Bodrum Gündem

KOCADON: ADALET ENİNDE, SONUNDA YERİNİ BULDU…

KOCADON: ADALET ENİNDE, SONUNDA YERİNİ BULDU…
mehmet-kocadon-berat-etti-adalet-yerini-buldu-dedi
2014 yılından bu yana süren Tepecik Kafe davasında 3 ayrı suçtan yargılanan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon beraat etti. Başkan Kocadon “Orası zaten SİT alanıdeğil, dolgu alanıydı. Adalet eninde sonunda yerini buldu” dedi. 
Bodrum Gündem Haber
Tepecik Kafe ile ilgili 2014 yılında bir vatandaşın şikayeti üzerine Mülkiye Müfettişi tarafından yapılan incelemeler sonrasında bir rapor hazırlandı. Bahse konu rapor doğrultusunda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eski İmar Müdürü Haluk Ayti hakkında dava açıldı.
BERAAT KARARI ÇIKTI…
1.Asliye Ceza Mahkemesinde, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet, görevi kötüye kullanmak ve imar kirliliği suçlamasıyla yargılanan Başkan Kocadon hakkında bugün karar duruşması görüldü. Duruşmaya avukatların yanı sıra, İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Turgay Kaya, birimin sorumlusu İnşaat Yüksek Mühendisi Onur Çevik ve diğer teknik ekip katıldı. Mahkeme, Başkan Mehmet Kocadon ve Haluk Ayti’nin üzerine atılı suçlardan beraatine karar verdi.
tepecik kafe yıkıldı tarih oldu (1) ADALET YERİNİ BULDU…
Bodrum Belediye Meclis toplantısı öncesinde görüşünü sorduğumuz Başkan Kocadon, sözkonusu yerin SİT olmadığını, dolgu alanı olduğunu tekrar ederek adaletin eninde sonunda yerini bulduğunu kaydederek  şöyle konuştu; “Tepecik kafenin yıkılmasından dolayı bütün Bodrum halkı gibi bende üzüntülüydüm. İnşallah en kısa zamanda Tepecik halkına uygun bir şeyler yapma gayreti içinde olacağız. Biz daha öncekilerde olduğu gibi, yargının verdiği bütün kararlara saygılıyız. Dedik ki burası SİT değil, dolgu alanı. Ama o arada bir karışıklık olmuş, bilirkişi ile gelen heyet arasında. Ama her zaman adalet yerini buluyor.”
tepecik kafe yeşilleniyor (23)Mayıs ayında sökülen Tepecik kafenin yeri, yeşil alan ve park olarak düzenlendi. Başkan Kocadon önümüzdeki günlerde bu bölgede Tepecik halkı için yeniden bir kafeterya yapıp yapmayacağı ise merak konusu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.