Bodrum Gündem

8 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ…

bodrum belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı (8)

Bodrum Belediye Meclisinin 2016 Yılı Temmuz ayı olağan toplantısı Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde dört gündem maddesi ve CHP’lilerin verdiği dört önergenin de gündeme alınması ile toplam sekiz gündem maddesi görüşüldü. MHP’li Paşalı “Camileri dilenciler sarmış, bir zahmet zabıtayı görevlendiriverin” dedi. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 

Bodrum Belediye Meclisinin 2016 Yılı Temmuz ayı olağan toplantısı 4 gündem maddesi ile toplandı. Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon toplantının açılışında, 4 gündem maddesi olduğunu ve Bodrum Kent Konseyi tarafından gündeme alınması için bir önergesi olduğunun bilgisini verdi.  Bodrum Kent Konseyinin Yarımada’nın bazı bölgelerine konulması öngörülen 5 adet Rüzgar Elektrik Santrali ile ilgili Bodrum Belediyesi tarafından bir mücadele programı oluşturulması talebi ile ilgili önergesinin gündeme alınması ile ilgili oylama yapıldı ve oy birliği ile kabul edildi. Diğer üç önergede yine oy birliği ile kabul edilerek gündeme alındı.

Başkan Kocadon gündem maddelerinin görülmesine başlanmadan geçtiğimiz günlerde İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Dünyanın başına bela olan terör ülkemizi bir defa daha vurdu. Bundan sonra yapmamız gereken, çok önemli kararlar almamız lazım. Bunlardan bir tanesi de; artık siyasi partiler, özellikle milletvekillerimiz, parti ayrımı yapmadan, birbirleri ile kucaklaşmaları lazım. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Yerele baktığımızda biz de el ele tutuşup birlik beraberlik içinde olmalıyız. Özellikle bölgemizin birinci geçim kaynağı olan turizme vurulan darbeden dolayı, Bodrum’da da sıkıntılar yaşanıyor.”

bodrum belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı (2)Başkan Kocadon birlik beraberlik içinde olarak sıkıntıları çözmeye çalışacaklarını vurgulayarak, Bodrum’dan tüm ülkeye örnek olunacağını söyledi.

Başkanın bu konuşmasından sonra söz alan MHP’li Mustafa Paşalı da “Birliğin olduğu yerde Rahmet, ayrılığın olduğu yerde de azap vardır.” Dedikten sonra şöyle devam etti; “Biraz önce Cuma namazında bütün dilenciler cami önündeydi. Bununla ilgili zabıtamız bir tedbir alabilir ise iyi olur. Çünkü çok kötü bir görüntü vardı.”

bodrum belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı (3)Başkan Kocadon’da bu eleştiri üzerine, Bayram da ve sonrasında emniyet ve zabıtanın bu konu ile ilgili çalışma yapacaklarını söyledi.

Daha sonra gündem maddeleri görüşüldü. 4.gündem maddesinde yer alan bütçe ile ilgili konu haricindeki bütün maddeler oy birliği ile kabul edilirken, önergeler de görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.