Bodrum Gündem

BODRUM AHALİSİ İSYANDA…

 aydem yolları kazdı ahali isyanda (5)
Bodrum’un neredeyse her bölgesinde altyapı çalışmalarının zamanlamalarının yanlış planlanmasından dolayı yurttaşlar tepkilerini dile getirirken, mağduriyetlerinin de bir an önce giderilmesini talep ediyorlar. AYDEM’in yaz sezonun başladığı dönemde hemen her yeri kazması ve çalışmaların da yavaş ilerlemesi yurttaşları isyan noktasına getirdi. 
Bodrum Gündem Haber
Yalıkavak Mahallesi Yukarı Gökçebel Mevkii’nde altyapı çalışmaları için Haziran başında kazılan yollar da bölgede ikamet eden vatandaşların tepkisini çekiyor. Kötü geçen sezon nedeni ile oldukça gergin olan esnaf ise çalışmaların uzamasından kaynaklı iyice mağdur durumda.
Bölgede yaklaşık iki haftadır sürdürülen elektrik hatlarını yer altına alma çalışması nedeniyle mahallenin kimi bölgeleri araç trafiğine tamamen kapanırken, kimi kısımlarda ise araçlar güçlükle ilerleyebiliyor.
aydem yolları kazdı ahali isyanda (3)Bölge sakinlerinden bazılarının araçlarının evlerinin önünde mahsur kaldığı iddia edilirken, bölgeye sefer yapan minibüslerin ise mahallenin büyük bölümüne giremediği ifade ediliyor.
Yaklaşık iki hafta önce başlatılan ve halen devam eden çalışmaların yapıldığı mahallenin sakinleri herhangi olumsuz bir durumda mahallenin kimi kısımlarına ambulans, itfaiye ve kolluk kuvvetleri gibi ekiplerin bile giremeyeceğine dikkat çekiyor. Bodrum’un en yeşil alanlarından biri olan söz konusu bölgede bir yangın çıkması durumunda, haklı olarak itfaiyenin yangına nasıl müdahale edilecek diye soruyorlar.
Kimi vatandaşlar evlerine içme suyu getirtemediklerini, alışveriş yaptıklarında ise alışveriş torbalarını yaklaşık bir buçuk kilometre taşımak durumunda kaldıklarını anlatıyor. Yaz aylarında bölgeye gelen kimi yazlıkçıların ise bu sorun nedeniyle bu yaz gelmeyi düşünmedikleri ifade ediliyor.
aydem yolları kazdı ahali isyanda (2)Aydem yetkililerinin çalışmaları üç gün içerisinde kısmen bitireceği ve çukurları kapatacağı bilgisini verirken, bozulan kısımların ne zaman asfaltlanacağı ise muamma.
Altyapı çalışmaları nedeniyle benzer manzaralarla Yarımada’nın neredeyse her köşesinde karşılaşılırken, özellikle turizm hareketinin başladığı bu aylara kadar uzayan çalışmalar Bodrum’un en önemli ekonomik girdi sağladığı sektöre de büyük zarar veriyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.