Bodrum Gündem

23 YIL ÖNCE DİRİ DİRİ YAKILDILAR…

04.07.2016
0
A+
A-

2 temmuz anması (2)Bodrum Alevi Bektaşi Derneği tarafından Belediye Meydanında Sivas’ta ki Madımak Otelinde 2 Temmuz 1993’te yakılan canlar için anma töreni düzenlendi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri sırasında gericiler tarafından Madımak Otelinde yakılan 35 can için Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından yapılan etkinliğe başta Bodrum’da yaşayan Alevi vatandaşlar olmak üzere CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP’li belediye meclis üyelerinden Cafer Doğan, Mustafa Saruhan, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Meclis Başkanı Rüştü Tezcan, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği  sözcüsü Figan Erozan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek adına basın açıklamasını yönetim kurulu üyesi Naciye Bayır okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi “ Geçen bu 23 yıl boyunca yüreğimize düşen acı hiç dinmemiş; maalesef bu acıyı dindirmek için gerekenler de yapılmamıştır. Sadece Alevilere karşı değil, insanlığa karşı işlenmiş olan bu insanlık suçu unutturulmaya çalışılmış, arkasındaki zihniyet gerektiği gibi sorgulanmamış, ortaya çıkan katillerin bir kısmı bulunmamış, bulunan katillerle ilgili açılan davalar da zamanaşımına uğratılmıştır.”

Basın açıklamasında özellikle insanlık suçunun hiçbir şekilde zaman aşımına uğrayamayacağının altılı çizilirken dönemim güvenlik güçlerinin, belediye başkanının ve siyasilerinin de gerici kalabalığı engellemek için gerekli güvenlik önlemlerini almadıkları kaydedildi.

Okunan basın açıklamasında bu tür olayların bir daha yaşanmaması adına da unutulmaması gerektiğine vurgu yapılırken, 2 Temmuz 1993 günü yaşananlar insanlık suçu olduğu ve İnsanlık adına; 2 Temmuz 1993 günü evrensel bir anma günü olarak kabul edilmesi gerektiği ifade edildi.

Bodrum Belediye Meydanında gerçekleştirilen 2 Temmuz Sivas Katliamının 23.yıldönümü anma etkinliğinde Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği üyelerinden İlhan Özçelik’in sazı ile çaldığı türküleri eşi Fatoş Özçelik seslendirdi.  Anma Etkinliğinde ayrıca derneğin semah ekibi tarafından 3 gülbenk eşliğinde samah dönüldü.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Bodrum Belediye meydanında saat 19:30’da başlayan etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı. “2 Temmuz Evrensel Anma Günü Olsun”, “Zulme ve zalime karşıyız”, Pir Sultanlar ölümsüzdür”, “Ateşin bile kendinden utandığı gündür 2 Temmuz”, “İnsanlık Suçu unutulamaz” yazılı dövizler taşınırken, Sivas’ta yakılan 35 kişinin fotoğraflarının olduğu pankartlar açıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.