Bodrum Gündem

BODRUM’DA 25 BİN 700 ÖĞRENCİ KARNE ALDI…

borum karne heyecanı (7)
2015-2016 Eğitim Öğretim yılı tamamlandı. Bodrum’da 25 bin 700, Türkiye’de yaklaşık 18 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı.
Bodrum Gündem Haber
Türkiye genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim-öğretim gören öğrencilere düzenlenen törenlerle karneleri verildi. Bazı öğrenciler karnelerini takdir ve teşekkür belgeleri ile süslerken, notları düşük olan bazı öğrenciler ise notlarını yükseltmek için önümüzdeki sene daha çok çalışacaklarını söylediler.
borum karne heyecanı (13)Ülke genelinde olduğu gibi Bodrum’da da öğrenciler karne heyecanı yaşadılar. Bodrum’da başarılı öğrencilere Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklaşa yürüttüğü “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik” programı kapsamında karne hediyesi olarak bisiklet dağıtıldı. Başarılı öğrenciler karne hediyelerini Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan’dan aldılar. Kaymakam Dr. Gödekmerdan karne heycanı yaşayan öğrencilere ve ailelerine yönelik bir de mesaj iletti. Kaymakam Dr.Gödekmerdan yaptığı açıklamada;  “Bugün karneler dağıtılacak. Bütün gençlerimize, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı tatiller diliyorum. Sağlıklar, mutluluklar diliyorum. 3 ay boyunca gençlerimiz sağlıkla mutlulukla güzel bir tatil geçirsinler inşallah” dedi.
borum karne heyecanı (14)Karne heyecanının yaşandığı okullardan biri de Bodrum Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu oldu. Okul öğrencilerine karneleri Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin ve öğretmenleri tarafından verildi. Karne törenine öğrenci velileri de katıldı.
Törende öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin şunları söyledi: “Sizler de yaşayarak gördünüz, zaman çok hızlı ilerliyor. O yüzden zamanın kıymetini bilmeliyiz. Ömrümüzün en kıymetli dönemi çocukluk ve gençlik dönemleri. Bu dönemler ömrümüzün en güzel, en bereketli günleri. Bu yıllarda alacağımız tedbir 50 yıl, 60 yıl bizleri mutlu edecek. eğer bu yıllarda gerekli tedbiri almazsak, ömrümüzün geri kalanında pişmanlıklar olacaktır. Öğrencilik yıllarının kıymetini bilin. Siz biliyorsunuz zaten, bu okuldan bilgiler alıyorum. Çok başarılı öğrenciler var. Bu okulumuz başarılarıyla anılan bir okul. Ben hepinizi kutluyorum. Anne babaları da unutmamak lazım, onların emeği çok fazla”
borum karne heyecanı (16)Üç ay süren yaz tatili için de öğrencilere tavsiyelerde bulunan Geçin; “Yaz tatili uzun bir süre, o sürede derslerimizi bırakmayacağız. Akıntıya karşı kürek çekmeye devam edeceğiz. Yazın da okullarımızda kurslarımız devam edecek. Siz hangi kursu almak isterseniz biz onunla ilgili görevlendirmeleri yapacağız, okullarımızı sizin hizmetinize açacağız. İdareyle görüşüp dilekçe vermeniz yeterli. Ben sizlere sağlık ve huzur içerisinde bir yaz dönemi temennisinde bulunarak hepinize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.
Diğer taraftan Cumhuriyet Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencilerinden Nicole Gumban, TÜBİTAK 4006 Projesi kapsamında yapılan “O Ses Cumhuriyet Yarışması”nda birinci oldu. Nicole Gumban Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Cemil Göğercin ve Müzik Öğretmeni Soner Sezgin’in elinden aldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.