Bodrum Gündem

İFTARIN GÜNDEMİ; TERÖR, EKONOMİK KRİZ, TURİZM ve TOKİ…

ak parti iftar programı (2)

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı Bodrum’da bir iftar programı düzenlendi. Oruçların açılmasının ardından yapılan konuşmalarda; terör, ekonomik kriz, kötü giden turizm sezonu ve TOKİ konularında görüşler dile getirilirken, Ramazan’dan sonra  “2023’e giderken Muğla Ekonomisi” konulu bir sempozyum düzenleneceğinin bilgisi verildi.

Bodrum Gündem Haber 

Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp’in ev sahipliğinde Bodrum pazar yerinde gerçekleşen iftar programına AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Oğuz Şahin, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetliler ve partililer katıldı.

ak parti iftar programı (1)DEMİRALP; “BİZİ ASLA BÖLEMEYECEKLER…”

Dualarla açılan orucun ardından bir konuşma yapan Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, son günlerde terör olaylarında yitirdiğimiz şehitlerimize de vurgu yaparak; “Zor günlerden geçiyoruz. Şehit haberleri yüreklerimizi dağlıyor. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bugünleri de atlatacağımıza olan inancım tam. Asla bizi bölmelerine, parçalamalarına müsaade etmeyeceğiz. Yakınlaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

ak parti iftar programı (6)METE: “HAİNLER RAMAZANDA BİLE İŞ BAŞINDA…”

Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin de gündeminde terör vardı. Mete Ramazan ayında bile teröristlerin akla gelmeyecek hainliklerle işbaşında olduğunu kaydederek; “Derler ki; Ramazan ayında şeytanlar bile zincire vurulur. Ramazan ayında şeytanın bile aklına gelmeyen hainlikleri düzenleyenler işbaşındalar. Ama bunlar bizim birliğimize beraberliğimize, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, kardeşlik hukukumuza asla zarar verebilecek eylemler değiller. Bir Çin atasözünün söylediği gibi; insanın belini kırmayan darbeler onu güçlendirir. Bunlar bizim birliğimizi, beraberliğimizi daha fazla güçlendirecek, vatanımıza milletimize karşı, çok daha sorumlu hale getirebilecek eylemler. İnanıyorum ki hükumetimiz, devletimiz de bunun üstesinden gelecektir ve yakın gelecek çok daha iyi olacaktır” dedi.

ak parti iftar programı (4)2023’E GİDERKEN MUĞLA EKONOMİSİ SEMPOZYUMU YAPILACAK…

Ramazan ayının ardından bakanların da katılımıyla, Muğla’nın ekonomik sorunlarının masaya yatırıldığı “2023’e giderken Muğla Ekonomisi” adlı bir sempozyum düzenleyeceklerinin bilgisini veren Mete; “Ekonomik olarak da sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bunun bilincindeyiz. Dün Muğla’ya sayın Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ile beraberdik. Kendisine Muğla’mıza verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ramazan ayından hemen sonra Muğla’da 2023’e giderken Muğla Ekonomisi diye bir sempozyum hazırlamayı ve bu sempozyumda madencilikten, turizmden, tarım ve hayvancılıktan sorumlu bakanlarımızı da davet ederek Muğla’yı masa üstüne yatırmayı ve sorunlara hedefleyen bir çalışma yapma sözünü aldık. Yine yakın zamanda özellikle bir turizmci olan sayın milletvekilimiz Hasan Beyle beraber Turizm Bakanımız ile bir görüşme yapıp, bölgenin ve turizmin sorunlarını da kendisine bir rapor olarak sunacağız. Hükumetimiz yakında çıkarılması planlanan destek paketinde özellikle turizm sektörünü biraz daha rahatlatacak bazı planlar ve eylemler üzerinde çalışıyor” diye konuştu.

ak parti iftar programı (5)ÖZYER: “İSLAM DÜNYASI BÜYÜK SIKINTILAR İÇERİSİNDE…”

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer’de bölgemizde de, dünyada da büyük bir sıkıntı olduğunu ifade ederek, her şeye karşın Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini söyledi; Özyer; “İslam dünyası büyük sıkıntılar içerisinde. Ülkemiz de aynı sıkıntılardan nasibini alıyor. Dünyadaki büyük egemen güçler bölgemizi sömürmek ve kendi çıkarları için bölgemizi ne yazık ki ateşe atmaktan çekinmiyorlar. Suriye’deki Iraktaki yaşanan dramları görüyoruz. Eğer bizler de barış içinde yaşamak istiyorsak yapacağımız tek şey, birlik ve beraberlik içinde olmak, daha fazla çalışmak. Bugün dünya krizlerle karşılaşırken Türkiye krizlerden etkilenmedi. Dünya küçülürken Türkiye büyümesini devam ettiriyor” dedi.

ak parti iftar programı (12)ÖZYER; “BODRUM MİMARİSİNE UYGUN ŞEKİLDE TOKİ’LER YAPILACAK…”

Konuşmasında Bodrum’da son ayların en çok tartışılan konularından biri olan TOKİ projelerine de değinen Özyer “Hiçbir endişeniz olmasın. Bodrum mimarisine uygun şekilde TOKİ’ler yapılacak.” dedi. Özyer şöyle konuştu; “Bodrum Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldı, inşaatına başlandı. Milas inşallah önümüzdeki günlerde başlayacak. Milli emlaktan TOKİ Genel Müdürlüğü’nde yazı imzalandı gitti, Bodrum’da inşallah TOKİ’yi de en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bazı çevreler TOKİ’ye karşı çıkıyorlar. Hiçbir endişeniz olmasın. Bodrum mimarisine uygun şekilde TOKİ’ler yapılacak. Hepiniz biliyorsunuz Bodrum’da ihtiyaç fazla, hatta bürokraside, memuriyette Bodrum neredeyse bir sürgün yeri oldu. Memurlar Bodrum’a tayin olduğunda buranın kiraları yüksek olduğu için, hayat pahalı olduğu için gelmek istemiyorlar. TOKİ aslında Bodrum’a ihtiyaç.” dedi.

ak parti iftar programı (10)ÖZYER: “BU TURİZMİN KENDİ KRİZİ DEĞİL…” 

Turizm sektörünü bu sezon yaşadığı sıkıntılara da değinen AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, bu krizin sektörün kendi krizi olmadığını, terörden ve bölgesel konjonktürden kaynaklanan bir sıkıntı olduğunun altını çizdi. Hükumetin önümüzdeki günler de bir destek paketi daha açıklayacağının bilgisini veren Özyer; “Hükumetimiz önümüzdeki günlerde inşallah bir turizm destek paketi daha açıklayacak. Zaten İŞKUR Müdürlüğümüz bütün turizmcilere gereken desteği veriyor. Şu anda verdiği destek 34 milyon lirayı geçti. Aşağı yukarı 5 bine yakın turizmde istihdam edilen personelin maaşı ve sigortası İŞKUR tarafından ödeniyor. Hükumetimiz her türlü tedbiri alıyor. Ondan hiçbir endişeniz olmasın” diye konuştu.
Özyer konuşmasını “İnşallah bu Ramazan ayı hürmetine bütün coğrafyamıza barış gelir. Akıl ve vicdan hakim olur.” diyerek tamamladı.
İftar programında yapılan sema gösterisi ise ilgiyle izlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.