.(Türkçe). Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Konferans Salonu…

HALUK ŞAHİN KİMDİR…

1941 yılında doğan Prof. Haluk Şahin, Bursa Erkek Lisesi’nin son sınıfında okurken AFS bursu alarak bir yıllığına Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti, oradan diploma aldı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1964 yılında mezun oldu. 1968 yılında UNESCO bursuyla Amerika’ya giderek Indiana University’de gazetecilik yüksek lisansını yaptı ve 1972 yılında bitirdi. Aynı üniversiteden kitle iletişimi dalında doktorasını 1974 yılında bitirdi. Türkiye’nin ilk kitle iletişim doktoru ünvanını aldı. Dönüşünde, 1974 yılında, TRT’de Genel Müdür İsmail Cem’in televizyon program danışmanı oldu. 1975 yılında Politika gazetesinde Genel Yayın Müdürü Yardımcısı olarak yazılı basına geçti. Medya sektöründe çeşitli görevlerde bulundu. Nokta ve Tempo dergilerinde Genel Yayın Yönetmenliği, Politika, Nokta, Hürriyet, Hürgün, Gazete, Güneş, Cumhuriyet gibi dergi ve gazetelerde araştırma bölümü başkanlığı, danışmanlık ve köşe yazarlığı yaptı.

1977-1983 yılları arasında ABD’de üniversitelerde kitle iletişimi dersleri verdi. ABD’de çeşitli üniversitelerinde dersler verdi. 1983 yılında Nokta Dergisi’nin ilk genel yayın yönetmeni oldu. 1992 yılından 1999’a kadar Uğur Dündar’ın Arena programının editörlüğünü yaptı. Aynı zamanda Kanal D Haber Koordinatörlüğü görevinde bulundu.

1998’den bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi Televizyon Gazeteciliği Program Koordinatörü. Profesör olarak 17 yıldır ders verdiği İstanbul Bilgi Üniversitesi’den emeritüs unvanıyla emekli oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.