Bodrum Gündem

BARIŞ, BİRLİK, BERABERLİK ve BEREKET İÇİN DUALAR EDİLDİ…

BARIŞ, BİRLİK, BERABERLİK ve BEREKET İÇİN DUALAR EDİLDİ…

bayram namazı barış ve kardeşlik (3)

Ramazan Bayramı namazlarını kılmak için Bodrumlular sabahı erken saatlerde camilere akın ettiler. Yarım adanın tamamında camilerin dolduğu, bazı camilerde ise yoğunluktan dolayı cemaatin, cami bahçesine kadar taştığı görüldü.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bayram sabahının erken saatlerinde Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın eden Bodrum ahalisi ve dokuz günlük tatillerini geçirmek üzere Bodrum’a gelen misafirler yarım adanın bütün camilerini doldurdular.

bayram namazı barış ve kardeşlik (5)Bodrum Yarımadasında birçok caminde olduğu gibi, Selçuklu mimarisi ile dikkat çeken sekiz köşeli Konacık Sariye-Saffet Çebi Camii de sabahın erken saatlerinde itibaren bayram namazını kılmak isteyen yurttaşlar tarafından dolduruldu. Bayram namazına gelenler, Bodrum müftüsü tarafından merkezi sistem ile her camide eş zamanlı olarak bayram vaazını dinlediler.
Bayram namazı için camilere giden Bodrum ahalisi bayram namazının ardından tekbirler getirerek dualar ettiler. Yurttaşların ortak dileği savaşların son bulduğu, barış, birlik ve beraberlik içerisinde bir bayram geçirmesi olurken, son dönemde artan terör olaylarının son bulması için dualar edildi.
Diğer taraftan dokuz günlük bayram tatilini geçirmek üzere yurdun dört bir yanından Bodrum’a gelen yüz binlerce tatilci de Ramazan bayramını Bodrum’da karşıladı. Bodrum genelindeki oteller ve ikinci konutlar büyük oranda dolarken, bayramın ilk günü gölgede 37 dereceyi bulan hava sıcaklığından bunalanlar kendilerini sahillere attılar.

bayram namazı barış ve kardeşlik (4)Bodrum’da turistik merkezlerde yaya, ana yollarda ise trafik yoğunluğu da üst seviyeye çıktığından dolayı, yetkililer yurttaşların trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Bayramın ilk günü hava sıcaklığı 37 derece olarak ölçülürken, ikinci günü 35 derece, üçüncü günü ise 33 derece olarak bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.