Bodrum Gündem

BAŞKAN YARDIMCILARI ÇALIŞMALARINI ANLATTI

taner uslu ve ismail altındağ haziran basın açıklaması (9)

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ve İsmail Altındağ uzun bir süredir ara verilen Bodrum belediyesi Basın Bilgilendirme toplantısı yaparak son birkaç ay içinde gerçekleştirilen çalışmaları basın mensupları ile paylaştı. Uslu ve Altındağ bilgilendirmenin ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ve İsmail Altındağ tarafından birkaç aydan bu yana yapılamayan, kamuoyunu basın aracılığı ile bilgilendirme toplantısı Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum-Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt ve ekibi ile Fen İşleri Müdürü Onur Çandar’ın da hazır bulunduğu toplantıya ulusal ve Bodrum yerel basınının temsilcileri katıldı.

taner uslu ve ismail altındağ haziran basın açıklaması (7)ŞEFFAF BELEDİYECİLİK GEREĞİ BİLGİLENDİRME…

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu açıklamalarına, şu sözler ile başladı; Bodrum yarımadamızı yeni turizm sezonuna hazırlamak için yaşadığımız yoğun iş temposu sebebiyle bu toplantımızı biraz gecikmeli gerçekleştirmemizden dolayı sizlerden özür diliyoruz. Göreve geldiği ilk gün Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon’un sözünü verdiği gibi şeffaf bir belediyeciliğin gereği olarak sizleri bilgilendirmeye ve yaptığımız çalışmaları anlatmaya devam edeceğiz.”

Uslu önceki gün İstanbul Atatürk Havalimanında meydana gelen terör saldırısını kınayarak başladı. Uslu, bir daha bu tür olayları yaşamamamız dileğinde bulundu.

taner uslu ve ismail altındağ haziran basın açıklaması (4)DAHA İYİ HİZMET İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ…

“Turizm sezonunda belediyemizin yaptığı çalışmalar son hızla devam ediyor.” Diyerek açıklamalarını sürdüren Taner Uslu şunları söyledi; “Tatilini Bodrum’da geçiren ve geçirecek olan yerli ve yabancı misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek için tüm ekiplerimiz, gece-gündüz çalışarak aksaklıkları gideriyor.”

Başkan Mehmet Kocadon’un, BOTAV ile birlikte, yurt içi ve yurt dışında turizmciler ile birlikte birçok fuara katılarak, tanıtım çalışmalarını gerçekleştirmekte olduğunu, bu çalışmaların da olumlu anlamda geri dönüşümleri olduğunu kaydeden Uslu şunları söyledi; “Yine, Bodrum tanıtım çalışmaları kapsamında çeşitli medya organlarından turizm seyahat gazeteci ve yazarları, sosyal medya fenomenleri, internet bloggerları ve seyahat acentesi temsilcilerinden oluşan yüzlerce yabancı uyruklu misafirleri, iki ay boyunca Bodrum’da Başkanımız Mehmet Kocadon’un çabalarıyla ağırladık. Almanya’nın Berlin ve Hamburg şehirleriyle Bodrum arası karşılıklı başlayan tarifeli direkt uçuşlar, haftada iki kez olmak üzere Mayıs ayından Ekim sonuna kadar sürecek. Ayrıca Ukrayna’nın başkenti Kiev’den Bodrum’a da haftada iki gün karşılıklı uçuşlar başladı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Yunanistan’ın Kos Adası Belediye Başkanı George Kritsis, karşılıklı ziyaretler yaparak 2016 yılı turizm sezonunda Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği ile ortaklaşa düzenlenebilecek kültür ve sanat etkinlikleri konularında fikir alışverişlerinde bulundu. Karşılık ziyaretler devam ediyor.”

taner uslu ve ismail altındağ haziran basın açıklaması (11)300 PERSONEL İLE 10 BİN KİŞİYE KALİTELİ HİZMET VERİLİYOR…

Bodrum belediyesi Başkan Yardımcısı Uslu Bodrum Belediye A.Ş.’ye ait kafelerin çalışmaları ile ilgili bilgileri de kamuoyu ile şu şekilde paylaştı; “Bodrum Belediye A.Ş.’ye ait yarımadada bulunan toplam 18 kafede günde 300 personel ile yaklaşık 10 bin kişiye kaliteli hizmet sunuluyor. Önümüzdeki günlerde Ortakent Yahşi’deki kafemiz de faaliyete geçecek.”

6 AYDA 53 KÜLTÜR ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ…

Bodrum’daki sanatsal ve kültürel faaliyetlerin de yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Uslu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 7 festival, 8 şenlik, 11 seminer, konferans, 10 konser, 7 tiyatro, 10 açılış, kokteyl, yemek, gösteri, toplantı olmak üzere toplam 53 adet etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Çeşitli gerekçelerle yardıma ihtiyaç duyan kadınlar için, Bodrum Belediyesi ve hayırsever bir vatandaşın işbirliği ile “Bodrum Kadın Konuk Evi” projesi kapsamındaki çalışmalar başlatıldığının bilgisini de veren Uslu, ayrıca Huzurevi projesi içinde çalışılmakta olduğunu kaydetti.

taner uslu ve ismail altındağ haziran basın açıklaması (2)344 DEFİN, 449 NİKAH İŞLEMİ YAPILDI…

Çözüm Merkezi’ne 3 bin 568 şikâyet geldiğini ve bu şikâyetlerin 2 bin 648 adedi çözüme ulaştırılarak geri dönüşleri sağlandığını, kalan şikâyetlerin de değerlendirmeye alındığını söyleyen Uslu, “Cenaze Hizmetleri Birimi olarak toplam 344 defin, 76 nakil yapılmış, ayrıca toplam 20 bin civarında ikram hazırlanmıştır.” dedi.  Uslu Yazı İşleri Müdürlüğünce toplam 449 adet nikâh akdi gerçekleştirilirken, toplam 39 adet Evlenme İzin Belgesi düzenlendiğini de sözlerine ekledi.

DENİZDEN 2015’DE 10 TON, 2016’da 5 TON ATIK TOPLANDI…

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” geçen sene Bodrum’un koylarında 10 bin kilograma yakın çöp çıkmışken, bu sene bu oran 5 bin 5 yüz kilograma kadar düştüğüne dikkat çeken Taner Uslu “Bu sosyal projelerin güzel bir örnek olduğunu da işte burada rakamlarla görüyoruz.” dedi.

taner uslu ve ismail altındağ haziran basın açıklaması (3)296 HABER YAPILIRKEN, 270 ADET İŞYERİ AÇMA RUHSATI VERİLMİŞ…

Taner Uslu, Bodrum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kutlama, bilgilendirme gibi çeşitli nedenlerle 4milyon 467 bin 598 mesaj gönderildiğini, basın grubunun ise 27 Haziran 2016 itibariyle toplamda, 92 bin 243 fotoğraf çekilirken 296  haber ve 583 video hazırlandığının bilgisini de gazeteciler ile paylaştı.

“İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ocak-haziran ayları içerisinde 30 yıkım kararı alınıp yıkım gerçekleşirken Kentsel Dönüşüm amaçlı Mumcular’da belediyeye ait 7 binanın da yıkımı gerçekleşmiştir.” Diyen Taner Uslu 32. madde gereği 17 yıkım kararı daha alındığını, ancak yıkım durdurulma kararı bulunduğunu söyledi.

Uslu “Son altı ayda toplam 706 imar durumu ve toplam 230 imar uygulaması düzenlenmiştir. Ayrıca yapı kontrol tarafından 686 iskân ve 1515 ruhsat başvurusu, resmi olarak 750 adet işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı için yapılan müracaatlar değerlendirilmiş,  270 adet işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ruhsat güncellemesi yapılmıştır.” dedi.

GELİRLERDE  % 5 ARTIŞ VAR…

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu “İlk 6 aylık bütçe gelirleri gerçekleşme rakamlarına bakıldığında 2015 yılına göre 2016 yılında ilk altı ayda gelirlerimizde %5 artış olduğu görülmektedir. Bakanlık tarafından yayınlanan borçlu belediyeler listesinde Bodrum Belediyesi’nin adı bulunmamaktadır.” dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmaları ile ilgili oldukça uzun bir çalışma listesi olduğuna dikkat çeken Taner Uslu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 222.276 adet mevsimlik bitki, 28.998 adet çalı grubu bitki, 1.152 adet ağaç dikimi yapıldı. 6.286 adet palmiye, hurma ağacı ve yeşil yapraklı ağaç; 1.835 adet çalı grubu budaması yapıldığının bilgisini verdi. Uslu Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmaları ile ilgili “Yarımada genelindeki mahallelere ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda çocuk parkı malzemeleri ile spor aletlerinin montajı yapıldı.” diyerek yapılan çalışmaların detaylarının çok uzun olması nedeni ile burada okuyamayacağını sözlerine ekledi.

taner uslu ve ismail altındağ haziran basın açıklaması (5)SAATTE 10 TON ASFALT ÜRETİLECEK…

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Uslu; Fen İşleri Müdürlüğü, belki de belediyemizin en yoğun çalışıp, en çok eleştirilen birimi. O yüzden en sona bıraktım.”  diyerek, 2016 yılı Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yatırımları arasında bulunan saatte 100 Ton Üretim Kapasiteli Asfalt Plenti ve 250-400 Ton Kapasiteli Mekanik Plent, Çekici Tır, Lowbed (Tır Dorsesi) ve Finisher (Asfalt Serici) alımları gerçekleştirildiğinin bilgisini verdi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADILAR…

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, bilgilendirmelerin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Özellikle Bodrum merkezde, Karaova bölgesinde ve Yalıçiftlik bölgesinde yaşanan su sorununun çözümü ile ilgili MUSKİ’nin çalışmalarını sürdürdüğünü, suyun debisin az olması nedeni ile yaşanan bu sorunun en kısa sürede çözülmesi için yoğun çaba harcandığını söyledi.

Basında yer alan yollar, çocuk bahçelerinde bulunan trafolar, Gündoğan Küçükbük Çetirge Burnunda bir inşaat firmasının 32 dönüm deniz dolgusu yapması, sahte inşaat ruhsatı ile bina yapılması gibi bir çok konudaki sorular Uslu ve Altındağ tarafından yanıtlandı.

Yorumlar

  1. Fikret Karataş dedi ki:

    Basın toplantısı iyi de katılım kısır. Neden ? Demek ki savsaklamak ilgiyi yok ediyor.
    Dinleyenler söylenenleri yadırgamış gibi. Sevgili Altındağ da pek mutlu görünmüyor sanki.
    Bunca asfalt ile dökülen bunca yol nerede?Adrese özel hizmet gündemde mi?
    kaç kaçak yıkıldı.Yıkılmalar adil de onlar yıkılırken dikilen yeni kaçaklar yıkılanın kaç katı.Bunlar sorulunca yanıt alınamadığından biz de örnek gösterip BİMER e sorduk. Yanıt alınca bilgi vermeyenlere söyleriz.
    Bilgi verenler verdikleri bilgiden kendileri de tatmin oldu mu acaba?Öğrenmek isteriz doğrusu.
    Kocadon’un ilk beş yılındaki CHP meclis grup sözcüsünün görev heyecanını yerini sıkıntı almış gibi görünüyor. Onlarca kez Başkanımız lafı kesin olarak baskın (dominant) hale gelmiş.
    Hazırlanmadan yönetim erki kazananlar Bay kuşlarca hep rahatsız edilirler.
    Hayırlı olsun.