Bodrum Gündem

VALİ AMİR ÇİÇEK: YANGIN’DA KASIT YOK…

 muğla-valisi-amir-çiçek-akyarlar-yangını-incelemesi
Akyarlar Mahallesi’nde yaklaşık 220 hektar alanın yandığı ve ancak 22 saat sonra söndürülebilen yangınla ilgili Muğla Valisi Amir Çiçek, incelemelerde bulunmak üzere bölgeye geldi. İlk araştırmalara göre çıkan yangında bir kasıt olmadığı bilgisini verdi.
Bodrum Gündem Haber
Yaklaşık 220 hektar alanın küle döndüğü Akyarlar bölgesine, TCSG 1 Nolu Sahil güvenlik Botuyla ve Milas Kaymakamı Fuat Güler ile birlikte gelen Muğla Valisi Amir Çiçek’i Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin ve Bodrum Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan karşıladı.
Yangınla ilgili yetkililerden bilgi alan Muğla Valisi Amir Çiçek, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
muğla-valisi-amir-çiçek-akyarlar-yangını-incelemesi-2Yangına henüz neyin sebep olduğunu bilinmediğini söyleyen vali Çiçek; “Şu anda sebebi belli olmayan yangın. Rüzgarın olması nedeniyle yangın rüzgarın yönüne göre yön değiştirdi. Yangınla mücadele ekiplerimiz anında geldiler. Hava unsurları, kara unsurları yangını söndürmek için canla başla savaştılar. Can kaybının olmaması ve yerleşim yerlerine zarar gelmemesi için bu bölgelerde tedbirler alındı. Yangın sabah saatlerinde tamamen söndürüldü. Herhangi bir can kaybı yok. Burası bir orman değil, çoğunluğu otluk alan. Arkadaşlarımız canla, başla sebebi belli olmayan bu yangını söndürmek için ellerinden geleni yaptılar. Yangının sebebini arkadaşlarımız araştırıyorlar. Şu anda bizim gördüğümüz kadarıyla herhangi bir kasıt yok” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.