Bodrum Gündem

BODRUM’DA BİR DİRENME HATTI YARATILIYOR…

CHP Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan cumhuriyet çalışma grubu (11)

CHP Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan çeşitli etkinliklere katılmak için CHP Bodrum ilçe Başkanlığının davetlisi olarak Bodrum’a geldi. Gün içinde CHP Bodrum ilçe Başkanlığında partililer ile görüş alışverişinde bulunan Sarıhan, CKD ve ÇYDD gibi bazı sivil toplum örgütleri şube merkezlerini de ziyaret etti. Akşam saatlerinde ise Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi Çalışma Grubu ile bir araya gelerek Türkiye gündemi ve kadınlar üzerine görüşlerini paylaştı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi Çalışma Grubu kurularak, çalışmaya başladı. İlk çalışma toplantısından grubun amacı, ilkeleri ile ilgili bilgiler verilirken, çalışma grubunun kurucu üyeleri de tanıtıldı. İlk çalışma toplantısında konuşan CHP Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan oldukça dikkat çeken değerlendirmelerde bulunurken, Amasya Genelgesinde Mustafa kemal Atatürk’ün vurguladığı gibi “Biz bir direnme hattı yaratmaya çalışıyoruz.” dedi. ÇYDD geçmiş dönem başkanı Meral Saraçbaşı ile Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi Çalışma Grubunun ilk toplantısına Bodrum belediye Meclis üyeleri Bodrum CKD’nin kurucuları Funda Akçalı ve Seval Aktaş’ta katıldı.

TOPÇUOĞLU; 46’DAN BERİ BU DEVLET ATATÜRK’ÜN VE CUMHURİYET’İN YANINDA OLMAMIŞTIR…

CHP Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan’ın da katıldığı ilk toplantının açılış konuşmasını Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu yaparken, Atatürk’ün ruhunu her yere kazıyacaklarını vurguladı. Topçuoğlu şöyle konuştu; “Sevgili dostlar unutmayalım, 1946’dan bu yana bu devlet Cumhuriyetin yanında olmamıştır. Bu devlet Atatürk’ün yanında olmamıştır. Biz bu günlere oradan geldik. Kim ki, Köy Enstitülerini kapatmıştır, aydınlanmanın yolunu kapatmıştır. Onlar köylünün aydınlanmasından korkmuşlardır. Halkın aydınlanmasından korkmuşlardır. Kim ki, imece dediğimiz ortak çalışmalarımız ortadan kaldırmıştır, bizim birlikte iş yapma gücümüzü ortadan kaldırmıştır. Bundan sonra yapılması gereken açık ve nettir. Lafı bırakmak ve iş yapmak.”

TAŞÖREN; İKİ ELİMİZ İKİ YANDA DURUP OLANLARI SEYRETMEK İSTEMEDİK…

Daha sonra söz alan STK’lardan sorumlu CHP Bodrum İlçe Yöneticisi ve Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi Çalışma Grubu kurucusu Ender Taşören söz alarak ülkenin zor günlerden geçtiğine vurgu yaptı. Taşören şöyle konuştu; “Yoksulluk, işsizlik, terör, savaş nedeniyle yurdundan olan mülteciler ve daha birçok sorun hepimizi derinden etkiliyor. Gençlerimize mutlu bir gelecek bırakamamanın kaygısını taşıyoruz.  İçinde bulunduğu koşullardan hoşnut olan var mı bilmem, ama bizler son derece kaygılı ve huzursuzuz. Bu yüzden gün günden zorlaşan koşullarda iki elimiz iki yanda durup olanları seyretmek istemedik.”

Türkan Saylan’ın  “Her eğitimli kadının bu Cumhuriyete bir borcu var.” Sözünden yola çıkarak bir araya geldiklerini kaydeden Taşören bu grubun üyesi oldukları STK’lara rağmen değil, aksine onların çalışmalarını kolaylaştırmak ve destek olmak için, oluşturulmuş bir grup olduğunu söyledi. Taşören konuşmasını söyle sürdürdü; “Kuruluş amacımız; Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında cumhuriyet değerlerinin korunması ve yaygınlaştırılması için çalışmaktır.”

Taşören, Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi Çalışma Grubunun Kurucu üyelerinin Aysun Höbek, Ender Taşören, Funda Akçalı, Gülhan Karatay, Meltem Ulusoy, Meral Saraçbaşı, Nüket Tolunay, Seval Aktaş, Şeref Nur Oymak’tan oluştuğunun bilgisini vererek konuşmasını tamamladı.

SARIHAN; AMASYA GENELGESİNDEKİ GİBİ, BİZ BİR DİRENME HATTI YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ…

Daha sonra söz alan CHP Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan, Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi Çalışma Grubuna çalışmalarında başarılar dileyerek başladığı konuşmasında  “Amasya Genelgesinin yıldönümünde başlayan, bu çalışmayı çok önemsiyorum.” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan Amasya Genelgesi ve başlatılan bu çalışma grubu ile ilgili olarak şöyle konuştu; “Kendisinin el yazması notlarında şu cümleler var; ‘Biz bir Milli Direnme akımı yaratmak ve gerekirse, geçici bir hükumet kurmak için bir aradayız.’ Bu cümlenin, bir direnme hattı yaratmak noktasında; bu gün sizlerin oluşturduğu çalışma grubunda da hemen yansıdığını görebiliriz. Biz bir direnme hattı yaratmaya çalışıyoruz. Üstelik o direnme hattını da çok alçak gönüllülükle yapıyoruz. Ki hükumet kurmak gibi bir niyetimiz yok, ama bu gün işgal altında olan hükumeti, o işgalden kurtaracak bir küçük ışığı da bir yerden yakmak gibi bir istek ile hareket ediyoruz.”

SARIHAN; CUMHURİYETİ İĞFAL EDEN BİR İKTİDAR ANLAYIŞI VAR…

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Cumhuriyetin tehlike içinde olduğunu kaydederek konuşmasını şöyle sürdür; “Cumhuriyet değerlerini ortadan kaldıran ve iğfal eden bir iktidar anlayışı ile karşı karşıyayız. Kim kurtaracak bu durumdan? Bu durumdan bizi, biz kurtaracağız.”

Sarıhan 1945 yılında çok partili geçişin doğru olmadığı ifade ederek oldukça dikkat çeken şu değerlendirmeyi yaptı; “Çok partiye geçmek için demokrasi kavramının ve Cumhuriyetin o altı ilkesinin içselleştirilmesi gerekirdi. O içselleştirilme olabilseydi eğer, biz çok partili hayatı hazmedebilirdik ve bu gün Avrupa ülkelerinde gördüğümüz, başarılı bulduğumuz sisteme uygun bir sistemin içinde, daha özgür daha demokrat bir Türkiye içinde yaşayabilirdik.”

CHP Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan’ın katılımı ile başlayan, Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi Çalışma Grubunun ilk çalışma toplantısı, katılanların çeşitli konulardaki soru ve önerileri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.