Bodrum Gündem

CHP’Lİ KADINLAR İMAMLARIN RESMİ NİKAH KIYMA YETKİSİNE KARŞI ÇIKTILAR…

CHP’Lİ KADINLAR İMAMLARIN RESMİ NİKAH KIYMA YETKİSİNE KARŞI ÇIKTILAR…

 chp kadın kolları başkanı emel çakaloğlu ve üyeler (11)

CHP Bodrum Kadın Kolları muhtarlara ve müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptılar. CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu “CHP’li kadınlar olarak sormak istiyoruz: Türkiye’nin tek sorunu muhtarlara ve müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesi midir?” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve üyelerin katılımı ile ilçe binasında muhtarlara ve müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.  CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Çakaloğlu basın açıklamasına, geçtiğimiz gün Atatürk Hava Limanı Dış Hatlarda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden yurttaşlara Allah’tan Rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek başladı. Çakaloğlu “Bu topraklarda her türlü teröre karşı olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz.” Diyerek şöyle devam etti;

“Terörü bitiremeyenler, gençleri, akademisyenleri, öğrencileri, kadınları kendine düşman görenler, 8 Mart’ta kadınları saçından sürükleyenler, gazetecileri, kadınları hapse atanlar, ama IŞİD’lileri, Ebu Hanzala’yı tahliye edenler hiç yapılacak iş kalmamış gibi bir de nikâhı kimin kıyacağı ile uğraşmaya başladılar! Kadını öncelemeyen bu zihniyet, kadınların ve çocukların haklarını yok sayıyor. “Sıcak aile” söylemi altında sosyal hayatı dini referanslara göre dizayn etmeyi kendisine görev ediniyor.  CHP’li kadınlar olarak sormak istiyoruz: Türkiye’nin tek sorunu muhtarlara ve müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesi midir?”

chp kadın kolları başkanı emel çakaloğlu ve üyeler (7)TÜRKİYE’NİN TEK DİN ESASLI YÖNETİLMESİ AMACININGÖSTERGESİ…

“Tüm bu olanlar artık bizi şaşırmadıklarını ifade ederek, kadınlar nikâh kıydırmak istediklerinde nikâh memuruna mı ulaşamamışlardır?” diye soran Çakaloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Kadınların en önemli sorunu evlenme akdinin müftü ve muhtarlar aracılığıyla çözüme kavuşturulmaması mıdır? Kadınlar ölüyorken, öldürülüyorken, tecavüze uğruyorken, yoksulluk içindeyken, borç batağındayken, emekli olamıyorken, çalışma hakları ellerinden alınıyor, yaşama hakları gasp ediliyorken soruyoruz: ‘Medeni Kanunun kadınlara verdiği haklardan neden rahatsız oldunuz?’ Kaldı ki müftülerin görev tanımı ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bu söylem Türkiye’nin tek din esaslı yönetilmesi amacının önemli bir ifadesi, gericiliğe bu topraklarda yer açılması gayretinin bir göstergesidir.”

chp kadın kolları başkanı emel çakaloğlu ve üyeler (5)EN ÇOK KADINLAR ve KIZ ÇOCUKLARI ETKİLENECEK…

İmamlara verilecek resmi nikâh kıyma yetkisi, medeni haklar açısından yapılacak bütüncül değişikliklerin ilk adımı olduğunun iddia edildiği açıklamada, bu yolla sosyal hayatın dini kurallara göre yeniden dizayn edilmesi projesi olduğu ve bundan en fazla kadınların ve kız çocuklarının etkileyeceği ifade edildi.

Çakaloğlu, müftülerin nikâh kıymasının, çocuk gelinlerin artmasına neden olacağını kaydederek açıklamasını şöyle sürdürdü; Kısaca; bu uygulama kadını eşit vatandaşlık haklarından mahrum etme uygulamasıdır. Bizler bu zihniyeti çok iyi biliyoruz. “Devrim” olarak nitelenen bu söylem, AKP’nin gerici, kadın düşmanı zihniyetinin ve toplumu dini kurallara göre yeniden dizayn etme projesinin bir parçasıdır.”

chp kadın kolları başkanı emel çakaloğlu ve üyeler (1)KADINLAR DİRENİŞİN ÖN SAFLARINDADIR…

Kadını yok sayan, kadını eve hapseden, kadını köle yapan bu zihniyetin karşısında dimdik duracaklarını kaydeden CHP Bodrum Kadın kolları Başkanı Emel Çakaoğlu açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi; Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı kadınlar olarak kadınlara yönelen her türlü ‘kapatma sisteminin, eve hapsetmenin, kadını toplumdan dışlayan her tür uygulamanın karşısında olduğumuzu ve AKP’nin karanlığına karşı aydınlık mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz. Cumhuriyet’i dişiyle tırnağıyla var etmiş tüm kadınların mücadele azmiyle de direnmeye devam edeceğiz. Kadınlar direnişin ön saflarındadır ve biliyoruz ki; bugün AKP’nin en büyük korkusu direnen, mücadele eden kadınlardır.”

Basın açıklamasının ardından CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve üyeleri, ihtiyaç sahipleri için hazırladıkları Ramazan paketlerini dağıtmak üzere yola çıktılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.