Bodrum Gündem

“BİZ HUKUKUN GEREĞİNİ YAPTIK”…

“BİZ HUKUKUN GEREĞİNİ YAPTIK”…
26.06.2016
0
A+
A-

mhp-başkanlar-kurultay-açıklamasıMilliyetçi Hareket Partisi Bodrum Teşkilatı tarafından önceki akşam düzenlenen iftar yemeği sonrası Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve eski ilçe başkanı Asım Başaran Milliyetçi Hareket Partisinin kurultay süreci ile ilgili açıklamalarda bulundular.
Bodrum Gündem Haber 
MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun Bodrum Teşkilatı olarak bu süreçte Bodrum Yarımadasında yaşayan vatandaşların ve partililerin hassasiyetleri doğrultusunda davranmaya çalıştıklarını belirtti. Asım Başaran ise kurultay sürecinde genel başkan adaylarından Meral Akşener’in merkez yürütme kurulunda oluşturacağı listesinin yarısının kadın olacağını ifade etmesinin Türk Demokrasisi ve MHP açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.
“Biz Hukukun Gereğini Yaptık”…
Milliyetçi Hareket Partisinin geçtiğimiz günlerde yapılan tüzük kurultayına katılan Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun “Biz sadece hukukun gereğini yaptık” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bodrum Teşkilatı olarak istişareye açık bir yönetim tarzımız var. O yüzden de uzunca süreden bu yana partimizdeki kongre sürecini takip ediyorduk. Ama sayın genel başkanımızın Yargıtay’dan çıkacak karara saygılıyız söyleminden sonra kendi aramızda bir değerlendirme yaptık. Çünkü ortada bir Yargıtay kararı var. Çağrı heyeti atanmış, bunun sonucunda da kurultay toplanacak. Yani bir mahkeme kararı var, bu kararın gereğini yapmak üzere biz oraya gittik Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı adına üst kurul delegesi olarak. Bugün yine bir mahkeme kararının basına düştüğünü öğrendik. Ne kadar doğrudur onu bilemiyorum. Takip edeceğiz. Ama Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı kendi arasında istişareye önem veren, ortak akılı benimseyen ve Bodrum Yarımadamızda ki vatandaşlarımızın da, partililerimizin ve dava arkadaşlarımızın hassasiyetleri doğrultusunda davranmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da şu andaki genel merkezimizin, sayın genel başkanımızın temsilcisi konumundayız. Buradaki çıkış noktamız asla ve asla şöyle algılanmasın; bir başkaldırı falan değil, hukukun gereğini yapmak üzere oraya katıldık” diye konuştu.
“Emsali Görülmemiş Bir Demokratik Mücadele Var”…
Milliyetçi Hareket Partisi Kurultay delegesi ve Bodrum eski ilçe başkanı Asım Başaran ise “Milliyetçi Hareket Partisi bir süreçten geçiyor ve bu süreci Türk Demokrasi Tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Bugüne kadar Türk siyasi tarihinde emsali görülmemiş bir demokratik mücadele veriliyor parti içerisinde. Bütün siyasi partilerde bu mücadelenin, delege iradesinin bu kadar kendi hakkını arayan iradenin örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Dönüm noktası olacağını düşünüyorum. Siyasi tarihimizde iz bırakacak bir kongre süreci olduğunu düşünüyorum. Elbette siyasi partiler içerisinde tatlı rekabetlerin, daha iyiyi aramanın ve çoğulcu demokrasinin işletilmesi anlamında Milliyetçi Hareket Partisi 5, 6, 7 aday gibi bir adaylık yarışında. Bu kadar yetkilerin genel merkezlere yüklendiği ve siyasi partiler kanunu ve seçim sisteminin yıllardan bu yana değiştirilmediği Türkiye’de, Milliyetçi Hareket Partisinin iradesine sahip çıkan delegeleri bu aşamalardan geçerek, bir örnek teşkil edecek bir dönemi ortaya koyuyorlar. Bu yönde hiç kimse kimseyi kırmadan dökmeden, herkesin fikirlerinin ortaya koyalabildiği bir demokratik mücadeleyi izliyor. Bu da Türk Siyasi, demokratik ölçülerinin ilerlemesine sebebiyet veriyor. Bu yönüyle MHP’nin yaşadığı bu durumu, demokrasi açısından önemli bir aşama olarak görüyorum” dedi.
“Türkiye’de İktidar Olabilecek Hedefler Ortaya Konulması Zarurettir”…
Asım Başaran, kendinin değişim için ilk başta imza veren üst kurul delegelerinden birisi olduğunun altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu içine sindiremeyip Türkiye’de mutlaka iktidara alternatif güçlü bir muhalefetin olması, hatta partimizin, ülkemizin yaşadığı bu kadar saldırıya rağmen Türkiye’de iktidar olabilecek hedefler ortaya koymasının zaruret olduğuna inanan bir delegeyim. Bu yönüyle Türkiye’de hedefleriyle, programıyla Türkiye’nin şu anda yaşadığı dış politika, asayiş, terör sorunlarıyla, ekonomik sorunlarıyla, tarım politikalarıyla bir bütün halinde yeniden kendine hedefler koyarak, o programı takip ederek coğrafyada hak ettiği yere gelebilecek bir mücadele ortaya koyması lazım. Milliyetçi Hareket Partisi misyon itibariyle tarihten bu yana hep ülke zora girdiğinde bu insiyatifi almış ve ülkenin selametini rayına oturtmuş bir siyasi misyondan geliyor. Bu misyonunu gereği de Milliyetçi Hareket Partisi 10 Temmuz’da kendine yakışır kurultayı yapacak ve Türkiye’nin milli bütünlüğünü, anayasasını demokrasisini yerine oturtabilecek yegane, en kuvvetli ihtimali ve potansiyeli taşıyan parti olarak Türk siyasi hayatında yerini alıyor ve mücadelesini sürdürüyor. 10 Temmuz’da yaşayacağımız kurultay önce Milliyetçi Hareket Partisi’ne sonra da Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum eski ilçe başkanı Asım Başaran Oktay Vural’ın istifası ile ilgili kararın olumlu olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Sayın Oktay Vural kendi şahsi bir karar vermiştir. Bu da kendisinin Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu kendi adına bana göre doğru bir karar vermiştir. O kararın da ileriki günlerde ne şekilde sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz. Bize göre olumlu bir karar vermiştir” dedi.

Başaran, Meral Akşener’in merkez yürütme kurulunda oluşturacağı listesinin yarısının kadın olacağını ifade etmesinin Türk Demokrasisi ve MHP açısından olumlu bir gelişme olduğuna vurgu yaparak konuşmasını şöyle tamamladı: “Türkiye’nin kadın erkek nüfusuna baktığımızda kadın nüfusu az bir yüzdeyle daha fazla. Eşitliğin sağlanması açısından, temsilin eşit olabilmesi açısından kadınların en az erkekler kadar siyasette yer almasını önemsiyoruz. Bunu Milliyetçi Hareket Partisi’nin eksiklerinden biri olarak görüyoruz. Bir kadın genel başkan adayı olan sayın Meral Akşener de merkez yürütme kurulunda oluşturacağı listesinin yarısının kadın olacağını ifade ediyor. Bu da demokrasi açısından ve partimiz açısından önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.