Bodrum Gündem

BODRUMLU ÖĞRETMENLER ORGANLARINI BAĞIŞLADI

BODRUMLU ÖĞRETMENLER ORGANLARINI BAĞIŞLADI
30.06.2016
0
A+
A-

ORGAN BAĞIŞI ÖĞRETMENLEROkulların kapanmasının ardından haziran ayının son iki haftası mesleki çalışmalar gerçekleştiren öğretmenler, organ bağışında bulundular. Bodrum Devlet Hastanesi yetkilileri tarafından kültür merkezinde açılan stantta gün içinde yaklaşık 100 öğretmen organlarını bağışladı.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından BODTO konferans salonunda gerçekleştirilen “Organ Bağışı, Ulusal Güvenli Kan Temini ve Kök Hücre Bağışı” konulu toplantının ardından bugün de Herodot Kültür Merkezi’nde mesleki çalışmalara katılan öğretmenlere yönelik organ bağışı standı açıldı. Kampanyaya yoğun ilgi gösteren öğretmenler organ bağışı için adeta sıraya girdiler. Kampanyayı yürüten Bodrum Devlet Hastanesi yetkilileri, öğretmenlerin yoğun ilgisi nedeniyle formların yetmediğini söyledi.
Organlarını bağışlayan Ayşegül Sevim-Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Camcıoğlu böbrek yetmezliği nedeniyle bir aile ferdini kaybettiğini belirterek şöyle konuştu:  “Organ bağışında bulunulması gerektiğini düşünüyorum. Organ bağışında bulunduğum için de çok mutluyum. Bununla ilgili mağduriyetler yaşamış bir ailenin çocuğu olarak çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tüm öğretmen arkadaşlarım ve vatandaşların hassasiyetle üzerinde durması gereken konulardan biri. Bunda emek veren ve bağışta bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ailemden birini böbrek yetmezliği nedeniyle kaybettim. İnsanın başına gelince anlaşılacak bir şey. Kapı kapı gezdiğinizde herkesin gözünün içine bakıp, umutla arayış içinde olduğunuzda bunu görüyorsunuz” dedi.
Mahinur-Cemal Uslu Ortaokulu’nda okul öncesi öğretmeni olan Elif Çavdar da “benim organlarımın başka birine hayat vermesi güzel bir şey olur. İnşallah öyle bir şey olursa bir can kurtarmak muhteşem bir şey olur. Organ bağışı üniversiteden beri düşündüğüm bir konuydu. Şimdi ayağıma gelince bağışladım” ifadelerini kullandı.
Organlarını bağışlayan bir başka öğretmen Ayşe Sezer ise şöyle konuştu:  “Her insanın bunu yapması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi bir ihtiyaç, bir sürü can gidiyor. Toprak olacağına işe yarasın. Ben uzun süreden beri düşünüyordum fakat bir türlü fırsat bulamıyordum. Fırsat ayağıma geldi, bütün organlarımı bağışladım” dedi.
Kampanya hakkında bilgiler veren Bodrum Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Selma Kavak, öğretmenlerin organ bağışı konusundaki duyarlılığından memnun olduklarını anlatarak şöyle konuştu:  “Dün Ticaret Odası’nda organ bağışı ile ilgili bir toplantı yapılmıştı. Orada en zor organ bağışında bulunan meslek grubunun öğretmenler olduğu söylenmişti. Fakat şu an Bodrum’un öğretmenleri bunu yalanladı. Bu işin prosedürünü öğrenerek bağışta bulundular. Formlarımız bitti yeni formlar almaya gittik. Öğretmenler adeta kuyruğa girdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 45 dakikada 50’nin üzerinde öğretmen kan bağışında bulundu, ve bulunmaya da devam ediyorlar” diye konuştu. –

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.