Bodrum Gündem

GÖNÜL ELÇİLERİ BODRUM’DA İFTARDA BULUŞTU…

GÖNÜL ELÇİLERİ BODRUM’DA İFTARDA BULUŞTU…
koruyucu_aile_iftar_vali_amir_çiçek_tuncay_karakaya_1
Muğla Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katılımıyla bir iftar yemeği düzenledi.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Salmakis Otel’de, Muğla’daki koruyucu aileler için gerçekleştirilen yemeğe, Muğla Valisi Amir Çiçek’in yanı sıra Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerderdan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Akkuzu, Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Vekili Adnan Karayev, Bodrum Belediye Başkan vekili Kemal Orman, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Nazmi Şamlıoğlu ile koruyucu aileler ve ailelerin yanında kalan çocuklar katıldı.
MUĞLA’DA 35 AİLE, 47 ÇOCUK HİMAYE ALTINDA…
Oruçların açılmasının ardından Bodrum Müftüsü Dr.Ali Ünal’ın iftar duası yaptı. Daha sonra bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Akkuzu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın son yıllarda aile odaklı hizmetlere önem verdiğine, sevgi ve çocuk evlerinin de bunların bir göstergesi olduğuna değindi. Akkuzu “2012 yılında Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan ve iller de valilerin eşleri tarafından yürütülen Gönül Elçileri projesi öncesi ilimizde 9 ailenin yanında 10 çocuğumuz varken, bugün 35 ailemizin yanında 47 tane çocuğumuz, sıcak yuva ortamında bakılıp topluma kazandırılmak üzere yetiştirilmektedir. Bizler bu çocuklara evinizi, gönlünüzü açan sizlere çok şey borçluyuz.” dedi.
koruyucu_aile_iftar_vali_amir_çiçek_tuncay_karakaya_2ÖKSÜZ VE YETİMLERİ HİMAYE ETMEK DİNİMİZİN DE EMRİ…
Muğla Valisi Amir Çiçek ise koruyucu ailenin çocukları eğiten, çocukları himaye eden, şefkatini veren anne babalar olduğunu hatırlatarak; “Anladım ki bizler çocuklarımızı kendi haline bırakmıyoruz. Eğer çocuğun annesi, babası yok veya çocuk ihmal ediliyorsa, anne baba tarafından terk edilmişse o çocuklar için sizler gibi değerli koruyucu aileler var. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Muğla’da aile ve sosyal politikalar il müdürlüğümüz çocuklarımızı kimsesiz bırakmıyor, onların yanında oluyor. Ama çocuğu sevgi evinden veya çocuk yuvasından bulunmaktan ziyade eğer bir ailede olursa daha iyi oluyor. Peygamber efendimiz kendisinin de yetim olması nedeniyle çocukların eğitim ve büyütülmesi konusu dinimizce görevimizdir. Toplum olarak da, insani olarak da görevimizdir” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.