Bodrum Gündem

CENAZENİN ARDINDAN, YOL KAPAMA EYLEMİ YAPTILAR…

turgutreis cenazeden sonra yol kapatma eylemi yaptılar (6)

Yaklaşık 100 kişi, dikkatsiz bir sürücünün çarpması sonucu yaşama veda eden ve gözyaşları ile toprağa verilen, 10 yaşındaki Ada Uz’un kaza geçirdiği caddede, yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Turgutreis Mahallesi’nde talihsiz bir kaza sonucu beyin kanaması geçiren, 17 gün sonunda da yaşam mücadelesini kaybeden 10 yaşındaki, lisanslı yelken sporcusu Ada Uz’un ölümünün ardından, kazasının yaşandığı yerde yeterince güvenlik tedbiri olmadığını ve araçların dikkatsiz bir şekilde seyrettiğini öne süren  yaklaşık 100 kişilik bir grup yolu kapatarak oturma eylemi gerçekleştirdi. Eyleme Ada Uzun anne ve babası da katıldı.

turgutreis cenazeden sonra yol kapatma eylemi yaptılar (4)BU KAZA NE İLK, NEDE SON OLACAKTIR…

Eyleme katılanlar adına konuşan Haluk Yıldız, hiç uğrana 10 yaşındaki Ada’yı trafik kazasında kaybettiklerini söylerken, bu acının yaşanma nedeninin, ilkel bir yapılaşmadan kaynaklandığını kaydetti. Yıldız, “Bu yol standart bir yol değildir. Burası Turgutreis’in ana yoludur. Hiç bir yerinden ne yaya kaldırımı, ne de doğru dürüst bir karayolu çizgisi vardır. Bu kaza ne ilk, nede son olacaktır.” dedi.turgutreis cenazeden sonra yol kapatma eylemi yaptılar (7)

Bölgede yeteri kadar güvenlik tedbirinin alınmadığını ve yaşanan trafik kazaların çoğunlukla dikkatsizlikten meydana geldiğini de ifade eden Haluk Yıldız; “Defalarca gerekli yerlere başvuru yaptığımız halde, bizimle ilgilenen olmadı. Burada başka acılar yaşanmaması için yolun elden geçirilmesi lazım. Yetkililer burası için gereğini yapsın.” şeklinde konuştu.

turgutreis cenazeden sonra yol kapatma eylemi yaptılar (1)EYLEMCİLER AMBULANS İÇİN YOLU AÇTILAR…

Açıklama yapıldığı sırada bir ambulansın geldiğini gören grup, yolu hemen trafiğe açtı. Ambulansın geçişinin ardından, yolu yeniden trafiğe kapatırken, 5 Haziran’da gerçekleşen kaza sonucu yaşamını yitiren Ada Uz’un annesi Oya Erol Uz, Bodrum Belediye Başkanını olayın yaşandığı bölgeye davet etti. Gözyaşları içinde çocuğunu yok yere kaybettiğini söyleyen Uz,  “Burada ne trafik işareti, nede buna benzer hiçbir güvenlik tedbiri yok, kontrol yok, kaldırım yok. Biz belediye başkanına, bu nedenle oy verdik. Şimdi belediye başkanını buraya bekliyoruz ve bu durumu görmesini istiyoruz. Makamdan değil, buradan görmesini istiyoruz” dedi.

turgutreis cenazeden sonra yol kapatma eylemi yaptılar (5)ÖNLEM ALINMAZ İSE 2 TEMMUZDA DAHA BÜYÜK BİR EYLEM YAPACAKLAR…

Acılı anne Oya Uz, yolun iki tarafının da sitelerle dolu olduğunu ve insanların yoğun olarak yaşadığı bir bölge olduğunu belirtirken, acılı baba Ömer U ise bölgede gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, oğlunun doğum günü olan 2 Temmuz’da daha büyük bir eylem yapacaklarını söyledi.

Yaklaşık 1,5 saat yolu trafiğe kapatan grubu, ihbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri bir süre ikna etmeye çalıştı. Acılı annenin konuşmasını bir süre dinleyen jandarma ekipleri, gruba bölgede uygulama yapacaklarını ve durumu gerekli yerlere bildirecekleri sözünü verdi. Bunun üzerine eylem sona erdirildi.

Eylemin ardından Jandarma ekiplerinin söz konusu yolda uygulama yaptıkları görüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.