Bodrum Gündem

BİZ İKTİDAR PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİ OLARAK DESTEK VERMEYE HAZIRIZ…

nihat öztürk 17 haziran basın açıklama (2)

CHP Milletvekillerinin Bodrum İlçe Başkanlığında ve Gündoğan çöplüğünde yaptıkları açıklamaların ardından, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’de AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığında bir basın açıklaması düzenleyerek Katı Atık Projesi ile ilgili olarak son kez Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e Bodrum Katı Atık Tesisi Projesini birlikte yapalım çağrısında bulundu. Öztürk “Gündoğan’da yapılan tamamen bir çevre katliamıdır.” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk Ramazan ayının hoşgörü ayı olduğunu ve bu nedenle meclisteki yoğun çalışmalarının ardından Bodrum’a o hoşgörü anlayışı ile geldiğini ifade ederek, bazen siyasetin sertleşebildiğini söyledi. Basın toplantısına Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Ak Parti Bodrum Kadın kolları Başkanı Fatoş Eraslan ve partililer katıldı.

CHP’li milletvekillerinin Gündoğan çöplüğündeki basın açıklamasını eleştiren Öztürk, iktidar partisi milletvekilleri olarak öncelikli görevlerinin meclisi açık tutmak ve çalışmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Öztürk “Biz mecliste çalışırken CHP’li milletvekilleri buraya gelerek Gündoğan çöplüğünde basın açıklaması yapmışlar.” dedi. Öztürk CHP’li milletvekillerinin basın açıklaması ile ilgili şunları söyledi; “Baktım ben şöyle, ne söylemişler diye. Bana göre Bodrum’u ilgilendiren, Bodrum’un geleceği ile alakalı, eser niteliğinde söyleyebileceğimiz hiçbir şey yok, her zamanki gibi. Her zamanki gibi yaptırmayacağız, biz buna engel olacağız gibi söylemler.”

nihat öztürk 17 haziran basın açıklama (6)MUĞLA BÜYÜKŞEHİR İSTESİN BİZ DESTEK VERİRİZ…

Mumcular’da yapılması planlanan Katı Atık Tesisi yapılmasın gibi bir tavırlarının olmadığını söyleyen Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü; “Diğer bölgeler de çok önemli, ama Milas Bodrum hattı turizm açısından çok önemli. Türk turizmini geleceğe taşıyacak yerlerden birisi Bodrum. O yüzden Bodrum’u her noktada, içme suyundan tutun da, çöp toplama tesislerine kadar, diğer alt yapı konularında desteğe ihtiyacı var ve biz iktidar partisi milletvekilleri olarak bu desteği vermeye hazırız. Zaten Büyükşehir Belediye Başkanı da bizim yardımlarımızdan bahsediyor. Bizim karşı geldiğimiz şeyi anlamakta zorlanıyorlar.”

nihat öztürk 17 haziran basın açıklama (4)ÇÖP SORUNUNU BİZ ÇÖZERİZ…

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk söz konusu projenin sorunlu olduğunu ve burada toplanacak çöpün pis suyunun yeraltı su kaynaklarına karışacağını ve suların kirleneceğini iddia etti. Öztürk  ağaçların kesilmesi ile ilgili olarak ise çok kararlı ve net bir söylemde bulundu; “7 bin ağacın kesilme kararını veren benim bürokratım da olsa, başka bir bürokrat da olsa, biz buna karşıyız. Bakın ben tesis yapılmasına karşı değilim. Tam tersi Osman başkanımız bize dese ki; şöyle bir sıkıntımız var gel yardım et. Biz Bodrum’a kaç bin kilometreden su getirdiysek, nasıl biz Muğla’ya 200 milyonluk su projesi yaptıysak, Bodrum’un çöp sorunu da aslanlar gibi çözeriz.”

nihat öztürk 17 haziran basın açıklama (3)GÜNDOĞAN’DA BİR ÇEVRE KATLİAMI VAR…

Gündoğan ve diğer beldelerdeki çöplükleri kendilerinin yaratmadıklarını söyleyen Nihat Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ben miyim 40 yıldır Bodrum’u yöneten, ben miyim Muğla’da ki çöplükleri bu hale getiren. Yok çözeceklermiş de. Ben 7 aydır milletvekiliyim, beni mi buldunuz, bu dönem de mi aklınız başınıza geldi. Engel oluyor falan diyorsunuz. Bunlar doğru şeyler değil. Gündoğan’da yapılan tamamen bir çevre katliamıdır. Kardeşim orada tescilli çevre katliamı yapıyorsunuz. Buradan CHP’lilere sesleniyorum. Hiç boşuna Artvinlere falan gitmeyin. Burada çevre katliamının alası yapılıyor. Gelin bize destek verin.”

nihat öztürk 17 haziran basın açıklama (7)YAPAMIYORSANIZ BIRAKIN…

AK Parti Milletvekili Öztürk Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün Muğla’da gazetecilere yaptığı açıklamalara oldukça sert bir yanıt vererek “Orası şikayet makamı değil, yapamıyorsanız gidin” dedi.

Öztürk şunları söyledi; “O çöplüklerde her sene orada kesilecek ağacın 3 katı, 4 katı, 5 katı yanıyor diyor. Ben mi yakıyorum? Çöplüklerin sorumlusu ben miyim? Bodrum belediyesini ben mi yönetiyorum? Büyükşehir belediyesini ben mi yönettim? 2,5 seneden beri Büyükşehir başkanı orda duruyor. Orası şikayet makamı falan değil. Yapamıyorlar ise bıraksınlar, aslanlar gibi İstanbul’u nasıl yönetiyorsak, Antalya ve Ankara’yı nasıl yönetiyorsak, Muğla’yı da yönetiriz.”

nihat öztürk 17 haziran basın açıklama (1)2 AYDIR, BİZDEN YARDIM İSTEMEDİLER…

Öztürk ağaçların kesiminin yapılmadan müteahhit firmaya nasıl yer teslimi yapıldığını sorarken, bundan sonra çöp konusu ile ilgili olarak bir daha konuşmayacağını, konunun çok sulandırıldığını söyledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk, ısrarla sorduğumuz çöplük nereye yapılsın? Vatandaş artık bu sorunun çözülmesini istiyor, artık bir araya gelinsin ve bu sorun çözülsün, diyor şeklindeki sorumuzu şöyle yanıtladı; “Büyükşehri ben yönetmiyorum. Büyükşehri ben yönetsem, karşıma gelip birisi, bana bu kadar delilli bir şekilde problemleri ortaya koysa, Büyükşehir Başkanı ben olsam, Milletvekilime derim ki; Sayın vekilim bir problem var, gelin bir çay içelim. Şu problemleri beraber bir çözelim. Siz iktidar partisi milletvekilisiniz, ben de buranın belediye başkanıyım. Siyasi figür değilim, ama problem var, problemi çözelim derse, biz yardımcı olmaya hazırız. Ama illa yaparız derler ise başkaları gibi biz önüne yatarız, amuda kalkarız gibi bir şeyimiz yok. Biz şov mov yapmaya hiç niyetimiz yok. ”

nihat öztürk 17 haziran basın açıklama (8)HALK İSTİYOR, AMA MİLYONLUK EV SATANLAR TOKİ’YE KARŞI…

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ın “Bodrum’a TOKİ yaptırmayacağız.” Şeklindeki açıklaması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, “İlla Bodrum’a TOKİ yapacağız diye bir şey demiyoruz” dedi. Öztürk şunları söyledi; “Tek rahatsız olanlar, 500 bin, bir milyondan ev satan belli bir kesim. Ama vatandaş, halk ne zaman dağıtılacak, ne zaman başlayacak diye takip ediyorlar.”

Bodrum mimarisine uygun bir TOKİ projesi yapacaklarını söyleyen Öztürk, CHP Milletvekili Üstündağ’ı eleştirerek konuşmasına şöyle devam etti; “Şimdi sen kendi seçim bölgen Milas’ta TOKİ yaptırıyorsun. Önüne falan da yatmıyorsun. TOKİ yapıldığı dönemde milletvekilimiz İl Genel Meclisi Üyesi değil miydi? Hiç itiraz duydunuz mu Milas’ta TOKİ’ye. Bodrum ile derdin ne? Bodrum’da gariban yok mu?”

nihat öztürk 17 haziran basın açıklama (9)ÖZTÜRK’TEN, TOKİ KONUSUNDA SERT SÖYLEMLER ve İDDİALAR…

Öztürk TOKİ ile sosyolojik yapının değiştirileceği iddialarına ise şöyle yanıt verdi; “TOKİ’nin hangi şartta ev verdiği belli. 5 yıl oturma şartı istiyor, bazen 3 yıl istiyor. Bu şart ortadayken, yani 5 yıl Bodrum’da oturma şartı varken, nasıl dışardan adam getiriyorsun da TOKİ sahibi yapıyorsun? Sen Köyceğiz’de yap problem yok, Muğla’da yap problem yok, Milas’ta yap burnumuzun dibinde, ama Bodrum’a TOKİ yaptırmam önüne atlarım.”

Öztürk CHP Milletvekili için oldukça dikkat çekene ve çok tartışılacak bir iddia da bulunarak “Aklıma şu geliyor, milletvekili acaba inşaat işine mi girdi de o nedenle mi TOKİ’ye karşı çıkıyor.” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, açıklamalarının sonunda yine önümüzdeki günlerde çok tartışılması beklenen bir iddiada bulunarak, CHP’lilerin paniklediklerini çünkü; yapılan anketlere göre özellikle Muğla Büyükşehir’de AK Parti ile CHP arasındaki fark yüzde 4 oranına kadar indiğini ve 2019’a kadar Büyükşehirde ve ilçelerde çok şeyin değişeceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.