Bodrum Gündem

ROMANTİK ŞARKILARIN DELİKANLI GRUBU “GRUP GÜNDOĞARKEN” DİBEKLİHAN’DA KONSER VERDİ…

grup gündoğarken dibeklihanda konser (7)

Bodrum’un kültür ve sanat etkinlikleri denildiğinde ilk akla gelen mekânlarından birisi olan Dibeklihan Sanat ve Kültür Köyü’nde bir konser veren Grup Gündoğarken, romantik şarkıları ile izleyenleri geçmişte bir yolculuğa çıkartırken, yeni şarkıları ile coşkulu bir gece yaşattı.  

Bodrum Gündem Haber 

Dibek Sofrasının kendine özgü lezzetlerinin sunulduğu, yemekli konsere ilgi oldukça yoğun oldu. Yaklaşık 150 kişinin izlediği konser öncesi Bodrum ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Gökhan ve Burhan Şeşen, çok dikkat çekici değerlendirmelerde bulundular.

grup gündoğarken dibeklihanda konser (1)Gökhan Şeşen Bodrum sizin için ne ifade ediyor şeklindeki sorumuza şöyle karşılık verdi; “72’den beri Bodrum’a gidip geliyorum. 83’de de Bodrum’da çalışmaya başladık. Mavi Bar’da. Tabi Bodrum için söylenecek çok şey var. Çok güzel bir yer. Evvelden Bodrum’un içi de çok güzeldi. Çok küçük bir köy gibiydi. Şimdi ise Bodrum içi maalesef İstanbul’u aratmıyor. Özellikle yazları çok kalabalık. Trafik keşmekeş. O yüzden biz Bodrum’a geldiğimizde köylerini tercih ediyoruz. Gümüşlük, Gölköy gibi. Bu seferde bayram dolayısı ile geldik. Dibeklihan’da bir konserimiz var. Bir gün önce de Gümüşlük’te vardı. Ama tatile gitmek için, doğrusunu söylemek gerekirse Bodrum’u tercih etmiyorum ben. Karaburun, Antalya Çıralı oluyor.”

Gökhan Şeşen, Dibeklihan için çok özel bir yer olduğunu ve kendilerinin de dördüncü kez geldiklerini ifade ederken, Dibeklihan’ın sanat kokan çok müstesna bir mekân olduğunu söyledi.

grup gündoğarken dibeklihanda konser (9)Burhan Şeşen’de Bodrum için şunları söyledi; “Bodrum’a ilk kez 72 yılında geldim. Öğrenciydim. O zamanki Bodrum ile şimdiki çok çok farklı. Aslında eğlence anlayışı farklılaştı. Kalabalık olmasından ziyade insanların tatil anlayışı değişti. Hatta amcamın bir şarkısında da vardır. Bodrum’dan başka bir şey düşünülmez Bodrum’da diye. Ama Bodrum’dan başka her şey düşünülüyor Bodrum’da.”

Burhan Şeşen’de Dibeklihan’ın çok özel bir mekân olduğunu ve sahiplerinin de sanata ve estetiğe çok meraklı insanlar olduğunu kaydederken, severek geldikleri birkaç yerden birisi olduğunu söyledi.

Grup Gündoğarken gece boyunca İlhan, Burhan, Gökhan Şeşen imzalı şarkıların söylediler. Hemen her şarkıda geceye katılanlar gruba eşlik ederken, romantik şarkılar eşliğinde adeta geçmişe bir yolculuk yaptılar.

Çok özel sanat etkinlikleri ve konserlerin düzenlendiği Dibeklihan’da 9 Temmuz Cumartesi gecesi saat 21:30’da da Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin Müzikli Şiir Gecesi gerçekleştirilecek.

grup gündoğarken dibeklihanda konser (8)ROMANTİK ŞARKILARIN DELİKANLI GRUBU; GRUP GÜNDOĞARKEN…

Amca İlhan ile yeğenleri Burhan ve Gökhan Şeşen tarafından 1982 yılında kurulan grup,  1989 yılında Levent Kırca Oya-Başar ikilisi ile özdeşleşen “Olacak O Kadar” adlı komedi programının jeneriğini yaptı ve grup üyeleri programda birkaç kez konuk oyuncu olarak bulundu.

1986 yılında hala dillerden düşmeyen ve klasikler arasında yer alan “Bir Yaz Daha Bitiyor” adlı ilk albümleri  çıktı. Bu albüm özellikle “Bir Yaz Daha Bitiyor”, “Sen Benim Şarkılarımsın” ve “Sarmaş Dolaş” şarkılarıyla beğeni topladı. 1989 yılında Bir Günlük Aşk adlı albümde yer çıktı. Bu albümde Bahar OldumHayallerimi BırakGüneş Buluta Girdi ve Yol Aldım Sevdalardan şarkıları çok beğenildi. Grup Gündoğarken asıl çıkışını 1992’de çıkan Ankara’dan Abim Geldi albümüyle yaparken, albümden Gibi GibiyimBeni Aldatma ve albüme ismini veren Ankara’dan Abim Geldi şarkıları hala dillerden düşmedi.

1994 yılında topluluk üyeleri birlikte müzik yapmaya ara verdi. Bu arada grubun üyesi Burhan Şeşen, 13 Mayıs 1996’da ilk solo albümü Bir Düş Gördüm’ü çıkardı. Bu albümü 30 Nisan 2005’te 1, 2, 3… Tıp izledi. 1998 yılında en iyi şarkılarının tekrar düzenlenmiş versiyonlarından oluşan Mest Of Gündoğarken çıktı.  2008 yılına gelindiğinde Burhan Şeşen ve Gökhan Şeşen topluluğu iki kişi olarak sürdürmeye karar verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.