Bodrum Gündem

KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

04.07.2016
0
A+
A-

kabotaj (6)1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle önceki gün düzenlenen birçok etkinlik Bodrum’da renkli anlara sahne oldu.
Bodrum Gündem Haber
Cuma günü sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından, öğleden sonra Kumbahçe Plajında çeşitli yarışmalar düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan yarışmalarda, özellikle çocuklar doyasıya eğlendi. Şehitlerimiz için denize çelenk atma ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un yelken sporcuları da Kumbahçe Sahili’ne optimist ve lazerler ile gelerek kutlamalara katıldılar.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında heryıl yapıldığı gibi denizden tabak çıkarma, yüzme yarışmaları, pancar motorlu balıkçı teknelerin yarışması, halat çekme, deniz güzeli ve yağlı direkten bayrak alma yarışmaları düzenlendi.

Özellikle halat çekme ve yağlı direkten bayrak alma yarışması büyük heyecan yaratırken, dört takımın katıldığı halat çekme yarışmasını Asi Tayfa takımı kazandı. Yağlı direkten bayrak alma yarışmasında ise birinciliği sekiz yıldır kimseye kaptırmayan Mert Dirim, yine rakiplerine şans tanımayarak birkaç denemeden sonra Türk Bayrağı’nı alarak birinci oldu. Her yıl yapılan deniz güzeli yarışmasını ise bu yıl Laçin Yılmaz kazandı.

Yaklaşık 3 saat süren etkinlikler boyunca Kumbahçe Plajına akın eden Bodrumlular, bir Denizcilik ve Kabotaj Bayramını daha coşkuyla kutladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.